«Μαγαζάκι μανατζαρέων οι Εθνικές ομάδες»

Σε σκληρή γλώσσα, μίλησε ο τιμ μάνατζερ του ΠΑΟΚ, Τέλης Ζουρνατζίδης, μετά τον αποκλεισμό του Βολιώτη Δημήτρη Καραμανώλη (φωτό) από την εθνική εφήβων μετά το Ευρωμπάσκετ U18.
Με ανάρτηση του στο λογαριασμό του στο facebook αναφέρθηκε στα κακώς κείμενα στις εθνικές ομάδες, τις οποίες χαρακτήρισε «μαγαζάκια» διαφόρων ατζέντηδων, με αφορμή το περιστατικό με τον παίκτη του ΠΑΟΚ. Αναλυτικά τα όσα έγραψε στην σελίδα του στο Facebook:

“Τώρα που τελείωσε το Τουρνουά της Τουρκίας για την ομάδα μας U18 θα ήθελα να τοποθετηθώ για τον αποκλεισμό του Δημήτρη Καραμανώλη από την εθνική ομάδα. Πριν πω οτιδήποτε να σημειώσω πως είμαι ο τελευταίος που θα παίξει το παιχνιδάκι Βορρά Νότου.
Δεν το έκανα ποτέ δεν με εκφράζει και δε το πιστεύω, επίσης έχω εκφράσει πολλές φορές την αγάπη μου τόσο για τις εθνικές ομάδες όσο και για τους ανθρώπους που δουλεύουν σε αυτές. Παρακολουθώ τον Δημήτρη από κοντά τα τελευταία χρόνια και η εξέλιξη του είναι σταθερά ανοδική. Ειδικά από το καλοκαίρι και μετά και αφού ξεπέρασε ένα πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρούσε άρχισε να βελτιώνεται με καταπληκτικό ρυθμό που πλέον διεκδικεί σε μεγάλο βαθμό την ενεργή του συμμετοχή στην ομάδα μας.
Πράγμα που είμαι σίγουρος πως θα το καταφέρει σύντομα γιατί και τα προσόντα έχει και το ταλέντο, αλλά και γιατί δουλεύει πάρα πολύ. Όλα τα τελευταία χρόνια ο Δημήτρης θεωρούνταν σε επίπεδο εθνικών ομάδων ένα από τα πιο ταλαντούχα παιδιά της ηλικίας του σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα των τεχνικών διευθυντών και των προπονητών. Το τελευταίο διάστημα πριν το πανευρωπαϊκό υπήρξαν συνεχής συνεννοήσεις για την παρουσία του Δημήτρη στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας και παρά το βεβαρημένο μας πρόγραμμα σε Ελλάδα και Ευρώπη ουδέποτε σταθήκαμε εμπόδιο σε αυτήν.
Σε αυτό το σημείο λοιπόν εμφανίζεται από το πουθενά (κυριολεκτικά) ένας προπονητής και τον αποκλείει την τελευταία μέρα πριν αναχωρήσει η ομάδα για την Τουρκία..!!!!!! Το αστείο είναι πως ο συγκεκριμένος «προπονητής» δεν μπήκε καν στον κόπο να πάρει τον κόουτς Μαρκόπουλο και να ρωτήσει την γνώμη του για την εξέλιξη του παίκτη.!!!!! Αν και μπορώ δεν θα κρίνω ένα προς ένα τα άτομα που κλήθηκαν στη θέση του Δημήτρη , ούτε θα σχολιάσω την περήφανη 9η θέση της ομάδας, θα πω όμως πως με τέτοιες επιλογές δικαιώνονται όλοι αυτοί που μιλάνε για μαγαζάκια μανατζερικών γραφείων που έχουν στηθεί γύρω από τις μικρές εθνικές ομάδες, επίσης δικαιώνονται αυτοί οι απίθανοι ανθυπομανατζερίσκοι που κυκλοφορούν στην πόλη μας και ευθέως τάζουν σε γονείς και παιδιά συμμετοχή σε κάποια εθνική αν υπογράψουν στο γραφείο τους και άλλα τέτοια λυπηρά….
Για τον Δημήτρη δε φοβάμαι. Είναι φτιαγμένος από το ισχυρό μέταλλο που κανείς και τίποτα δεν μπορεί να ανακόψει την πορεία του. Υπάρχουν όμως παιδιά και προπονητές που βλέποντας αυτή την κατάσταση απογοητεύονται και σταματούν να δουλεύουν με αποτέλεσμα και οι ομάδες αλλά και τα εθνικά συγκροτήματα να χάνουν πολύτιμα ταλέντα. Δυστυχώς με ευθύνη όλων μας υπάρχει στη Βόρεια Ελλάδα χρόνια παραγοντική και προπονητική ένδεια σε επίπεδο εθνικών ομάδων και αυτό είναι κάτι που σύντομα πρέπει να αλλάξει. Κάποιες φορές θα πρέπει να είμαστε διατεθειμένοι να σπάσουμε αυγά και όχι απλώς να απολαμβάνουμε τη μακαριότητα της αιώνιας θέσης. Τονίζω και πάλι πως είμαι φανατικός υποστηρικτής του έργου της Ομοσπονδίας , έχω υπάρξει κομμάτι του αναπτυξιακού προγράμματος ως αθλητής και γι’ αυτό με πονάει κάθε στρεβλή κατάσταση.
Η κριτική μου έγινε κατ’ ιδίαν εκεί που έπρεπε αλλά την κάνω και δημόσια μήπως και κάποιοι ευαισθητοποιηθούν και βελτιωθεί η κατάσταση. Άλλωστε καλό είναι να τα λέμε μεταξύ μας στις παρέες και στα καφέ αλλά όποιος έχει κάποια έστω και κάποια ταπεινή θέση όπως εγώ στο άθλημα πρέπει να εκτίθεται μέσω της γνώμης του αν πιστεύει πως αυτή είναι χρήσιμη στο κοινό καλό».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις