Κούγιας: «Δεν είμαι Πηλαδάκης, ούτε Κωνστάντος, ούτε Λυράκης να είμαι μέρος του συστήματος»

Στο επίσημο ραδιόφωνο της ΠΑΕ ΑΕΛ μίλησε ο μεγαλομέτοχός της, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος αναφέρθηκε στη διαιτησία, στο ποδοσφαιρικό κατεστημένο, ενώ παράλληλα σύγκρινε τον εαυτό του με τον τέως πρόεδρο της ΑΕΛ, Κώστα Πηλαδάκη. Επίσης, τόνισε πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Σάκη Τσιώλη και την την ομάδα που εκείνος θέλει να «χτίσει».

Αναλυτικά:

«Εγώ δεν είμαι ούτε Πηλαδάκης, ούτε Κωνστάντος, ούτε Λυράκης να είμαι μέρος του συστήματος. Ούτε οποιοσδήποτε νταραβερτζής άλλος, που έχει δώσει δικαιώματα και τον κρατάνε στο χέρι για να κάνουν τέτοιες πράξεις εις βάρος της ομάδας του.

Όποτε τόλμησαν να κάνουν κάτι εις βάρος της ομάδας μου, είτε ήταν ο Άρης Πετρούπολης, είτε ήταν τα Γιάννενα και η Παναχαϊκή, πάντοτε αυτοί που το έκαναν είχαν πρόβλημα. Ορισμένοι από αυτούς, όπως ο γείτονας, πήγαν φυλακή. Ορισμένοι συνεργάτες του γείτονα πήγαν κι αυτοί φυλακή.

Αυτή η απόφασή μου να γίνει προβολή έχει ένα στόχο. Να μην ξαναπέσει θύμα η Λάρισα, αυτών που μεθόδευσαν το 2011 και είναι οι ίδιοι πάλι, αυτοί κρύβονται πίσω από αυτή την ιστορία μαζί με τον Θωμά Μητρόπουλο. Έχουν άλλο αφεντικό αυτή τη φορά. Αυτή η ίδια εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο από το 1996 αλλάζει αφεντικά για να μένει στο απυρόβλητο.

Να μπαίνει μπροστά ο Κόκκαλης, αλλά αυτοί να κάνουν τη δουλειά τους, να μπαίνει ο Πατέρας να κάνουν τα ίδια, όπως το ίδιο γίνεται και με τον Μαρινάκη. Αυτοί ζούνε από το ποδόσφαιρο. Η δουλειά τους είναι να στήνουν και να ποντάρουν σε στημένα παιχνίδια, ενώ πουλάνε προστασία σε ομάδες και σε όσους δε δέχονται τους καταστρέφουν.

Όμως εδώ τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα γι’αυτούς. Γιατί μόλις ο εισαγγελέας Εφετών ή Πλημμελειοδικών Λάρισας δει αυτά τα οποία κάνουν, θα καταλάβει πως δεν είναι ανθρώπινα λάθη και αυτομάτως θα ενεργοποιηθεί και πάλι η δικαιοσύνη.

Εγώ τους προειδοποίησα μετά το παιχνίδι με τη Βέροια. Είπα ότι δε θα μιλήσω, εννοώντας πως δε διαμαρτυρηθώ για να μη γίνω γραφικός. Από εδώ και πέρα τον δρόμο και τον λόγο τον έχει η δικαιοσύνη, τον έχει η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ, τον έχουν οι ανακριτικοί εισαγγελείς, αλλά κυρίως οι εισαγγελείς του κοινού Δικαίου, που δε διορίζονται ούτε εξαρτάται η τύχη τους από τους παράγοντες.

Κι επειδή έχουμε μεγάλη ομάδα στη Λάρισα και επειδή φτιάξαμε κι ομαδάρα με τις μεταγραφές, είμαι βέβαιος πως ο κ. Τσιώλης θα το αξιοποιήσει σωστά αυτό το υλικό, καθώς κι αυτός είναι νέος στην ομάδα, τώρα τη μαθαίνει.

Στο τέλος δε θα μας κάνουν τίποτα. Αυτό που θα μας κάνουν στο τέλος είναι αυτό που… λαϊκά λέει ο κόσμος. Και θα βρουν μπροστά τους αυτό που τους αξίζει. Αυτό που έγινε χθες, είναι πρόκληση. Περιμένω να δω τι έχει γράψει ο παρατηρητής, υπάρχει ένα οργανωμένο κύκλωμα εις βάρος μας.

Η ΕΡΤ με έναν «κλόουν» που έχει να παρουσιάζει την Αθλητική Κυριακή, εννοώ φυσικά τον επί χρόνια υπάλληλο του Αστέρα Τρίπολης Βασίλη Μπακόπουλο, και συγχρόνως η ΝΟVΑ που αν δεν έπαιρνε από εμάς ένα σχετικό έγγραφο δε θα έδειχνε ποτέ τη φάση στον Καπό. Όπως είχε εξαφανίσει και τα δύο πέναλτι εις βάρος μας στην Ξάνθη και καλύπτει τις αδικίες των διαιτητών εις βάρος μας. Όπως έλεγαν την προηγούμενη βδομάδα ότι είναι άριστος ο Φωτιάδης.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Εμείς δεν είμαστε από τα παιδάκια για χάιδεμα. Άλλη διαδρομή έχουμε στη ζωή μας. Και θα το δούμε στο τέλος ποιος θα κερδίσει. Οι οπαδοί μας πρέπει να είναι υπερήφανοι γι΄αυτή την ομάδα. Τα λάθη που έχουμε κάνει τα διορθώνουμε και όλοι είμαστε μια γροθιά. Η ιδιοκτησία, η διοίκηση, οι παίκτες και οι οπαδοί μας».

rockngoal.com.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις