Κούγιας: Θα βλάψει το Κράτος τον εαυτό του;

Ο πρώην Πρόεδρος της Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας όπως προκύπτει από τα συμφραζόμενα των δηλώσεών που έκανε αποκλειστικά στο Patranews.gr, δεν είναι και τόσο καθησυχαστικός κι ούτε συμμερίζεται την αισιοδοξία του Παν. Σκούτα, σύμφωνα με την οποία η υπό επανασύσταση ΠΑΕ Παναχαϊκή θα είναι απαλλαγμένη ολοσχερώς από οικονομικά βάρη του παρελθόντος.

Ως γνωστόν, ο Αχαιός διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, έχει επανειλημμένα διαβεβαιώσει τα μέλη της «Παναχαϊκής Συμμαχίας» ότι τα χρέη θα βαρύνουν εξ’ ολοκλήρου, αναλογικά, τους παλιούς μεγαλομετόχους της ΠΑΕ (Μουντζουρούλιας, Μακρής, Κούγιας, Παπαδάκης).
Ο Αλέξης Κούγιας διαφωνεί και τεκμηριώνει την άποψή του ως εξής:
«Ο νόμος είναι σαφής και αυτός ήταν που ίσχυε και όταν υποβιβάσθηκε η Παναχαϊκή. Σύμφωνα με τον υφιστάμενο νόμο, λοιπόν, τα χρέη βαρύνουν κατά το ήμισυ τους προηγούμενους και τους μελλοντικούς μεγαλομετόχους. Δεν υπάρχει περιθώριο παρερμηνειών. Είναι ξεκάθαρο αυτό».
Μεταφέραμε στον διαπρεπή ποινικολόγο τη διαβεβαίωση Σκούτα (ότι δεν θα βαρύνουν τα χρέη την υπό σύσταση ΠΑΕ, με τροπολογία που πρόκειται να φέρει στη Βουλή η Κυβέρνηση) και πήραμε την εξής απάντηση: «Όποια τροπολογία και αν έλθει, δεν είναι δυνατόν να εφαρμοσθεί επί το επαχθέστερο για τους προηγούμενους μεγαλομετόχους. Ο νόμος που ίσχυε την περίοδο του υποβιβασμού της ΠΑΕ Παναχαϊκή δεν αλλοιώνεται, ούτε χάνει την ισχύ του. Συνεπώς οι προηγούμενοι μεγαλομέτοχοι θα επιβαρυνθούμε με το 50% των χρεών. Παράλληλα, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η όποια τροπολογία έλθει, είναι δυνατόν να “χαρίσει” το άλλο 50% στο μελλοντικό μεγαλομέτοχο. Είναι δυνατόν το Κράτος να βλάψει τον εαυτό του;».
Με την ευκαιρία, ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της εκκαθάρισης της ΠΑΕ Παναχαϊκή: «Είναι ένα ζήτημα που, ευλόγως, με ενδιαφέρει προσωπικά. Παρακολουθώ το θέμα, αλλά δεν έχει παρατηρηθεί δυστυχώς κάποια πρόοδος. Ούτε καν τα προκαταρτικά της εκκαθάρισης έχουν γίνει…».
Εκλήθη ν’ απαντήσει ο νυν ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Λάρισα, αν τον ανησυχεί κάτι γύρω από την… βραδυπορία της υπόθεσης και είπε: «Όχι, δεν ανησυχώ. Άλλωστε, σε ό,τι με αφορά, έχω στα χέρια μου συμβολαιογραφική πράξη που καταδεικνύει ότι όλα τα χρέη βαρύνουν την κ. Παπαδάκη. Αντί να πάρω χρήματα για την μεταβίβαση των μετοχών μου «εκχώρησα» τα χρέη. Ωστόσο, καλό είναι να κλείνουν αυτές οι υποθέσεις…».
Μάλιστα, ο Αλέξης Κούγιας προχώρησε και στην εξής πρόταση: «Είμαι διαθέσιμος να συνεργασθώ με την ΠΓΕ και την “Παναχαϊκή Συμμαχία” για να επισπευσθούν οι διαδικασίες της εκκαθάρισης…».
Τέλος, ο Πρόεδρος Πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή και νυν της ΠΑΕ Λάρισα, αναφέρθηκε στη νέα ποδοσφαιρική του ζωή: «Βρήκα ωραίους ανθρώπους στη Λάρισα και ζούμε ξεχωριστές στιγμές. Έφυγα από την Πάτρα και γλύτωσα

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις