Δεν κάνουν πίσω ΕΠΟ και Τravel Plan για την υπόθεση “Eurostar”

Συνάντηση για να βρεθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει με την λανθασμένη καταβολή χρημάτων, είχε η ΕΠΟ με την εταιρία Τravel Plan. Είναι η υπόθεση για την οποία η εταιρία “Εθνική Factors ΑΕ” πέτυχε συντηρητική κατάσχεση 3.3 εκατ. ευρώ στους εταιρικούς λογαριασμούς της Ομοσπονδίας.

Στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου πέρασε στην επίθεση η Επιτροπή Εξομάλυνσης της ΕΠΟ σε ό,τι αφορά την υπόθεση “Eurostar”, για την οποία η εταιρία “Εθνική Factors ΑΕ” πέτυχε συντηρητική κατάσχεση των εταιρικών λογαριασμών της Ομοσπονδίας για χρέη 3,3 εκατομμύρια ευρώ.

Το συγκεκριμένο ποσό η Ομοσπονδία την τετραετία 2012 – 2016 το κατέθετε στην εταιρία Eurostar – Travel Pla,n παρά το γεγονός ότι το ταξιδιωτικό πρακτορείο είχε κάνει εκχώρηση στην “Εθνική Factors ΑΕ”, η οποία μάλιστα είχε στείλει και 54 ειδοποιήσεις στην ΕΠΟ.

Όπως αποφασίστηκε ομόφωνα τότε στην συνεδρίαση της Επιτροπής Εξομάλυνση, θα γινόταν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, καθώς και αγωγή κατά της εταιρείας Eurostar (Travel Plan). Παράλληλα, ο φάκελος της υπόθεσης θα παραπεμπόταν άμεσα και στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Την Τετάρτη, 30/11, η ΕΠΟ είχε ανακοινώσει ότι θα στείλει τον φάκελο στον οικονομικό εισαγγελέα, ενώ, όπως έγινε γνωστό, ανέθεσε στον διεθνή οίκο Deloitte διαχειριστικό έλεγχο της ΕΠΟ για τα έτη 2015 και 2016. Ο έλεγχος θα συνεχιστεί και για προηγούμενες χρήσεις με την ολοκλήρωση του έργου αυτού.

Πριν μερικές ημέρες, έγινε συνάντηση ανάμεσα στην ΕΠΟ και την Τravel Plan προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει με την “λανθασμένη” καταβολή χρημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπεύθυνοι του ταξιδιωτικού πρακτορείου φέρονται να υποστήριξαν ότι καλώς έγινε η καταβολή των χρημάτων και να πρότειναν την παράταση συνεργασίας των δύο πλευρών.

Οριστικές αποφάσεις για την στάση της Ομοσπονδίας θα ληφθούν στο επόμενο δ.σ., ωστόσο η ΕΠΟ αναμένεται να ακολουθήσει τη νομική οδό για την προάσπιση των συμφερόντων της. Εν αναμονή των νέων επεισοδίων στην υπόθεση…

sport24.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις