Από τον ΠΑΟΚ και την Βαλενσιέν στην Πύδνα

Θέλει αρκετό… κουράγιο στην εποχή που διανύουμε να αφήνεις μία ομάδα του εξωτερικού για να επιστρέφεις στην Ελλάδα και ο Αλέξης Πιαστόπουλος φαίνεται πως διαθέτει.

Ο 19χρονος αμυντικός μέσος αγωνιζόταν πέρυσι στην δεύτερη ομάδα της Βαλενσιέν και το καλοκαίρι είχε την ευκαιρία να συνεχίσει επαγγελματικά στην ομάδα της Βόρειας Γαλλίας, που αγωνίζεται στην Ligue II. Τελικά αποφάσισε να κυνηγήσει μια δεύτερη ευκαιρία στην Ελλάδα. Προπονήθηκε με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς για να διατηρηθεί σε αγωνιστικούς ρυθμούς και σήμερα συμφώνησε σε όλα με την Πύδνα Κίτρους, όπου και τελικά θα συνεχίσει την καριέρα του.

Ο Πιαστόπουλος είναι από τους λίγους ποδοσφαιριστές που σε επίπεδο ακαδημιών πρόλαβε να παίξει στις τέσσερις πιο δημοφιλείς ομάδες της Θεσσαλονίκης. Στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, τον Αρη, τον Ηρακλή και τον ΠΑΟΚ, ενώ ενδιάμεσα είχε αγωνιστεί και στον Ατρόμητο. Είναι διεθνής με την εθνική νέων, στην οποία μεταξύ άλλων υπήρξε συμπαίκτης με τον Ευθύμη Κουλούρη.

Με την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ στα 17 του χρόνια έπαιξε ως βασικός στην καλή φουρνιά της Κ-20 του Δικεφάλου του Βορρά με προπονητή τον Βλάνταν Ίβιτς, προτίμησε όμως να κάνει το βήμα στο εξωτερικό και να βιώσει την εμπειρία της Βαλενσιέν. «Δεν καταλάβαινες ότι είναι ομάδα δεύτερης κατηγορίας. Όλα ήταν τόσο οργανωμένα, που αισθανόσουν ότι έχεις τα πάντα και μπορείς να ασχολείσαι μόνο με αυτό που αγαπάς, το ποδόσφαιρο», λέει ο ίδιος.

Το εξωτερικό πάντα βρίσκεται στο μυαλό του, όμως σε αυτή την περίοδο προτίμησε να «επαναπατριστεί» και να δοκιμάσει και πάλι στην Ελλάδα, αντιλαμβανόμενος βέβαια ότι οι συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες δυνατές. Η επιλογή της Πύδνας πάντως του δίνει τη δυνατότητα να δείξει το ταλέντο και τα προσόντα του, αφού πρόκειται για ένα σωματείο οργανωμένο, αν και μόλις στην δεύτερη σεζόν στην Γ΄Εθνική. Ο νεαρός μέσος είναι έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην Ελλάδα, με την ομάδα της Πιερίας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις