Με Τσίπρα η Καλλιθέα 2-0 τον Άρη

Με δύο γκολ του Ανδρέα Τσίπρα η Καλλιθέα επικράτησε 2-0 του Άρη για την 8η αγωνιστική της Football League και σταμάτησε το νικηφόρο σερί της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ο Άρης μπήκε πιο επιθετικά στο παιχνίδι, ωστόσο η Καλλιθέα είχε την πρώτη τελική στο 10ο λεπτό με τον Σταματάκο να μπαίνει στην περιοχή, να κάνει το πλασέ και τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Η άμυνα της ομάδας της Θεσσαλονίκης έδειχνε να αντιμετωπίζει προβλήματα και στο 15′, μετά τη σέντρα του Σταματάκου, ο Σμυρλής δεν μπόρεσε προ του Τζανακάκη να πιάσει καλά το σουτ και ο Διούδης μπλόκαρε.

Μιλούνοβιτς στο 23′ και Ίλιτς στο 24′ έκαναν καλά σουτ, τα οποία κατέληξαν άουτ. Το ίδιο συνέβη στο 28ο λεπτό πρώτα με το σουτ του Τάτου και κατόπιν με την κεφαλιά του Μπαργκάν. Ένα λεπτό αργότερα ο Ραούλ Μπράβο έβγαλε τη σέντρα, υπήρξε κενό στην άμυνα των γηπεδούχων, αλλά ο Μιλούνοβιτς δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι.

Στο 41′ ο Τάτος έβγαλε τη μπαλά, ο Καράμπελας βρέθηκε μέσα στην περιοχή σε θέση βολής, αλλά η επέμβαση του Σταυριανού ήταν σωτήρια.
Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου μπήκε φουριόζα και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 47΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Μπαργκάν έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ίλιτς από καλή θέση δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο Τζεμπούρ αντικατέστησε τον Ίλιτς, ωστόσο ο Γαλλοαλγερινός δεν μπόρεσε σε δύο φάσεις (στο 50΄και στο 54΄) να νικήσει τον Σταυριανό.

Οι φιλοξενούμενοι οπισθοχώρησαν, ο Άρης είχε επιβάλει το παιχνίδι του και πολιορκούσε την περιοχή της Καλλιθέας με συνεχή σουτ, χωρίς να βρει στόχο. Ο Αναστόπουλος έκανε ακόμα πιο επιθετική την ομάδα βάζοντας τον Καπνίδη και αλλάζοντας την διάταξη σε 4-4-2.

Κόντρα στην εικόνα του αγώνα, η Καλλιθέα άνοιξε το σκορ στο 66ο λεπτό όταν ο Σμυρλής έβγαλε τη σέντρα, ο Κρεββατάς την κεφαλιά – πάσα στον Τσίπρα και αυτός νίκησε τον Διούδη. Και όχι μόνο αυτό, αλλά δύο λεπτά αργότερα, η ομάδα του Νίκου Κουρμπανά θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά ο Διούδης είπε «όχι» στον Σταματάκο.

Τελικά το 2-0 έγινε στο 77ο λεπτό όταν Μάκο και Λεβέντης συνδυάστηκαν και ο δεύτερος έβγαλε στον Τσίπρα, ο οποίος νίκησε για δεύτερη φορά τον Διούδη.
Οι παίκτες του Άρη έδειχναν να μην πιστεύουν στην ανατροπή και δεν κατάφεραν να αλλάξουν κάτι στα λεπτά που απέμεναν και έτσι το νικηφόρο σερί διακόπηκε στο «Ελ Πάσο».

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Καλλιθέα (Νίκος Κουρμπανάς): Σταυριανός, Λεβέντης, Σταμόπουλος (37′ Τοπάλι), Συριόπουλος, Πάτας, Κατσικογιάννης, Τσίπρας, Μπέλης, Κρεββατάς (76′ Μάκο), Σταματάκος, Σμυρλής (86′ Ηλιάδης).

Άρης (Νίκος Αναστόπουλος): Διούδης, Τζανακάκης, Καράμπελας, Ιντζίδης (74′ Ντούνης), Μπράβο, Παυλίδης, Μπαργκάν, Ανάκογλου, Ίλιτς (61′ Καπνίδης), Τάτος, Μιλούνοβιτς (46′ Τζεμπούρ).

Διαιτητής: Φουκάκης (σύνδεσμος Ηρακλείου)

Αναλυτικά, η 8η αγωνιστική της Football League:

Τρίτη 3/1
Καλλιθέα-Άρης 2-0
(66’, 77’ Τσίπρας)

Τετάρτη 4/1
Αιγινιακός-Καλλονή (14:00)
Κισσαμικός-Απόλλων Σμύρνης (15:00)
Πανσερραϊκός-Αχαρναϊκός
Αγροτικός Αστέρας-ΟΦΗ
Αναγέννηση Καρδίτσας-Πανελευσινιακός
Παναιγιάλειος-Λαμία
Σπάρτη-Τρίκαλα
Πανθρακικός-Χανιά

Η επόμενη (9η) αγωνιστική:
Σάββατο 7/1

Λαμία-Αγροτικός Αστέρας (15:00)
Τρίκαλα-Αναγέννηση Καρδίτσας

Κυριακή 8/12
Απόλλων Σμύρνης-Αχαρναϊκός (15:00)
Καλλονή-Κισσαμικός
Παναλευσινιακός-Αιγινιακός
Χανιά-Σπάρτη
Πανθρακικός-Καλλιθέα
ΟΦΗ-Πανσερραϊκός (16:00)
Άρης-Παναιγιάλειος (17:00)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις