Κατέθεσαν οι τρεις πρώτοι μάρτυρες του Koriopolis

Ξεκίνησε στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων η εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας της υπόθεσης των στημένων αγώνων του 2011, γνωστή και ως «Koriopolis».Αρχικά κατέθεσαν δύο αστυνομικοί. Ο πρώτος είχε κάνει τις έρευνες στην οικεία του Αχιλλέα Μπέου, με τον δήμαρχο Βόλου να του λέει: «Τι βρήκατε; Το λάπτοπ της κόρης μου και 17.000 δολάρια» και τον αστυνομικό να το επιβεβαιώνει.

Ο δεύτερος ήταν αστυνομικός του τμήματος Παλαιού Φαλήρου και είχε δεχτεί ανώνυμες καταγγελίες για τους Ζαβαντία, Καρακούλια και Δημόπουλο που αφορούσαν στημένα παιχνίδια και παράνομο στοιχηματισμό.

Τρίτος μάρτυρας κατέθεσε ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ, Βαλαβάνης, σχετικά με τις έρευνες που έκανε η υπηρεσία του στους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις καταθέσεις των κατηγορουμένων, σχετικά με το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Στο ξεκίνημα τις διαδικασίας ο Αχιλλέας Μπέος είπε προς την έδρα ότι έχει απομαγνητοφωνηθεί μόνο το 20% των συνομιλιών που κατέγραφε η ΕΥΠ και ζήτησε να απομαγνητοφωνηθούν και οι υπόλοιπες.

Η πολύκροτη δίκη θα συνεχιστεί στις 19 Ιανουαρίου με τους επόμενους μάρτυρες κατηγορίας, μεταξύ των οποίων θα είναι και δημοσιογράφοι.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις