Νίκη βάλσαμο για ΟΦΗ

Τη νίκη – φάρμακο που τόσο αναζητούσε πανηγύρισε το απόγευμα της Κυριακής (08/01) στο παγωμένο «Γεντί Κουλέ» ο ΟΦΗ. Οι Κρητικοί επικράτησαν 2-0 του μαχητικού Πανσερραϊκού και πριν… πληρώσουν το νόμο του ποδοσφαίρου ο Άγγελος Χαντί «καθάρισε» την υπόθεση νίκη με γκολ στο 80′. Εξάλλου, η ομάδα του Νίκου Νιόπλια παρά το γρήγορο (5′) 1-0, δεν μπόρεσε να σημειώσει νωρίτερα ένα δεύτερο τέρμα, χάνοντας πολλές ευκαιρίες.

Οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν πολύ καλά, είχαν ευκαιρίες για να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά ο γκολκίπερ Δερμιτζάκης βρέθηκε σε εξαιρετική ημέρα και φρόντισε να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του, βοηθώντας τους «μελανόλευκους» να φτάσουν στην επιστροφή στις επιτυχίες, σε ένα ματς που είχε τον χαρακτήρα του τελικού για τους ίδιους.

Ο ΟΦΗ έψαχνε το γρήγορο γκολ για να απελευθερωθούν οι ποδοσφαιριστές του και πέτυχε τον στόχο του. Συγκεκριμένα, μόλις στο 5′ ο Χαντί έδωσε ωραία αριστερά στον Κοιλιάρα, αυτός σέντραρε και ο Βουό που έγινε κάτοχος της μπάλας με σουτ νίκησε τον Μέλκα. Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν κλείστηκαν, βοήθησαν ώστε να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι παρότι ο αγωνιστικός χώρος δεν βοηθούσε. Είχαν, φυσικά, τις ευκαιρίες τους με καλύτερη όλων αυτή του 33′, όταν ο Κανούλας μετά από σέντρα του Κάκκο πέρασε τον Κομεσίδη, αλλά στο δυνατό σουτ που έκανε, η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 22′ οι Κρητικοί διαμαρτυρήθηκαν και ζήτησαν κόκκινη κάρτα για τον Φούσου, ο οποίος έριξε αγκωνιά στον Κώτσιο, όμως ο διαιτητής τον τιμώρησε με κίτρινη. Το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου επεφύλασσε μία μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ, καθώς ο Μιλοσάβλιεφ… κατάφερε να αστοχήσει σε κενή εστία.

Τα «λιοντάρια» στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησαν να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις και παρότι είχαν πολλές απουσίες, έκλεψαν τις εντυπώσεις. Ο Τσούτσης στο 52′ και το 60′ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Δερμιτζάκη. Οι Σερραίοι, βέβαια, ήταν και τυχεροί σε κάποιες περιπτώσεις. Όπως στη φάση του 55′ όταν ο Μιλοσάβλιεφ δεν μπόρεσε να σκοράρει, ενώ τρία λεπτά μετά ο Μέλκας έσωσε την εστία του σε σουτ του Σέρβου.

Οι γηπεδούχοι έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και όσο περνούσε η ώρα ήλπιζαν, είτε να «κλειδώσουν» το τρίποντο, είτε να μην έμπαινε σε εφαρμογή ο νόμος του ποδοσφαίρου. Στο 65′ ο Ράντι αστόχησε από καλή θέση, τέσσερα λεπτά μετά ο Ράντι άργησε υπό καλές προϋποθέσεις και ο Μέλκας μπλόκαρε προ του Ράντι και τα… κάστανα από τη φωτιά έβγαλε τελικά ο Χαντί.

Στο 78′ ο Κοιλιάρας σέντραρε από αριστερά και ο μεσοεπιθετικός του ΟΦΗ με κεφαλιά νίκησε τον Μέλκα και διαμόρφωσε το 2-0. Ακόμα και μετά το γκολ αυτό, πάντως, ο Πανσερραϊκός είχε την ευκαιρία να μπει στο ματς, αλλά ο Δερμιτζάκης που βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα, νίκησε στο 80′ τον Ρούτση στο σουτ του τελευταίου.

Σκόρερ: 5′ Βουό, 78′ Χαντί
Κόκκινη: 90’+4′ Κώτσιος

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Δερμιτζάκης, Μίκιτς, Κοιλιάρας, Κομεσίδης, Κώτσιος, Νάστος, Μητρόπουλος (70′ Χίσι), Χαντί (80′ Μάνος), Μιλοσάβλιεφ (70′ Όγκμποε), Ράντι, Βουό.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Παναγιώτης Διλμπέρης): Μέλκας, Στέβιτς, Παπατζίκος, Βοσκόπουλος, Τσελεπίδης, Φούσου, Ρούτσης, Τσιμίκας (68′ Χατζηδημητρίου), Τσούτσης, Κάκκο, Κανούλας.

Διαιτητής: Γκάμαρης (Αθηνών)
Βοηθοί: Μπουξμπάουμ, Δουλγεράκης (Αν. Αττικής)

flnews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις