Θ. Σταμέλος: “Εισέπραξα μεγάλη απογοήτευση”

Στις αρχές της αγωνιστικής περιόδου των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΘ, όλος ο αθλητικός και φίλαθλος κόσμος θορυβήθηκε από τους πολλούς και συνεχόμενους σοβαρούς τραυματισμούς ποδοσφαιριστών. Ένας εκ των πιο σοβαρών, είχε να κάνει με τον ποδοσφαιριστή της Σκιάθου, Θωμά Σταμέλο, που τραυματίστηκε στην εκτός έδρας αναμέτρηση της ομάδας του με τον Αίαντα Σούρπης, γεγονός

που συνέβη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Πλέον και μετά από διάστημα τριών μηνών, πληροφορηθήκαμε… με μεγάλη χαρά ότι ο Θωμάς Σταμέλος είναι καλά στην υγεία του και μάλιστα ξεκίνησε ατομικές προπονήσεις για να επανέλθει στους αγωνιστικούς χώρους. Κάτι άλλωστε που είχε αναφέρει εξαρχής, στην συνέντευξη που μας είχε δώσει αμέσως μετά από τον τραυματισμό του στο νοσοκομείο του Βόλου (εδώ), άσχετα αν τότε κανείς δεν τολμούσε να τον πιστέψει…

Στη νέα επικοινωνία μαζί του, δήλωσε στο «goalpost.gr»:

«Θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας ότι αυτό που έχω βιώσει εύχομαι να μην περάσει ούτε ως κακή σκέψη από το μυαλό κανενός ποδοσφαιριστή και πολύ περισσότερο παίκτη, που ασχολείται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Παρά το αισιόδοξο κλίμα που με περιέβαλε αρχικά, από όλους τους παράγοντες της ομάδας και το φιλικό περιβάλλον, η συνέχεια δεν εξελίχθηκε στα επιθυμητά πλαίσια.

Ο τραυματισμός μου σηματοδότησε μια αλληλουχία δυσκολιών, οι οποίες με ακολουθούν ακόμη και τώρα που μιλάμε. Δυσκολίες σε όλα τα επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα, στάθηκε εμπόδιο σε μια συνεργασία μου στον επαγγελματικό τομέα, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να ανταπεξέλθω οικονομικά σε όλα όσα απαιτούνται για την ευκολότερη αποκατάσταση του τραυματισμού μου.
Ενέργειες που αφορούσαν, για παράδειγμα, στις μετακινήσεις και τη διαμονή εκτός Σκιάθου, τη διατροφή, τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και εν τέλει τις φυσικοθεραπείες που έπρεπε, αλλά τελικά ποτέ δεν κατάφερα να κάνω, για τους λόγους που προανέφερα.
Παρόλα αυτά, ό,τι κατάφερα (*) μέχρι στιγμής, είναι αποτέλεσμα προσωπικής προσπάθειας, χωρίς την αρωγή κανενός ειδικού ή φυσικοθεραπευτή!
Σκοπός μου δεν είναι να θίξω κανέναν, απλά θέλω να εξωτερικεύσω την μεγάλη απογοήτευση που εισέπραξα από ανθρώπους, που είχα και εξακολουθώ να έχω ιδιαίτερη εκτίμηση στο πρόσωπο τους, διότι αν έχω λάβει ένα προσόν από την οικογένεια μου, αυτό είναι ότι με έχουν διδάξει να σέβομαι…
Για μένα, προέχει η υγεία μου και αυτό είναι που μου δίνει τη δύναμη να σκέφτομαι θετικά για το μέλλον. Μου δίνει τεράστια χαρά το γεγονός
πως σε ένα μήνα από τώρα, θα μπορέσω να επιστρέψω από κει που σταμάτησα, καθώς βρίσκομαι σε πρόγραμμα ενδυνάμωσης και φυσικής κατάστασης.
Αυτό που με συγκίνησε και νιώθω την ανάγκη να το αναφέρω, είναι οι προτάσεις που δέχτηκα από κάποιους συλλόγους, παρά την κατάσταση στην οποία βρισκόμουν, γεγονός που δείχνει πως κάποιοι με υπολογίζουν στα σχέδια τους. Ωστόσο δικός μου στόχος είναι η παραμονή στην «οικογένεια» που με μεγάλωσε, στον Α.Ο. Σκιάθου.
Επίσης, θα ήθελα με την ευκαιρία να στείλω ένα μήνυμα, σε όλα τα παιδιά που αύριο μπορεί να βρεθούν στη θέση μου, αν κι από τα βάθη της καρδιάς μου θα ήθελα να μην υπάρξει ούτε ένας. Η δύναμη που έχουμε μέσα μας είναι τεράστια κι ανεξάντλητη κι ότι δεν πρέπει να τα παρατάμε ποτέ. Το μυαλό μας οφείλουμε να το κατευθύνουμε σε θετικές σκέψεις και με πολύ δουλειά, κόπο και ιδρώτα, θα κατακτήσουμε στο τέλος αυτό που επιθυμούμε. Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους και φυσικά με Υγεία».

(*) Ο Θ. Σταμέλος Υπέστη κάταγμα κνήμης περόνης και τότε κρίθηκε απαραίτητο να κάνει χειρουργική επέμβαση, για να αποκατασταθεί ο τραυματισμός, όπως κι έγινε. Αυτό που κάνει ακόμη πιο «ιδιαίτερη» την περίπτωσή του, αποτελεί το γεγονός ότι το αμέσως προηγούμενο διάστημα, είχε επίσης ένα σοβαρό τραυματισμό στο μηνίσκο, έπαθε υποτροπή και χρειάστηκε πέντε μήνες για να ξαναπαίξει. Τη φετινή αγωνιστική περίοδο, επανερχόμενος, ξαναχτύπησε στον πρώτο αγώνα!

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις