Ο απολογισμός των Ακαδημιών του ΑΟ Σκιάθου (+ Photos)

Εξαιρετική προσπάθεια έγινε τη χρονιά που πέρασε από τους ανθρώπους του Α.Ο. Σκιάθου, προκειμένου να αναβαθμίσουν το επίπεδο των αθλητικών δραστηριοτήτων, αλλά και των αθλητικών εγκαταστάσεων, καθιστώντας το Σύλλογο ένα ιδιαίτερα ζωντανό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, πραγματικό…

πόλο έλξης για όλη τη νεολαία.
Οι άνθρωποι της Διοίκησης λειτουργούν με όραμα αλλά και συνέπεια, προσπαθούν να ανοίξουν τους ορίζοντες μακριά από τα στενά όρια του νησιού, το οποίο παράλληλα προσπαθούν να καταστίσουν προορισμό και για τον αθλητικό τουρισμό, τομέα που ως τώρα δεν έχει αναπτυχθεί στο νησί του Παπαδιαμάντη.
Όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα, περιγράφονται στο Συνοπτικό Απολογισμό Πεπραγμένων των Ακαδημιών του ΑΟ Σκιάθου για το 2016, που απευθύνεται κατά βάση στους γονείς και κηδεμόνες των νεαρών αθλητών, αλλά έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και για το σύνολο του αθλητικού κοινού, καθώς παρουσιάζει με γλαφυρό τρόπο τα πεπραγμένα του Ομίλου που είναι πολλά και σε ιδιαιτέρως σύντομο χρονικό δάστημα

«Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Με αφορμή το τέλος της χρονιάς θα θέλαμε καταρχήν να σας ευχαριστήσουμε για την υποστήριξη και την βοήθεια που μας προσφέρατε στην προσπάθειά μας να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τις ακαδημίες μας και τα παιδιά μας.
Αρχίσαμε δυναμικά τέλος Σεπτεμβρίου με μια μεγάλη συγκέντρωση στο γήπεδο οπού οι γονείς και οι αθλητές έδωσαν των παλμό για το τι θα επακολουθήσει στην συνέχεια τις χρόνιας. Οι εγγραφές εκείνη την ημέρα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

Στις 3 Οκτωβρίου ξεκίνησαν οι προπονήσεις μας με τους προπονητές μας έτοιμους και γεμάτους ενέργεια για να δώσουν των καλύτερό τους εαυτό στα παιδιά μας.

 

 

Οργανώσαμε καθαρισμό και συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων ώστε τα παιδιά μας να ζουν και να αθλούνται σε καθαρούς και αξιοπρεπείς χώρους.

Έγινε αγορά στολών, ρούχων προπόνησης, εξοπλισμού προπόνησης με παρότρυνση και βοήθεια των γονέων για να νιώθουν τα παιδιά μας αναπόσπαστο κομμάτι του Α.Ο Σκιάθου.

 


Για πρώτη φορά εντάχθηκε σε πρόγραμμα αγωνιστικό και συμμετοχή σε αγώνες πρωταθλήματος η μικτή ομάδα ακαδημιών(2001/2003) και ήδη έχει συμμετάσχει σε 2 αγώνες με μεγάλη επιτυχία.

Ολοκληρώθηκαν οι εγγραφές στις ακαδημίες στίβου και για πρώτη φορά εντάχθηκαν στη μεγάλη ομάδα του ΣΕΓΑΣ. Ξεκίνησαν οι προπονήσεις και μοιράστηκαν φόρμες και σακίδια στους αθλητές του στίβου.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου και καταρτίστηκε πρόγραμμα προπονήσεων και φιλικών αγώνων για την νέα χρονιά.

Οργανώθηκε η αίθουσα σεμιναρίων και τα γραφεία διοίκησης σε ένα νέο ανακαινισμένο χώρο εντός του γηπέδου.

 

Ήρθαμε σε επικοινωνία με πολλά μεγάλα σωματεία εντός και εκτός τις περιφέρειας μας και κλείσαμε συνεργασίες εκπαίδευσης προπονητών και στελεχών διοίκησης ποδοσφαίρου.
Βρήκαμε συμπαραστάτη μας την ομάδα του ΠΑΟΚ όπου και επίσημα ενταχθήκαμε στο δίκτυο Football Prints.

Ήρθαμε σε επαφή με αρκετού sports counters και προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε των τρόπο προώθησης και διαχείρισης νέων ταλέντων.
Πολλοί επαγγελματίες του νησιού μας συνέτρεξαν για να μας βοηθήσουν επαγγελματικά, οικονομικά και ηθικά ώστε σε μεγάλο βαθμό να επιτευχθούν οι στόχοι μας.
Ξεκινήσαμε συνομιλίες με τον ΟΑΣΠΕ για πιθανή μελλοντική συνεργασία και διοργάνωση μεγάλου τουρνουά στη Σκιάθο που θα φέρει ως όφελος την τουριστική προβολή και των αθλητικό τουρισμό που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. 

Οργανώσαμε ομιλίες με θέμα την συμπεριφορά γονέων προς τους αθλητές σχετικά με την διατροφή τους και γενικότερα τη σχέση τους με την μάθηση και το σχολείο τους.

 

Ολοκληρώθηκε η οργάνωση και η μηχανογράφηση των οικονομικών των ακαδημιών. Με συνεχή παρακολούθηση και ανεξάρτητο γραφείο είσπραξης (Γενική Ταμίας κ. Κυριακή Μελισσοπούλου) δωρεών των μελών και των γονέων των αθλητών επιτύχαμε το συμμάζεμα και τη δημιουργία αποθεματικών χρήσιμων για την εύρυθμη λειτουργία του ομίλου.
Με την σύμφωνη γνώμη του Προέδρου (κ. Γιώργο Μιτζέλο) και του Αντιπροέδρου (υπεύθυνου ακαδημιών κ. Κώστα Ζεμπέκη) ψηφίστηκε παμψηφεί από τα μέλη του διοικητικού η καθιέρωση δωρεάν υποτροφιών για παιδιά οικογενειών που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα βάρη των συνδρομών.
Σε επικοινωνία με το ΣΕΓΑΣ (Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων) προσπαθούμε να εντάξουμε τις ακαδημίες στίβου σε πρόγραμμα αγώνων. Μεγάλη σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε είναι η συμβολή του τρίτου αντιπροέδρου (κ. Νίκου Πασχάλη)

Με την σύμφωνη γνώμη όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ανέλαβε ο πρώτος αντιπρόεδρος (κ. Μάριος Τσιτσώνης) και ο έφορος γηπέδου (κ. Τάσσος Λειβαδάρος) την πλήρη αποκατάσταση και δημιουργία των νέων αποδυτηρίων.


Τελειώνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερος την γενική μας γραμματέα (κ. Φωτεινού Ελένη) που ως στέλεχος του Α.Ο Σκιάθου αλλά πάνω απ’ όλα σαν μητέρα αθλητή περιέβαλε με απόλυτη αφοσίωση και υπευθυνότητα των όμιλο μας.

Επίσης όσα λόγια και να πούμε για τον υπεύθυνο οργάνωσης των φιλάθλων μας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου (κ. Νικόλαο Φεγγερό) είναι λίγα. Η συνεχή του παρουσία και η ενασχόλησή του είναι παράδειγμα προς μίμηση και των ευχαριστούμε όλοι από καρδιάς.

Αυτός ο χρόνος μας αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους για τα πεπραγμένα και βάζει γερές βάσεις για μια νέα πιο δυναμική χρονιά το 2017.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο της Σκιάθου επώνυμους και ανώνυμους γι’ αυτήν τη μεγάλη προσφορά αγάπης προς των Α.Ο Σκιάθου και κυρίως για την στήριξη σας στο έργο που επιτελούμε.
Θα ήταν άδικο να μην αναφερθούμε στη μεγάλη βοήθεια που βρήκαμε με όσα μέσα διέθεταν από τον Δήμαρχό μας (κ. Δημήτριο Πρεβεζάνο) τον Αντιδήμαρχο (κ. Κωνσταντίνο Γιαννίτση) τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου (κ. Θεοδόση Τρακόσα) και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους που ήταν στο πλευρό της ομάδος μας.


Ευχόμαστε σε όλους Χρόνια Πολλά, Δημιουργικά πάντα με υγεία και επιτυχίες για τον αθλητισμό του τόπου μας. Το νέο έτος ας μας βρει όλους μαζί ενωμένους σε κοινούς αγώνες και στόχους για το καλό του νησιού μας και γενικότερα για το καλό των παιδιών μας.”

Οι ευχές του κ. Γιώργου Μιτζέλου, προέδρου του ΑΟ. Σκιάθου

«Εύχομαι το νέο έτος υγεία και επιτυχίες του Α.Ο Σκιάθου σε όλους τους τομείς. Οι αθλητές μας πάντα να επιδεικνύουν θέλησή, αγάπη και ευγενή άμιλλα σε όποιο άθλημα ασχολούνται και πάνω από όλα καλή πρόοδο σε όσους πηγαίνουν σχολείο.»

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις