Απέκτησε Σουάνη ο Ολυμπιακός Βόλου

Σπουδαία μεταγραφική επιτυχία για τον Ολυμπιακό Βόλου. Η διοικούσα επιτροπή ποδοσφαίρου φρόντισε και ολοκλήρωσε την μεταγραφή του Δημήτρη Σουάνη, ο οποίος αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά τους «ερυθρόλευκους» στην προσπάθεια που καταβάλουν για την άνοδο στη Football League.

Όπως σας είχε ενημερώσει το goalpost.gr στις 4/1 (εδώ), οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού βρίσκονταν σε συζητήσεις με τον έμπειρο επιθετικό και σήμερα Κυριακή επήλθε οριστική συμφωνία. Ο Σουάνης θα αρχίσει άμεσα προπονήσεις με τον Ολυμπιακό, ενώ βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, καθώς μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής αγωνιζόταν στη Δόξα Δράμας.
Πρόκειται για πολύ έμπειρο επιθετικό, ο οποίος αγωνίζεται ως εξτρέμ, με θητεία στις επαγγελματικές κατηγορίες. Συγκεκριμένα, ο 31χρονος ποδοσφαιριστής (έχει γεννηθεί στις 17/11/1985 έχει 93 συμμετοχές στην Α’ Εθνική και 10 γκολ, 139 στη Β’ Εθνική και 26 τέρματα, ενώ έχει παίξει και σε 37 ματς στην Γ’ Εθνική, σημειώνοντας δύο γκολ. Επίσης, έχει παίξει και στο κυπριακό πρωτάθλημα (27 συμμετοχές-δύο τέρματα).
Ο Σουάνης ξεκίνησε την καριέρα του από τον Πανιώνιο την περίοδο 2002-2003. Την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε στην Κασσάνδρα, ενώ μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την Κεφαλληνία Ιθάκης (Δ’ Εθνική), πήγε στον Πανθρακικό (2005) με τον οποίο στέφθηκε πρωταθλητής στην Γ’ Εθνική, για να παίξει με την ομάδα της Κομοτηνής άλλα δύο χρόνια στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας.
Οι καλές του εμφανίσεις είχαν ως αποτέλεσμα να ενδιαφερθεί γι’ αυτόν η Ξάνθη, στην οποία μεταγράφηκε το 2008, στην οποία αγωνίστηκε τέσσερα χρόνια, μέχρι το 2014, στη Σούπερ Λιγκ.
Κατόπιν πήγε στην Κύπρο και έπαιξε στον Απόλλωνα Λεμεσού για ένα χρόνο, για να επιστρέψει στην Ελλάδα, φορώντας την φανέλα της Κέρκυρας (περίοδο 2013-14), με τη οποία πανηγύρισε την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ. Την επόμενη χρονιά έπαιξε έξι μήνες στην ΑΕΛ και έξι μήνες στον Απόλλωνα Σμύρνης. Την περίοδο 2015-16 αγωνίστηκε με την Κέρκυρα στη Σούπερ Λιγκ, παίζοντας σε 26 παιχνίδια, σημειώνοντας τρία τέρματα.
Το περασμένο καλοκαίρι αποκτήθηκε από τη Δόξα Δράμας, με την οποία έπαιξε στα 11 από τα 13 παιχνίδια πρωταθλήματος (δέκα ως βασικός), πετυχαίνοντας και ένα γκολ στο ματς με τον Μακεδονικό Φούφας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις