Μάνταλος για Λισγάρα: “Διακινδύνευσε την σωματική ακεραιότητα…”

Ούτε “επικίνδυνο παίξιμο” που επισύρει ποινή μίας αγωνιστικής, ούτε “βάναυση συμπεριφορά” που προβλέπει τιμωρία οχτώ αγωνιστικών αν υπάρχει τραυματισμός του αντιπάλου…

Ο Σταύρος Μάνταλος τύλιξε στο φύλλο αγώνα τον Χρήστο Λισγάρα για το επικίνδυνο “α λα Νίντζα” μαρκάρισμα στον Σεμπά (που υπέστη κάκωση στο γόνατο) στο 56ο λεπτό της αναμέτρησης της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό και μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για “σοβαρό επικίνδυνο παίξιμο που διακινδύνευσε την σωματική ακεραιότητα”.

Ο συγκεκριμένος όρος όμως, δεν υπάρχει στον πειθαρχικό κώδικα, οπότε – υπό αυτή την έννοια – ο Λισγάρας πιθανότατα θα πέσει στα μαλακά καθώς σύμφωνα με το άρθρο 10, παράγραφος 1θ του πειθαρχικού κώδικα… “ποδοσφαιριστής που αποβάλλεται από αγώνα και το παράπτωμά του δεν υπάγεται σε μια από τις παραπάνω περιπτώσεις α, β, γ, δ, ε, στ, ζ, η, τιμωρείται σύμφωνα με την περίπτωση α (σ.σ. μία αγωνιστική)”. Είναι ένα από τα παράξενα σημεία του πειθαρχικού κώδικα…

Αποφασίζει ο αθλητικός δικαστής

Η τελική απόφαση θα παρθεί από τον αθλητικό δικαστή Σπυρίδωνα Καποδίστρια. Σύμφωνα με το άρθρο, 10, παράγραφος 7α του πειθαρχικού κώδικα… “ο χαρακτηρισμός του παραπτώματος ανήκει αποκλειστικά στο όργανο που είναι αρμόδιο για την επιβολή της ποινής”.

Ο κ. Καποδίστριας λοιπόν, θα είναι αυτός που θα αποφανθεί με πόσες αγωνιστικές θα “πληρώσει” ο άσος της Ξάνθης το “δολοφονικό” μαρκάρισμα, τιμωρία που όπως έγραψε το Sport24.gr την Κυριακή 8/1 μπορεί να είναι και οχτώ αγωνιστικές. Ο αθλητικός δικαστής είναι αυτός που αποφασίζει…

“Βίαιη απώθηση αντιπάλου” ο Σεμπά

Όσον αφορά τον Σεμπά που κινήθηκε προς τον Σολτάνι, μετά το μαρκάρισμα που δέχθηκε από τον Λισγάρα, ο διεθνής ρέφερι κάνει λόγο για “βίαιη απώθηση αντιπάλου”. Το πιο πιθανό είναι ο παίκτης του Ολυμπιακού θα τιμωρηθεί με τρεις αγωνιστικές “για βιαιοπραγία ή βάναυση συμπεριφορά σε αντίπαλο παίκτη”.

Να σημειωθεί ότι για “υβριστική συμπεριφορά – έργω ή λόγω – ή απόπειρα βιαιοπραγίας σε αντίπαλο παίκτη” προβλέπονται δύο αγωνιστικές και για “ανάρμοστη διαγωγή” αποκλεισμός μόνο μίας αγωνιστικής.

Οι δύο παίκτες δεν θα κληθούν σε απολογία και η τιμωρία τους θα έχει ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 12/1. Σε πρώτη φάση, πάντως, χάνουν τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των “16” του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η Ξάνθη την Τετάρτη 11/1 (15:00) αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ και ο Ολυμπιακός την ίδια ημέρα (19:30) τον Άρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

sport24.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις