Από το Βόλο στη Λάρισα ο Τζέραρντ Ολίβα

Τζέραρντ Ολίβα. Αυτός είναι ο Ισπανός στράικερ, τον οποίο «φωτογράφισε» με δηλώσεις του ο Αλέξης Κούγιας ως τον εκλεκτό για τη γραμμή κρούσης.
Ο 26χρονος φορ είχε επισκεφτεί τα μέρη μας τον Αύγουστο του 2013 και ήταν με το στυλό στο χέρι για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό Βόλου της Β’ Εθνικής.

Ωστόσο, η μεταγραφή ναυάγησε τη τελευταία στιγμή και ενώ ο Ολίβα είχε περάσει από εργομετρικές εξετάσεις (!) Τυχαίο; Μπορεί. Να αναφέρουμε ότι ο προηγούμενος υποψήφιος επιθετικός Αντριαν Φερνάντες που είχε φτάσει στη Λάρισα και ήταν έτοιμος να βάλει τη τζίφρα κόπηκε λόγω εργομετρικών, αν και ο ίδιος έλεγε πως η ΑΕΛ άλλαξε τους αρχικούς οικονομικούς όρους της συνεργασίας και αναγκάστηκε να φύγει κακήν κακώς.
Για να επανέρθουμε στον Ολίβα, ο Κούγιας είχε δώσει πληροφορίες για το προφίλ του, αν και κάπως τα μπέρδεψε. Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ αναφέρθηκε (στο ΑΕΛ Radio) σε ποδοσφαιριστή ο οποίος μετρά 7 γκολ σε 14 συμμετοχές, το τελευταίο του παιχνίδι με την νυν ομάδα του ήταν στις 19 Δεκεμβρίου και ήταν στην 20αδα της Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό που… πέτυχε ήταν ο αριθμός των τερμάτων του, αφού έχει παίξει σε 16 ματς, αγωνίστηκε στις 18 Δεκεμβρίου στο ματς Μπανταλόνα -Λεβάντε Β’ (3-1, έβαλε και δύο γκολ) και ήταν απλά στο δηλωμένο ρόστερ (στην UEFA) των Μαδριλένων στο Γιουρόπα Λιγκ τη σεζόν 2011-12, το οποίο και κατέκτησε η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, κερδίζοντας στον τελικό την Μπιλμπάο του Μαρσέλο Μπιέλσα. Ο αριστεροπόδαρος ύψους 1.90 επιθετικός δεν κατέγραψε ποτέ κάποια επίσημη συμμετοχή με την Ατλέτικο, στης οποίας αγωνιστηκε στη β’ ομάδα, στη 3η κατηγορία Ισπανίας (66 ματς και 20 γκολ, τη διετία 2011-13). Πρωτο-έπαιξε στην ομάδα της γενέτειρας του Ρέους, είχε ένα σύντομο πέρασμα από τη Λογκρονιές, από την Κ-20 της Κατάνια και από την δεύτερη ομάδα της Νουμάνθια πριν ενταχθεί σε αυτή της Ατλέτικο.
Οταν χάλασε η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό Βόλου του Γιώργου Βαζάκα, γύρισε στην πατρίδα του και υπέγραψε στην Ουέσκα, με την οποία είχε μόλις 8 συμμετοχές, δίχως να σκοράρει. Το δεύτερο εξάμηνο της σεζόν 2013-14 μετακόμισε στην Αυστρία για τη Ριντ (15 ματς, 1 γκολ). Επέστεψε ξανά στα γνώριμα λημέρια και στην τρίτη τάξει κατηγορία αρχικά για τη Κομποστέλα (2014-15, 13 ματς, 1 γκολ) και έπειτα για την Οσπιτάλετ (14-2). Φέτος διανύει την πιο παραγωγική χρονιά της καριέρας του με τα 7 γκολ, τα οποία έχει πετύχει το τελευταίο δίμηνο.
Πάντως, ο ίδιος ο παίκτης μίλησε σε μέσο της πατρίδας του και δεν παρουσίασε τόσο προχωρημένη τη συμφωνία. «Είχα μια πολύ καλή πρόταση από την ΑΕΛ, ομάδα πρώτης κατηγορίας στην Ελλάδα. Ο μάνατζέρ μου τη χειρίζεται, αλλά στην Μπανταλόνα είμαι πολύ καλά και θέλω να μείνω». Σύντομα θα φανεί αν υπάρχει θετική εξέλιξη, όπως υποστήριξε ο Κούγιας ή αν ο Ολιβά παραμείνει εκεί που βρίσκεται.
Πηγή: a-sports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις