Οι πρωταγωνιστές της Football League

Φτάσαμε στα Χριστούγεννα και έχουν παιχτεί μόλις επτά αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κάτι που αποτελεί πρωτοτυπία. Τουλάχιστον κάποια από τα πολλά προβλήματα του ταλαιπωρημένου αυτού πρωταθλήματος λύθηκαν έστω και μετά την έναρξή του, αφού βρέθηκαν τηλεοπτική στέγη και κεντρικός χορηγός…

Άλλες χρονιές τέτοια εποχή θα είχαμε σαφές δείγμα για την κάθε ομάδα, αλλά τώρα έχουμε πάρει απλώς μία πρώτη γεύση από την κάθε μία. Κι όλα αυτά ενώ μπαίνουμε σε λίγες μέρες στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και τα δεδομένα ίσως αλλάξουν.

Ποιοι είναι, όμως, μέχρι τώρα εκείνοι που τραβούν το κουπί και έχουν ξεχωρίσει; Το a-sports.gr βάζει κάτω τα δεδομένα και στους 18 συμμετέχοντες της κατηγορίας και σας παρουσιάζει εκείνους που έχουν κάνει το κάτι παραπάνω και αποτελούν σημείο αναφοράς.

Φυσικά αλλού αυτοί είναι περισσότεροι, αφού οι ομάδες τους πρωταγωνιστούν και αλλού είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί έστω και ένας από τη στιγμή που υπάρχουν ομάδες χωρίς νίκη ή που παρουσιάζουν συνολικά πολύ κακή εικόνα.

Άρης

Είναι η ομάδα με το πιο γεμάτο ρόστερ και γι’ αυτό έχει αρκετούς πρωταγωνιστές. Ωστόσο, με διαφορά εκείνος που ξεχωρίζει έως τώρα και παίρνει τον Άρη από το χέρι όποτε χρειαστεί είναι ο Ανδρέας Τάτος. Ο αρχηγός βγαίνει μπροστά, σκοράρει, δημιουργεί και αποτελεί μόνιμο πονοκέφαλο για τον οποιονδήποτε. Με τέσσερα γκολ είναι ο πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα αφήνοντας πίσω του τον πολύ καλό έως τώρα Κενάν Μπαργκάν, τον Αντώνη Καπνίδη και τον Μπράνα Ίλιτς. Σταθερά καλός είναι και ο Ραούλ Μπράβο, ο οποίος αποτελεί τον ηγέτη της άμυνας και έχει πετύχει και ένα σημαντικό γκολ, αυτό στην Καρδίτσα με το οποίο Άρης έφυγε με βαθμό κόντρα στην Αναγέννηση στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Αγροτικός Αστέρας

Έχει δημιουργήσει ένα πολύ δεμένο σύνολο με αρκετούς καλούς ποδοσφαιριστές. Ο Χαβιέρ Φιλίπε για πολλούς ήταν μεταγραφή του καλοκαιριού με τον Αργεντινό αναμφίβολα να είναι ένας από τους ποιοτικούς φορ του πρωταθλήματος, όμως, άλλοι είναι εκείνοι που κάνουν το κάτι παραπάνω. Ο λόγος για τους Τάι και Κώστας Τεγούση, οι οποίοι με την παρουσία τους και μόνο είναι ικανοί να αλλάξουν όλη την εικόνα του Αγροτικού Αστέρα μεσοεπιθετικά. Δύο γκολ έχει ο καθένας τους με τον Τεγούση να έχει ένα πρόβλημα τραυματισμού και να έχει χάσει κάποια ματς τελευταία και τον Τάι να απουσιάζει επίσης από τρία παιχνίδια στη σεζόν λόγω αποβολής του. Ευχάριστη έκπληξη ο νεαρός Βαφέας που τον πιστεύουν πολύ στον Εύοσμο και είχε φανεί από πέρυσι πως είναι αρκετά ταλαντούχος, ενώ πρώτος σκόρερ είναι ο Θανάσης Δεινόπαπας.

Αιγινιακός

Τον έχει πάρει η κάτω βόλτα τελευταία, αλλά ξεκίνησε τη σεζόν πολύ καλά. Ο λόγος για τον Αιγινιακό, ο οποίος έχει τους δικούς του πρωταγωνιστές έως τώρα. Αυτός για τον οποίο μιλούν οι περισσότεροι στην Κατερίνη είναι ο Τριαντάφυλλος Πασαλίδης. Ο 20χρονος στόπερ δείχνει εξαιρετικά στοιχεία και στην ομάδα τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση εκτιμώντας ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που θα πουληθεί. Από εκεί και πέρα, ο Ροντιόν Ζγκούρι είναι εκείνος που προσπαθεί μεσοεπιθετικά να τραβήξει την ομάδα. Ελπιδοφόρος είναι και ο Εμανουήλ Πάτραλης, ο οποίος δεν έχει χάσει ούτε λεπτό έως τώρα στο πρωτάθλημα και έχει βάλει και ένα γκολ.

Αναγέννηση Καρδίτσας

Ένα είναι το όνομα που ακούει συνεχώς κανείς στην Καρδίτσα όταν αναφέρεται στην αναγέννηση και αυτό είναι του Μούτσα Μπλέντι (ΦΩΤΟ ένθετη). Ο 28χρονος κάνει ίσως την πιο μεστή σεζόν του και οι «κιτρινόμαυροι» έχουν να το λένε πως είναι σταθερά ο καλύτερος παίκτης τους. Έχει παίξει σε όλα τα ματς και έχει βάλει ένα γκολ, αυτό στο 0-3 με τον Αιγινιακό, όμως κάνει πολλά περισσότερα στο γήπεδο απ’ ό,τι δείχνουν οι αριθμοί. Δεν είναι, μάλιστα, λίγες οι φορές που καλείται να πάρει όλη την πλευρά και τα καταφέρνει χωρίς πρόβλημα. Ακολουθεί ο σταθερά καλός Φώτης Κισκαμπάνης, ο οποίος αποτελεί τον ηγέτη της άμυνας των Θεσσαλών στα 34 του.

asa-mplenti

Απόλλων Σμύρνης

Πέρυσι πάγωσαν βλέποντάς τον να τραυματίζεται σοβαρά, αλλά επέλεξαν να τον στηρίξουν και δικαιώνονται. Ο Χρήστος Αλμπάνης στα 22 του χρόνια αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη στον Απόλλωνα πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις. Έχει ήδη τρία γκολ στο πρωτάθλημα και δείχνει πως μπορεί να προσφέρει αρκετά. Αποτελεί αναμφίβολα μία εσωτερική μεταγραφή και έχει αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Φυσικά υπάρχουν άλλες δύο σταθερές και αυτοί είναι οι Εμάνουελ Κονέ και Σάββας Σιατραβάνης. Ο Ιβοριανός είναι όλο το κέντρο για τους «κυανόλευκους» και παράλληλα βρίσκει τον τρόπο να σκοράρει, όπως έκανε στο Αιγίνιο, ενώ ο δεύτερος αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνου για κάθε άμυνα. Καλύτερή του εμφάνιση έως τώρα το προσωπικό του σόου στο Κύπελλο κόντρα στον Παναθηναϊκό. Θετικός και ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος, ο οποίος είναι πρώτος σκόρερ των «κυανόλευκων» με τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα.

Αχαρναϊκός

Από τις ομάδες που έχουν κάνει πολύ καλό ξεκίνημα στη σεζόν είναι ο Αχαρναϊκός και οι μεγάλοι του πρωταγωνιστές είναι οι δύο Κενυάτες. Πολ Γουερέ και Ίσμαελ Ντούνγκα κάνουν πολύ καλά ματς με τον πρώτο να αναστατώνει τις αντίπαλες άμυνες και να έχει ένα γκολ και τον δεύτερο τρία έως τώρα. Αμφότεροι δεν έχουν χάσει ούτε ματς με τον Μίλος Κόστιτς να τους εμπιστεύεται τυφλά. Μόνο απαρατήρητος δεν περνά και ο Λευτέρης Ματσούκας, ο πρώτος σκόρερ της Β’ Εθνικής μαζί με τον Θανάση Δεινόπαπα με πέντε γκολ σε ισάριθμα ματς. Ο 26χρονος είναι σε πολύ καλή κατάσταση και παρουσιάζεται πολύ πιο ουσιαστικός από τα προηγούμενα χρόνια.

Καλλιθέα

Προβληματικά έχει αρχίσει τη σεζόν η Καλλιθέα και γι’ αυτό προχώρησε και σε αλλαγή προπονητή απολύοντας τον Τάκη Γκώνια. Το ρόστερ είναι νεανικό, οι ελλείψεις του πολλές και εκείνος που καλείται να τραβήξει το κουπί είναι ο Διονύσης Μπέλης, ο οποίος προσπαθεί να δημιουργεί και παράλληλα να σκοράρει με μακρινά σουτ, όταν δεν υπάρχει άλλη λύση. Το μοναδικό τρίποντο, άλλωστε, προέρχεται από δικό του γκολ. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν ελπιδοφόροι νεαροί με τον Στέφανο Μούχταρη και τον Ανδρέα Τσίπρα να έχουν συγκεντρώσει πάνω τους αρκετά βλέμματα. Ο Κύπριος με τον Νίκο Σταματάκο είναι και οι μοναδικοί που έχουν πετύχει από δύο γκολ στο πρωτάθλημα έως τώρα.

Καλλονή

Παρόμοια είναι και η κατάσταση στην Καλλονή, η οποία άλλαξε προπονητή και ετοιμάζεται να κάνει αλλαγές και στο ρόστερ της προκειμένου να βελτιώσει την εικόνα της. Δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες που να έχουν ξεχωρίσει. Εκείνος που αναμφίβολα δείχνει ποιοτικός είναι, είναι ο Λουτσιάν Μπουρντουζάν, ο οποίος έχει βάλει και ένα γκολ, ενώ καλά πηγαίνει και ο Μιχάλης Φράγκος, που αποδεικνύει για άλλη μία σεζόν πως είναι μία αξιόπιστη λύση. Χαμόγελα στους Μυτιληνιούς για τον Αριστείδη Λαμπράκη, που στα 20 του δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει. Ήταν, μάλιστα, εκείνος που χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ με δύο δικά του τέρματα.

Κισσαμικός

Ο Κίκε Σένο (ΦΩΤΟ ένθετη) είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει στρέψει πάνω του τα περισσότερα βλέμματα στον Κισσαμικό. Ο Αφρικανός πραγματοποίησε εντυπωσιακό ντεμπούτο στο ματς Κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό και η συνέχεια ήταν αρκετά καλή. Προκαλεί με την ταχύτητά του και την τεχνική του πολλά προβλήματα σε κάθε άμυνα, αλλά έχει χάσει και δύο παιχνίδια λόγω τραυματισμού. Μεγάλη ποιότητα για τα δεδομένα της κατηγορίας έχει ο Μάριο Μαρτίνεθ και αυτό φαίνεται, ενώ στους διακριθέντες συγκαταλέγεται και ο νεαρός Επαμεινωνδας Παντελάκης, ο οποίος δεν έχει χάσει ούτε λεπτό και είναι ίσως ο πιο σταθερός αμυντικός των Κρητικών αν και μόλις 21 ετών.

kike-kissamikos

Λαμία

Δύσκολα σταματάς στον έναν… Είναι πρώτη στο πρωτάθλημα, δεν έχει δεχτεί γκολ και έχει στραβοπατήσει μόλις μία φορά και αυτή στην πρεμιέρα της Β’ Εθνικής στο Αιγίνιο. Ο λόγος για τη Λαμία, οι πρωταγωνιστές της οποίας έως τώρα είναι αρκετοί. Πρώτος σκόρερ με τέσσερα γκολ είναι ο Ανδρέας Βασιλόγιαννης, ο οποίος κάνει σχεδόν τα πάντα μεσοεπιθετικά. Εκτός από το να σκοράρει δημιουργεί και προκαλεί αρκετά ρήγματα με τις επελάσεις του. Εξαιρετικός και ο Ανέστης Αναστασιάδης, ο οποίος αποτελεί τον ηγέτη της άμυνας που έως τώρα δεν έχει νικηθεί, ενώ έχει σκοράρει και δύο γκολ. Πολύ καλές εμφανίσεις κάνουν και οι Βάντερσον και Μάρκο Μπλάζιτς.

ΟΦΗ

Ομάδα συνόλου δείχνει έως τώρα ο ΟΦΗ, ο οποίος δεν στηρίζεται τόσο σε συγκεκριμένους παίκτες όσο άλλοι διεκδικητές της ανόδου. Ο Πατρίκ Βουό έδειξε κυρίως με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο είναι ικανός για μεγάλα πράγματα και δημιουργεί αρκετά προβλήματα, ενώ εκείνος που δίνει σε κάποια ματς το κάτι παραπάνω είναι ο Βλάνταν Μιλοσάβλιεφ, ο οποίος έχει την ικανότητα να αποφεύγει τον αντίπαλό του στο ένας μ’ έναν, κάτι που γενικά λείπει στους Κρητικούς. Πολύ σταθερός αμυντικά ο Δημήτρης Κομεσίδης, ο οποίος έχει πετύχει και ένα γκολ, ενώ αρκετά καλά πηγαίνει και ο Μάριος Όγκμποε, που χάρισε πρόσφατα και τη νίκη στον ΟΦΗ επί του Παναιγιάλειου. Ο Άγγελος Χαντί είναι ο δημιουργός, σχεδόν τα πάντα περνούν από τα πόδια του, ενώ έχει σημειώσει και δύο γκολ στο πρωτάθλημα.

Παναιγιάλειος

Είναι στο γκρουπ των ομάδων που βρίσκονται πολύ χαμηλά και το ρόστερ του έχει τρανταχτές αδυναμίες. Πρώτος του σκόρερ στο πρωτάθλημα είναι ο Στέλιος Κρητικός με δύο γκολ χωρίς, όμως, να έχει γενικά εντυπωσιάσει και αυτό αποτυπώνει όλο το πρόβλημα. Οι Αιγιώτες μπορεί να έχουν πλάνο, μπορεί να κυκλοφορούν την μπάλα, αλλά δύσκολα σκοράρουν. Έτσι ο μοναδικός που καταφέρνει να ξεχωρίσει είναι ο Γιώργος Στρέζος (ΦΩΤΟ ένθετη), ο οποίος πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις με πιο τρανταχτό παράδειγμα αυτή στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ έστω και αν η ομάδα του έχασε τελικά. Αποσπασματικά καλές εμφανίσεις έχουν κάνει οι Κώστας Βλάχος και Ηλίας Τσιλιγκίρης.

strezos-panaigialeios

Πανελευσινιακός

Από τη στιγμή που βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας με μία ισοπαλία και έξι ήττες αντιλαμβάνεται κανείς πως δύσκολα θα βρεθεί και παίκτης που να ξεχωρίζει σε μία ομάδα που σχεδόν τίποτα δεν πάει καλά. Ο Χαράλαμπος Σιλιγαρδάκης με την εμπειρία του προσπαθεί να καμουφλάρει κάπως τις πολλές ανορθογραφιες και κάνει ό,τι μπορεί στον χώρο του κέντρου χωρίς πολλές φορές να έχει συμπαραστάτες, ενώ και ο Στάθης Ρόκας συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς που έχουν διασωθεί στους «σταχυοφόρους». Ο 32χρονος έχει πετύχει και ένα γκολ στο ματς με τον Αχαρναϊκό, ενώ έχει λείψει και σε ένα παιχνίδι.

Πανσερραϊκός

«Φέτος είναι η χρονιά του», λέει συνεχώς για τον Γιώργο Κάκκο ο διαχειριστής της σελίδας του Πανσερραϊκού στο facebook Χρήστος Στοΐδης -ο οποίος έχει κλέψει επίσης την παράσταση εξωαγωνιστικά με τα ποσταρίσματά του- και δεν έχει άδικο. Ο 19χρονος Αλβανός είναι μεσοεπιθετικά σχεδόν όλος ο Πανσερραϊκός. Δεν είναι μόνο τα τρία γκολ, αλλά όλες του οι ενέργειες που φέρνουν σε ανισορροπία την αντίπαλη άμυνα. Συμμετέχει σε σχεδόν οτιδήποτε καλό γίνεται στο δημιουργικό κομμάτι. Σταθερά θετικός είναι και ο Αλέξανδρος Τσουτσης, ο οποίος δεν έχει χάσει παιχνίδι έως τώρα στο πρωτάθλημα, ενώ πολύ καλά πηγαίνει και ο Στέργιος Τσιμίκας, ο οποίος φόρεσε το περιβραχιόνιο στο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης αν και μόλις 22 ετών.

Πανθρακικός

Χτίστηκε από το καλοκαίρι με έναν ξεκάθαρο στόχο, να έχει δύο ηγέτες, αφού κατά τα άλλα το ρόστερ του έχει πολύ νεαρούς παίκτες. Στέλιος Ηλιάδης και Μπερτράντ Ρομπέρ κλήθηκαν να πάρουν τον Πανθρακικό από το χέρι και να τον οδηγήσουν εύκολα στην παραμονή και ο πρώτος κάνει ό,τι μπορεί. Ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα αρκετές φορές. Ο Γάλλος, όμως, δεν έχει καταφέρει να βρει τα πατήματά του έως τώρα και να προσφέρει τα αναμενόμενα. Κώστας Πλέγας και Νίκος Κουσίδης είναι οι άλλοι δύο παίκτες που έχουν κλέψει τις εντυπώσεις με τις εμφανίσεις τους.

Σπάρτη

Έχει φτάσει στα 38 και εξακολουθεί να είναι σημείο αναφοράς για τη Σπάρτη και παράλληλα να κάνει ό,τι θέλει πολλές φορές τα αντίπαλα στόπερ της κατηγορίας. Ο λόγος για τον Ηλία Αναστασάκο (ΦΩΤΟ ένθετη), ο οποίος έχει τρία γκολ και σταθερά καλή παρουσία σχεδόν σε κάθε παιχνίδι. Υπάρχουν φορές που σφίγγει τα δόντια και για να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που έχει και με την εμπειρία του αποτελεί μόνιμη απειλή. Από εκεί και πέρα, τρία γκολ και καλές εμφανίσεις έχει να επιδείξει ο Κώστας Ηλιόπουλος, ενώ ο Γιώργος Μπουντόπουλος είναι επίσης στους διακριθέντες.

anastasakos-sparti

Τρίκαλα

Ο ένας είναι σταθερή αξία… Πέρυσι ήταν ο… μπόμπερ της κατηγορίας και φέτος δείχνει ικανός να βγει ξανά πρώτος σκόρερ. Πρόκειται για τον Νίκο Κουσκουνά, ο οποίος έχει τέσσερα γκολ σε επτά παιχνίδια. Μπορεί με τα πέναλτι να μην τα πάει καλά, όπως έδειξε και κόντρα στον Πανθρακικό, αλλά υπάρχουν παιχνίδια που δείχνει ασταμάτητος. Εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποιεί και ο Νίκος Γιαννιτσάνης, ο οποίος έχει δύο γκολ στο πρωτάθλημα, αλλά και αυτό στο Κύπελλο με την ΑΕΛ που δύσκολα θα ξεχάσει κάποιος οπαδός των Τρικάλων έως το φινάλε της σεζόν. Ο 22χρονος παίζει τόσο στην κορυφή όσο και στο πλάι και τα καταφέρνει εξίσου καλά και στις δύο θέσεις.

Χανιά

Μία νίκη και συνολικά τέσσερις βαθμούς έχουν έως τώρα τα Χανιά, τα οποία προβληματίζουν. Ο Αντώνης Δρακόπουλος έφυγε, ο αντικαταστάτης του δεν έχει βρεθεί και τα προβλήματα είναι πολλά στους Κρητικούς, κάτι που καθιστά δύσκολο στον κάθε παίκτη να ξεχωρίσει από τη στιγμή που πολλές φορές ο ΑΟΧ μοιάζει με ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Ο Ανδρέας Σταματής προσπαθεί να ξεφύγει από τη μετριότητα και δείχνει κάποια καλά στοιχεία, ενώ σταθερός ήταν και ο Μάνιας, ο οποίος αποχώρησε. Στους ηγέτες της ομάδας συμπεριλαμβάνεται και ο Γιώργος Αθανασίου, ο οποίος είναι βαρόμετρο, αλλά δεν τον βοηθά η άμυνά του.

a-sports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις