Επιτυχημένο το 1ο Volos Santa Run (photos)

Μια ξεχωριστή γιορτή έζησε για πρώτη φορά ο Βόλος τη Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου. Το 1ο Volos Santa Run έγινε στους κεντρικούς δρόμους, και έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες να περπατήσουν και να τρέξους στο χωριό του Άη Βασίλη, στην Ερμού και τον Άγιο Νικόλαο με τις οικογένειές τους…

 

…Επιλέχθηκε η πιο γιορτινή, όμορφη και η πιο απλή διαδρομή απόστασης μόλις ενός χιλιομέτρου ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες, από ενός μέχρι 101 ετών! Το Volos Santa Run διαφέρει από οποιονδήποτε άλλο αγώνα δρόμου, καθώς όχι μόνο δεν υπάρχει συναγωνισμός και αποτελέσματα, αλλά όλοι περπάτησαν και έτρεξαν μαζί στην εορταστική πορεία.

Η διαδρομή του 1ου Volos Santa Run ξεκίνησε από το χωριό του Άη Βασίλη (λίγο μετά το Δημαρχείο), κατευθύνθηκε στην Ερμού, και τερμάτισε στη φάτνη στον Άγιο Νικόλαο. Τη πρωτοβουλία για τη δημιουργία της νέας διοργάνωσης έλαβε ο ΣΔΥ Βόλου και το νέο του ΔΣ αυθημερόν της εκλογής του στις αρχές του μήνα. Συνδιοργανωτής ο Δήμος Βόλου – ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ και η Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας.

Η συμμετοχή στο 1ο Volos Santa Run ήταν δωρεάν. Ειδικός κουμπαράς από τον Δήμο Βόλου υπήρχε στην εκκίνηση και τον τερματισμό, και οι πολίτες έδωσαν ό,τι επιθυμούσαν, έτσι συγκεντρώθηκε σημαντικό ποσό που θα δωθεί στα φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Μετά το τέλος του Volos Santa Run οι συμμετέχοντες και οι επισκέπτες πήραν μέρος στις άλλες εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες στον Άγιο Νικόλαο όπου είναι ο τερματισμός, και σε όλο τον Βόλο. Τις ημέρες των εορτών οι εκδηλώσεις στον Βόλο κορυφώνονται, και το 1ο Volos Santa Run αποτέλεσε μέρος των εκδηλώσεων αυτών!

Πολλά σωματεία της περιοχής δήλωσαν τη συμμετοχή τους στο 1ο Volos Santa Run. Ανάμεσά τους πολλοί σύλλογοι όπως οι Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου, ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου, ΓΣ Βόλου, ΑΣ Πήγασος, Γυμναστική Ένωση Βόλου, το Σωματείο Κινητικά Αναπηρων Μαγνησίας Ιππόκαμπος, ΝΟΒ Αργοναύτες, ΓΣ Βόλου, ΑΟ Μαγνησίας, Άτλας, Taekwondo Νικόμαχος, ΣΕΒΑΣ Μαγνησίας, πολλά γυμναστήρια, και πολιτιστικοί σύλλογοι. Την εκδήλωση υποστήριξε προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες της η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου και η διοργάνωση του 1ου Volos Santa Run εύχεται Καλή Χρονιά, ευτυχισμένο το 2017 σε όλο το κόσμο!

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις