Πρωτάθλημα με 10 ομάδες θέλει ο Βασιλειάδης

Τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος με τη συμμετοχή 10 ομάδων επιθυμεί ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Documento». Ο κυβερνητικός παράγοντας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι οι παράγοντες των ομάδων θέλουν να βελτιωθούν οι συνθήκες τέλεσης του πρωταθλήματος.

«Όλοι έχουν συνειδητοποιήσει πως έχουμε φτάσει σε κρίσιμη καμπή κι ότι δεν πάει παραπέρα. Από αυτό αντλώ την αισιοδοξία μου. Τα μηνύματα που παίρνουμε είναι ότι επιθυμία όλων είναι να οριστούν κανόνες», τόνισε ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος επισήμανε ότι «η “παράγκα” έχει πολλά ονόματα, πολλά επίθετα και μπορεί να προσαρμόζεται, να αλλάζει χρώματα. Όσο υπάρχουν αδιαφανείς διαδικασίες και διαδικασίες που επιτρέπουν σκιές, το άθλημα θα ταλαιπωρείται. Οι λύσεις είναι απλές: διαφάνεια, ξεκάθαροι ρόλοι και για όλα τα άλλα θα αποφανθεί η ελληνική Δικαιοσύνη”.
Σε ερώτηση που του έγινε για το πότε θα κατατεθεί το νέο αθλητικό νομοσχέδιο ανέφερε: «Αν λέγαμε ότι φέρνουμε αύριο τον νόμο στη Βουλή, θα ήταν διαβούλευση-παρωδία. Δεν θέλουμε κάτι τέτοιο. Καλύτερα να πάμε δύο μήνες πίσω. Σκοπός μας είναι το επόμενο πρωτάθλημα να αρχίσει με νέα στάνταρ που θα ισχύουν για όλους».
Η είδηση που έβγαλε προέκυψε από την ερώτηση για το αν προτιμά πρωτάθλημα με 12 ή, 14 ομάδες. Η απάντησή του ήταν η ακόλουθη: «Θεωρώ ότι η Super League πρέπει να έχει 10 ομάδες, για να είναι οικονομικά βιώσιμες. Ταυτόχρονα, στη Football League πρέπει να μετέχουν και οι λεγόμενες δεύτερες ομάδες των ΠΑΕ της μεγάλης Λίγκας που έχουν τη δυνατότητα να τις συντηρήσουν. Δεν μπορούμε να ξεκινάμε ένα πρωτάθλημα γνωρίζοντας ότι κάποιες ομάδες ενδέχεται στην πορεία να μην αντέξουν οικονομικά. Η μικρότερη ζημιά είναι να σταματήσουν να αγωνίζονται. Η μεγαλύτερη είναι να προσπαθούν να επιβιώσουν με άλλους τρόπους».
Αφού εξέφρασε την πλήρη ταύτισή του με τα μέτρα που πάρθηκαν στην Κύπρο για τα στημένα παιχνίδια, εξήγησε ότι «πρέπει να χτυπήσουμε και την παραμικρή σκιά. Πρέπει να αυστηροποιηθούν οι κανόνες και για τα στησίματα και για τις καταστάσεις που ζούμε μέσα στα γήπεδα. Όταν θα γίνει αντιληπτό ότι αυτά που ψηφίζονται εφαρμόζονται, θα αλλάξει και η πραγματικότητα. Αυτή την παρέμβαση περιμένω από τη FIFA και την UEFA, αυτή είναι η εναρμόνιση του καταστατικού και των κανονισμών της ΕΠΟ, εμείς αυτό επιζητούμε. Κι ας λύσει το ποδόσφαιρο το πρόβλημα μόνο του, χωρίς την παρέμβαση της πολιτείας”.
Στάθηκε και στη διαιτησία: «Δεν μπορεί να αποκοπεί απόλυτα από την ΕΠΟ. Μπορούν όμως να μπουν ασφαλιστικές δικλίδες που δεν θα επιτρέπουν τον σφιχτό εναγκαλισμό. Προφανώς αυτό μπορεί να γίνει με την εποπτεία της FIFA και της UEFA. Ενώ για το αν πρέπει να γίνουν σύντομα εκλογές ή θα ήταν καλό να παραμείνει η Διοικούσα Επιτροπή άλλον 1,5 χρόνο στην ΕΠΟ».
Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις