Δράσεις του Αιολικού Βόλου τα Χριστούγεννα

Την Τρίτη 27, Τετάρτη 28, Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το εσωτερικό Χριστουγεννιάτικο τουρνουά με τη συμμετοχή όλων των παιδιών της ακαδημίας εκτός από τα παιδιά του μίνι και του Α’ παιδικού. Στο τουρνουά θα συμμετέχει και το B.C. VOLOS με το τμήμα των παμπαίδων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΙΟΛΙΚΟΥ

Το Α’ παιδικό όπως και το μίνι θα ταξιδεύσουν στις 27 και 28 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της προετοιμασίας των δύο ομάδων. Θα αγωνιστούν με τις αντίστοιχες ομάδες του ΑΡΗ, ΜΕΝΤ, ΟΡΦΕΑ ΣΟΥΡΩΤΗΣ, ΓΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ. Ο σκοπός της αποστολής είναι να αποκτήσουν οι αθλητές του Αιολικού αγωνιστική εμπειρία, βελτίωση των ατομικών και ομαδικών δεξιοτήτων, καινούριες παραστάσεις κ.τ.λ. Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στο κλειστό γήπεδο “Νίκος Γκάλης”. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και περιήγηση στο μουσείο του ΑΡΗ.

Από τις 3 Ιανουαρίου έως 5 Ιανουαρίου στο κλειστό της Ν. Ιωνίας θα διεξαχθεί τουρνουά με τις ομάδες του Αιολικού, Ολυμπιακού Βόλου, Ίωνα Βόλου και Τιτάνες Αλμυρού. Διακόσια πενήντα παιδιά και πλέον απ’ όλα τα τμήματα θα αγωνιστούν δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους.

Σκοπός των τουρνουά: Τα παιδιά της Ακαδημίας συναντιούνται σε όλους τους αγώνες με τα παιδιά των άλλων ομάδων, δημιουργούν γνωριμίες, φιλίες, καλό κλίμα και υγιή ανταγωνισμό. Ο αθλητισμός και ειδικότερα το μπάσκετ έχει το χάρισμα να μαγνητίζει, να κερδίζει χαμόγελα, αλλά και πίκρες, να δημιουργεί δυνατές φιλίες που μερικές φορές κρατούν μια ζωή. Οι αθλητές εμπεδώνουν αξίες, όπως συνεργασία, πειθαρχία, ομαδικότητα, συντροφικότητα, αυτοπεποίθηση, αλληλεγγύη, πίστη σ’ ένα σκοπό.  Αξίες που χαλυβδώνουν το χαρακτήρα τους και τους ακολουθούν στην πορεία της ζωής τους.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ από το Δ.Σ. του ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΒΟΛΟΥ.