Ξηρός: «Μπορούν να διεκδικηθούν χρήματα και επί προσωπικού (Α. Πάτση)»

Εκτός των άλλων θεμάτων που αναφέρθηκε ο νομικός σύμβουλος του Ολυμπιακού Βόλου στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM 89.5, o Αντώνης Ξηρός έδωσε τη δική του νομική άποψη για τα όσα διαδραματίζονται στο στρατόπεδο της Νίκης Βόλου και την πρόθεση ορισμένων επιχειρηματιών αλλά και απλών φιλάθλων να κινηθούν δικαστικά κατά του Ανδρέα Πάτση. Τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης όπως τα κατέγραψε το goalpost.gr:

Για τον αν έχει τύχη μία κίνηση νομικής κίνησης κατά του πρώην μεγελομετόχου της ΠΑΕ Νίκη Βόλου: «Βεβαίως και μπορούν να κινηθούν νομικά αυτοί που ενδεχομένως θίγονται από όσα έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Νίκη Βόλου. Αυτά είναι πρωτόφαντα πράγματα αυτά που συνέβησαν. Γνωρίζω πως η υπόθεση έχει ανατεθεί σε συναδέλφους και κάποια στιγμή είχα και εγώ κάποια κρούση να αναλάβω αλλά δήλωσα πως υπάρχει κώλυμα για ευνόητους λόγους. Είναι πραγματικότητα πως ένας ολόκληρος κόσμος έχει πάθει σοβαρή οικονομική ζημιά από αυτή την εξέλιξη.

Εγώ έχω ήδη χειριστεί δύο σχετικές υποθέσεις. Η μία από ένα ξενοδοχείο στη Νέα Ιωνία όπου ο ιδιοκτήτης έχει χάσει ένα ποσό περίπου της τάξης των είκοσι χιλιάδων ευρώ και που δεν πρόκειται να πληρωθεί ποτέ. Αυτό που μου έκανε εντύπωση τότε ήταν το γεγονός πως η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έγινε μέσω άλλης εταιρίας.

Προσωπική μου άποψη είναι πως μπορούν να διεκδικηθούν χρήματα και επί προσωπικού (Α. Πάτση). Αν αυτοί που καταφύγουν στη δικαιοσύνη έχουν την άποψη πως ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ που είναι και το φυσικό πρόσωπο, είχε δόλο ή βαριά αμέλεια σ’ αυτό το οποίο συνέβη. Υπάρχει ένας κόσμος ο οποίος έχει ζημιωθεί. Είτε είναι μέτοχοι, είτε κάτοχοι εισιτηριών διαρκείας, είτε είναι προμηθευτές, είτε είναι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις».

Για τους ποδοσφαιριστές της Νίκης και για το αν μπορούν να διεκδικήσουν τα χρήματά τους: «Δυστυχώς οι ποδοσφαιριστές χάνουν τα χρήματα που τους οφείλονται. Βέβαια, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η ΦΙΦΑ δεν αναγνωρίζει τέτοιου τύπου εκκαθαρίσεις και τα χρήματα που οφείλονται σε ξένους ποδοσφαιριστές είναι δυνατό να απαιτηθούν από τους ενδιαφερόμενους. Το βλέπουμε με την ΑΕΚ, με τον Ηρακλή και πιθανόν θα το δούμε με την ΑΕΛ».

Για το καθεστώς της «ιδιοκτησίας» των παικτών της Νίκης: «Οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές της Νίκης ανήκουν στην Ερασιτεχνική Νίκη. Είναι ζήτημα του Ερασιτέχνη αν θέλει να δώσει τους ποδοσφαιριστές μία ιδιότυπη άδεια να αγωνιστούν σε άλλη ομάδα μέχρι το καλοκαίρι ώστε να μην μείνουν αγωνιστικά άπραγοι. Όσον αφορά τους επαγγελματίες, αυτοί μένουν ελεύθεροι και μπορούν οι ίδιοι να αποφασίσουν για την ομάδα που θα αγωνιστούν».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις