Μπήκε τριάδα ο Ολυμπιακός Β., 2-0 την Αναγέννηση

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Football League ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 2-0 την Αναγέννηση Καρδίτσας στο ΕΑΚ, πέτυχαν την τέταρτη νίκη τους στο Βόλο (δεύτερη συνεχόμενη) και ανέβηκαν…

…για πρώτη φορά από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος στην 3η θέση, έχοντας 20 βαθμούς (ένα περισσότερο από την ΑΕΛ που έχει ένα ματς λιγότερο, αυτό με τη Ζάκυνθο εκτός έδρας).
Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Το πρώτο με το μόνιμο σκόρερ Δημήτρη Διαμαντόπουλο (έφτασε τα οκτώ) και το δεύτερο με τον Αλέξανδρο Νικολιά.

Μία φάση, ένα γκολ για τον Ολυμπιακό
Στο πρώτο ημίχρονο έγινε ένα δυνατό παιχνίδι, με τους παίκτες της Αναγέννησης να πιέζουν ψηλά και να δυσκολεύουν τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για το τέρμα του Κουτσόπουλου.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μέχρι το 28′ οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν ούτε μία τελική προσπάθεια.
Η ομάδα της Καρδίτσας μετά το πρώτο 15λέπτο όπου παίχθηκε παιχνίδι κέντρου, ανέβασε το ρυθμό της, προσπάθησε να απειλήσει το τέρμα του Κασμερίδη και είχε δύο καλές στιγμές μέχρι το 30′.
Συγκεκριμένα, στο 16′ ο Μίχος από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα, ο Παναγιωτόπουλος έπιασε αδύναμο σουτ μέσα από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Στο 23′ σουτ του Μίχου έξω από την περιοχή ο Κασμερίδης έπεσε στη δεξιά του γωνία βγάζοντας τη μπάλα κόρνερ.
Ο Ολυμπιακός είχε το πρώτο σουτ στο παιχνίδι στο 28′ όταν ο Μαρτίνεθ σούταρε έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.
Μετά το ημίωρο οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να λειτουργούν καλύτερα και στο 33′ μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ιντζίδης πήρε την κεφαλιά, με τη μπάλα να έχει κατεύθυνση προς την εστία, με τον Παπαργυρίου να διώχνει τον κίνδυνο.
Για να φτάσουμε στο 39′ όπου ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Ο Ρόκας βρέθηκε έξω από την περιοχή, πάσαρε αριστερά στον Διμαντόπουλο και ο 27χρονος επιθετικός των «ερυθρολεύκων» με ωραίο διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κουτσόπουλου, γράφοντας το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των φιλάθλων του Ολυμπιακού.
Η τελευταία καλή επιθετική προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο σημειώθηκε στο 45′ με τον Οικονόμου να πιάνει την κεφαλιά από καλή θέση, με τη μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κασμερίδη.

«Κλείδωσε» τη νίκη ο Νικολιάς
Στο δεύτερο ημίχρονο η Αναγέννηση μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με στόχο να πιέσει για να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Είχε την κατοχή της μπάλας και στο 56′ από λάθος του Ζέρη λίγο έλειψε να σκοράρει. Συγκεκριμένα ο αμυντικός του Ολυμπιακού γύρισε τη μπάλα άτσαλα τη μπάλα προς τον Κασμερίδη, αυτή πήρε τροχιά προς τα δίχτυα , για να διώξει σωτήρια με το κεφάλι ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, αποσοβώντας την ισοφάριση.
Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να βγει στην κόντρα επίθεση και στο 63′ σε μια αντεπίθεση των «ερυθρολεύκων», ο Μαρτίνεθ πάσαρε στον Νικολιά, αυτός έκανε ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή απέφυγε τον αντίπαλό του, έπιασε το δυνατό σουτ, με τον Κουτσόπουλο να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ.
Όλα τα λεφτά ήταν το δίλεπτο 70′-71′ όπου οι δύο ομάδες έχασαν από μία μεγάλη ευκαιρία, ενώ ο Ολυμπιακός πέτυχε το 2-0.
Από προσπάθεια των φιλοξενουμένων από τα αριστερά η μπάλα έφτασε στον Μαυριά, ο οποίος νικήθηκε στο «τετ α τετ» με τον Κασμερίδη, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να κρατά το 1-0. Στην αντεπίθεση ο Θέος έβαλε συστημένη σέντρα για το κεφάλι του
Διαμαντόπουλου, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά αμαρκάριστος, με τον Κουτσόπουλο να αποκρούει. Στη συνέχεια της φάσης ο Νικολιάς αξιοποίησε την μπαλιά του Μαρτίνεθ και με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 2-0 για τους «ερυθρόλευκους».
Ουσιαστικά εκεί το παιχνίδι τελείωσε, καθώς οι φιλοξενούμενοι αποδέχθηκαν την ήττα τους. Στο 80′ ο Θέος ελίχθηκε, σούταρε από το ύψος της περιοχής με τον Κουτσόπουλο να μπλοκάρει τη μπάλα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κασμερίδης, Ζέρης, Μαργαρίτης, Μπάρμπας (31′ Καρράς λ.τρ.), Ιντζίδης, Ρόκας (59′ Τριανταφυλλάκος), Μαρτίνεθ, Μπιτάνγκ, Νικολιάς, Θέος, Διαμαντόπουλος (75′ Μπαλντοβαλίεφ).
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Κ.: Κουτσόπουλος, Σάββας, Παπαργυρίου (81′ Τζάνης), Στάμος, Οικονόμου (73′ Τζέκος), Κουλίδης, Γκουγούδης, Μίχος (40′ Βουτσιάς λ.τρ.), Μπιτέλης, Μαυριάς, Παναγιωτόπουλος

Σκόρερ: 39′ Διαμαντόπουλος, 71′ Νικολιάς
Κίτρινες: Μαρτίνεθ, Θέος, Μπιτάνγκ-Μπιτέλης, Κουλίδης, Βουτσιάς
Διαιτητής: Σελεμίδης (Πέλλας)
Βοηθοί: Κατσικογιάννης, Νατσιόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις