Κοριός της ΕΛΑΣ: Αποκαλυπτικοί διάλογοι από το κύκλωμα της ντόπας

Ως «γιατροί», οι οποίοι έδιναν συμβουλές σε αθλητές bodybuilding και μέλη γυμναστηρίων για τα «μαντζούνια» που έπρεπε να καταναλώσουν για καλύτερες επιδόσεις στο γυμναστήριο και στους αγώνες, παρουσιάζονται στη δικογραφία τα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος διακίνησης αναβολικών ουσιών που εξαρθρώθηκε την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου από την Οικονομική Αστυνομία.

Όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», οι συνομιλίες που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. και περιλαμβάνονται στο φάκελο της υπόθεσης αποκαλύπτουν ότι τα σκευάσματα ήταν τόσο επικίνδυνα που ακόμα και μέλη της οργάνωσης προέτρεπαν σε πολλές περιπτώσεις τους πελάτες τους να σταματήσουν τη χρήση τους ή να αλλάξουν επειγόντως τη «συνταγή».

«Πρωταγωνιστές» του κυκλώματος, για το οποίο συνελήφθησαν στην Αθήνα 11 άτομα, φέρονται ένας 29χρονος μαθηματικός και ένας συνομήλικος του, απόφοιτος της Παντείου.

Σε πολλές συνομιλίες οι πελάτες καλούσαν τους διακινητές μετά την κατανάλωση αναβολικών και τους έλεγαν «πήγα νε πεθάνω, μου είχε κοπεί η ανάσα». Σε μία από αυτές ο χρήστης, ο οποίος αγωνιούσε για να «χτίσει» σώμα, αναφέρει ότι έβαλε τη μητέρα του να του κάνει την ένεση:

Πελάτης: Είμαι σπίτι ρε φίλε και μου κάνει η μάνα μου την ένεση.

Μέλος: Ναι…

Πελάτης: Και την ώρα που μου την κάνει με πιάνει ένα πράμα… Στην αρχή ελαφρύ βήξιμο και κάνω ένα γκχου γκχου.

Μέλος: Ναι;

Πελάτης: Και καπάκι φίλε με πιάνει ένα πράμα, πήγα να πεθάνω Νίκο, δεν παίρνεις χαμπάρι τι έπαθα.

Μέλος: Κόψτα, κόψτα να πα να γ…, μπορεί κάτι να σε πειράξει, κόψτα να παν στο διάλο.

Σε επόμενη συνομιλία τους:

Πελάτης: Με έπιασε ρε φίλε 20 φορές περίπου. Και έβηχα. Μου είχε κοπεί η ανάσα και έβηχα

Μέλος: Μπορεί να σε πειράζει το μπολντόν. Να στην έχει κάνει το μπολντόν τη δουλειά.

Πελάτης: Το μπολντόν γιατί ρε φίλε; Από τι; Στο αναπνευστικό ρε Νίκο; Τι δουλειά έχει;

Μέλος: Ξέρω γω;

Στη δικογραφία γίνεται, επίσης, αντιληπτό ότι οι διακινητές έψαχναν από τον κοινωνικό τους κύκλο νέους πελάτες, ενώ όπως λέει ένας από αυτούς «έρχονται και γιορτές και πρέπει να βγάλουμε τίποτα παραπάνω».

Ενδεικτικές συνομιλίες:

Πελάτης: Θέλω ουλτραντέξ. Είναι για άτομο μέσα από το σχολή. Τσίμπησα ακόμα ένα άτομο. Δεν σου είπα;

Μέλος: Τσίμπησες; Μπράβο αγόρι μου. Γιατί έχω έξοδα αυτές τις μέρες, γιορτές, ταξίδια, ιστορίες.

Οι κατηγορούμενοι, παρότι στερούνταν παντελώς γνώσεις χημείας και ιατρικής, συμβούλευαν στο τηλέφωνο τους χρήστες για «συνταγογραφήσεις» που μπορεί να προέβλεπαν «θεραπεία» πολλών μηνών με ανάμειξη πολλών διαφορετικών επικίνδυνων σκευασμάτων με περίεργα ονόματα:

Μέλος: Θα βάλεις φίλε για δυόμιση μήνες μία σούστα.

Πελάτης: Ναι

Μέλος: Για να μη μπερδευτείς με πολλές. Και τουρίναμπολ εμένα μ’ αρέσει, αν και δε θα έβαζα όλο τον καιρό τουρίναμπολ. Θα έβαζα ντιάνα και λίγο τουρίνα

Πελάτης: Λίγο και λίγο;

Μέλος: Θα ξεκινούσα με ντιάνα, για να μου γεμίσει λίγο τα νερά, επειδή το τουρίναμπολ δεν κρατάει πολλά νερά. Να μου γεμίσει. Σου προτείνω να βάλεις και τέστο που θα έχει και λίγο πρόπιο μέσα που σε ξυπνάει απευθείας.

Σε συνομιλία με μάνατζερ αθλητή bodybuilding, λίγο πριν από αγώνα, καταγράφεται:

Πελάτης: Τι να βάλει για να πάει μπαμ εκεί πέρα να τα δώσει όλα;

Μέλος: Τίποτα. Μία τέστο σκέτο.

Πελάτης: Να μη βάλουμε κανένα οξιμπολόν;

Μέλος: Όχι. Εμείς θέλουμε να πάρει βάρος. Θέλουμε να έχει έκρηξη. Ούτε ντιάνα να πάρει. Θα βάλει μόνο τέστο σκέτο. Πότε είναι οι εξετάσεις του;

Ο ρόλος του μάνατζερ

Ένας από τους πελάτες ήταν μάνατζερ ποδοσφαιριστών, καταγεγραμμένος στις λίστες της ΕΠΟ. Οι Αρχές αναζητούν το ρόλο του, που πιθανότατα περιορίζεται στην αγορά αναβολικών. Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, σε τραπεζικό λογαριασμό που τον διαχειριζόταν αρχηγικό μέλος, ο μάνατζερ είχε καταβάλλει τα έτη 2011 και 2012 το ποσό των 22.580 ευρώ. Επίσης, ο μάνατζερ του είχε παραχωρήσει αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις