Νταλάκας: «Αυτοί ξεχωρίζουν στον 2ο όμιλο…»

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ο νέος προπονητής της Αμβρακίας Κωστακιών Δημήτρης Νταλάκας μίλησε στο “epithesi.gr”

Ξεκίνησε απ’ τον Παναγροτικό Αγίου Σπυρίδωνα, για να κάνει μια ενδιάμεση στάση στην Αναγέννηση Άρτας, όπου διακρίθηκε και να καταλήξει στην Παναχαϊκή, όπου αγωνίστηκε εννιά (9) χρόνια, εκ των οποίων τα έξι (6) στην Α’ Εθνική.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Νταλάκα, ο οποίος αποτελεί μια απ’ τις σπουδαίες προσωπικότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου και βεβαίως η σημαντικότερη του νομού Άρτας, μαζί με άλλα παιδιά που στα γήπεδα της Α’ Εθνικής διαφήμισαν την Άρτα.

Πολυσχιδής προσωπικότητα, δεν ασχολήθηκε μόνο με το ποδόσφαιρο επιστρέφοντας απ’ την Πάτρα, στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Ασχολήθηκε με τα κοινά και εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος, για ν’ αναλάβει και καθήκοντά αντιδημάρχου, όπου ειρήσθω εν παρόδω, ως υπεύθυνος του τομέα καθαριότητας, τα πήγε πολύ καλά. Χωρίς σε καμία περίπτωση να εγκαταλείπει το ποδόσφαιρο, που λογικά αποτελεί ένα απ’ τα πρώτα ενδιαφέροντά του.

Πριν δέκα πέντε ημέρες εκλήθη απ’ την διοίκηση της Αμβρακίας Κωστακιών, ν΄ αναλάβει την τεχνική ηγεσία της. Μιας ομάδαw, που πρέπει να δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα, για να κρατηθεί στην κατηγορία, γιατί όπως θα μας πει και ο νέος προπονητής της, έχει αυτή την δυνατότητα.

-Θα τα καταφέρετε να παραμείνει η Αμβρακία, στην Γ’ Εθνική;

Πιστεύω ότι έχουμε πάρα πολύ καλή ομάδα, όλα τα παιδιά, πέρα απ’ το ότι είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές, είναι και πολύ καλοί χαρακτήρες και θεωρώ πως πρέπει να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό, για να σωθεί η ομάδα. Έχει το έμψυχο υλικό που μπορεί να το καταφέρει. Γι’ αυτό άλλωστε κι εγώ αποδέχτηκα την πρόταση της διοίκησης της ομάδας και είμαι αποφασισμένος να εργαστώ σκληρά μαζί με τα παιδιά, ούτως ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τον στόχο μας πραγματικότητα.

-Τι έφταιξε και η Αμβρακία, ενώ ξεκίνησε με καλές προοπτικές, βρέθηκε στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα;

Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες… Διάφορες συγκυρίες και σε καμία περίπτωση, η θέση που βρίσκεται σήμερα η ομάδα, δεν ταιριάζει στην ποιότητα που έχει. Γιατί και καλό ποδόσφαιρο έχει παίξει… Αλλά είπαμε… Στο ποδόσφαιρο παίζει σημαντικό ρόλο και η τύχη. Η Αμβρακία σε πολλά παιχνίδια στάθηκε άτυχη…

-Τι μπορεί να κάνει ένας προπονητής, όταν αναλαμβάνει μια ομάδα στο “χείλος του γκρεμού”;

Πάνω απ’ όλα, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία… Αυτό που μ’ έκανε να πάω στην ομάδα είναι το γεγονός ότι υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές, που είναι και καλά παιδιά… Πιστεύω στην δουλειά που θα κάνουμε. Μόνο στην δουλειά στηρίζομαι. Πιστεύω ότι με την σκληρή δουλειά, όλα τα παιδιά θα δώσουν μέσα στο γήπεδο, αυτό που μπορούν και πρέπει να δώσουν… Εξ άλλου υπάρχουν περιθώρια, στα υπόλοιπα παιχνίδια, να κάνουμε την υπέρβαση και να πάρουμε τους βαθμούς, που χρειάζονται για να σωθεί η ομάδα…

-Και γιατί δεν το έδωσαν μέχρι τώρα;

Τίποτα το συγκεκριμένο δεν έφταιξε. Είπαμε όμως οι διάφορες συγκυρίες και η τύχη. Ήταν άτυχοι! Όταν η ομάδα χάνει στο 90′ είναι φυσικό να χάνουν οι ποδοσφαιριστές, την ψυχολογία και το ένα κακό αποτέλεσμα να διαδέχεται το άλλο…

-Στο σημείο που βρίσκεται σήμερα η ομάδα, τι άλλο πρέπει να γίνει; Θα χρειαστούν ας πούμε, προσθήκες ποδοσφαιριστών;

Αν υπάρχουν στην περιοχή, ναι. Ήδη έχουμε κάνει διάφορες συζητήσεις με κάποια παιδιά… Πιστεύω πως κάθε καλός ποδοσφαιριστής είναι απαραίτητος, για τον λόγο αυτό σε συνεργασία με την διοίκηση, θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε στην διοίκηση, τρεις, τέσσερις νέους ποδοσφαιριστές…

-Η συνεργασία με την διοίκηση, πως εξελίσσεται;

Η συνεργασία, είναι άριστη… Κάθε πρόβλημα που προκύπτει και αφορά την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές λύνεται άμεσα. Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων, είναι το οικονομικό, που στην Αμβρακία δεν υπάρχει. Οι άνθρωποι της διοίκησης, με την αγάπη που έχουν για την ομάδα τους, προσπαθούν απ’ το υστέρημά τους, να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις που έχουν έναντι των ποδοσφαιριστών.

-Πως βλέπετε το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής;

Δεν είναι το πρωτάθλημα που ήταν πριν δέκα -δέκα πέντε χρόνια… Υπάρχουν βέβαια ιστορικές ομάδες, αλλά στην πλειοψηφία είναι ομάδες, που θεωρώ πως είναι μικρής δυναμικότητας. Αυτό είναι αποτέλεσμα της συνολικότερης παρακμής που περνάει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

-Απ’ τις ομάδες του ομίλου, ποιες θεωρείτε πως ξεχωρίζουν;

Σε κάθε όμιλο, οι πρώτες ξεχωρίζουν και αυτές είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, η ΑΕ Καραϊσκάκης, η Νίκη Βόλου, ο Απόλλων Λάρισας και ο Διαγόρας Σεβαστής.

-Για την ΑΕ Καραϊσκάκης, ποια είναι η γνώμη σας;

-Γίνεται μία πάρα πολύ καλή προσπάθεια απ’ την διοίκηση της ομάδας. Η ομάδα είναι σ’ ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο. Πιστεύω πως ούτε για τον Καραϊσκάκη χάθηκε τίποτα… Απλά εκείνο που θα πρέπει να πω είναι πως πρέπει να στηρίζουν τις επιλογές τουςκαι ν’ αφήνουν περιθώριο στον κάθε προπονητή που έρχεται και στους παίχτες… Να έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή και επαναλαμβάνω πως ακόμη τίποτα δεν χάθηκε, αν έχουμε υπ’ όψιν μας και την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων, που φημολογείται πως θα γίνει…Η διοίκηση της ομάδας κάνει τα πάντα και αυτό αναγνωρίζεται απ’ όλους και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ποδοσφαιρική Άρτα.

-Να πάμε και λίγο πάρα πέρα… Για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ποιά είναι η γνώμη σας, μιας και έχετε αγωνιστεί σε πολύ υψηλά επίπεδα;

Αυτή την στιγμή, δεν είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, μιας και έχουν πάψει να έρχονται μεγάλοι ποδοσφαιριστές στις ομάδες. Η οικονομική κρίση στην χώρα μας, έχει επηρεάσει και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Απ’ την μια είναι καλό, μιας και αγωνίζονται πολλοί έλληνες ποδοσφαιριστές, αλλά απ’ την άλλη χρειάζονται και οι μεγάλοι ξένοι ποδοσφαιριστές, για να δώσουν μια ξεχωριστή ποιότητα στα ελληνικά γήπεδα. Αυτοί που θα κάνουν την διαφορά, υπέρ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό άλλωστε φαίνεται και απ’ την ποιότητα της Εθνικής Ομάδας, αλλά και την ποιότητα των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

-Όλα καλά με το ποδόσφαιρο, αλλά έχουμε και τα δημοτικά μας πράγματα… Έχουμε εκφράσει την άποψη ως εφημερίδα, πως φύγατε ή σας έφυγαν κάπως άδοξα απ’ την θέση του αντιδημάρχου, όπου στον τομέα της καθαριότητας, είχατε καλή και αποδοτική πορεία…

Το ότι αντικαταστάθηκα απ’ την θέση του αντιδημάρχου, είναι αποκλειστικά επιλογή του δημάρχου, ο οποίος τηρεί την συμφωνία που κάναμε όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, στα πλαίσια της λειτουργίας της ομάδας της πλειοψηφίας. Εγώ δημοτικός σύμβουλος εκλέχτηκα και ως δημοτικός σύμβουλος προσπαθώ, να δικαιώσω όσους με επέλεξαν και με στήριξαν να εκλεγώ. Απ’ την άλλη μεριά και ο δήμαρχος δικαιούται να κάνει τις επιλογές του. Και βεβαίως με την ευκαιρία αυτή, θέλω και δημόσια να ευχαριστήσω τον δήμαρχο και όλους τους δημοτικούς συμβούλους, για την συνεργασία που είχαμε.