Επιστροφή στις νίκες με πεντάρα για Μπάρτσα (video)

Μετά τη γκέλα κόντρα στη Βιγιαρεάλ, η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στις νίκες και τις εξαιρετικές εμφανίσεις κόντρα στη Λας Πάλμας για τη 18η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος, μειώνοντας έτσι στο -2 τη διαφορά της από τη Ρεάλ Μαδρίτης και την κορυφή της Primera Division, έστω και με δύο ματς περισσότερα.Οι «μπλαουγκράνα» έκαναν κυριολεκτικά ότι ήθελαν πάνω στον αγωνιστικό χώρο του «Καμπ Νόου» απέναντι στην καλή φέτος Λας Πάλμας από τα πρώτα λεπτά του ματς, φτάνοντας μπροστά στην αντίπαλη εστία… κατά βούληση.

Το μονότερμα ξεκίνησε από τις πρώτες επαφές τις μπάλας για την ομάδα του Λουίς Ενρίκε η οποία ήταν όμως άστοχη στο πρώτο ημίχρονο, ενώ πολύ καλός ήταν και ο γκολκίπερ της Λας Πάλμας, Χάβι Βάρας.
Ακόμη κι έτσι, η «Μπάρτσα» έδιωξε νωρίς το όποιοι άγχος με το γκολ του Λουίς Σουάρες στο 14′ έπειτα από ασίστ του Αντρέ Γκόμες, με τον Ουρουγουανό να φτάνει τα 101 γκολ στη Βαρκελώνη και να ανεβαίνει στην 16η θέση της λίστας των σκόρερ όλων των εποχών για τον καταλανικό σύλλογο. Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, Ραφίνια, Αντρέ Γκόμες δις και Μέσι επίσης δύο φορές, έχασαν κλασικές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, όταν όμως δεν αστόχησαν βρήκαν απέναντί τους τον σταθερότατο Χάβι Βάρας.
Αντίστοιχο σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον καταιγισμό ευκαιριών της Μπαρτσελόνα να συνεχίζεται μόνο που δυστυχώς για τη Λας Πάλμας αυτή τη φορά η αποτελεσματικότητά της ήταν στο… αντίθετο άκρο!
Στο 52′ ο Μέσι έκανε το 2-0 από κοντά μετά από λάθος διώξιμο του Χάβι Βάρας σε σέντρα του Ραφίνια, φτάνοντας τα 14 στην Primera και τα 27 συνολικά φέτος. Παράλληλα, ο Αργεντινός σκόραρε κόντρα στη 35η διαφορετική ομάδα στο ισπανικό πρωτάθλημα, πιάνοντας στην κορυφή της σχετικής λίστας τον Ραούλ.
Πέντε λεπτά μετά, ένα υπέροχο φαλτσαριστό σουτ του Σουάρες μετά από νέα ασίστ του Ραφίνια ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 ενώ το «φονικό» επτάλεπτο της Μπάρτσα ολοκληρώθηκε στο 59′ όταν ο Ραφίνια έκλεψε τη μπάλα και έβγαλε τετ-α-τετ τον Σουάρες, ο Ουρουγουανός νικήθηκε από τον Χάβι Βάρας όμως ο Αρντά πήρε ένα ακόμη «ριμπάουντ» για το 4-0.
Μετά από αρκετές χαμένες ευκαιρίες των γηπεδούχων, το τελικό 5-0 διαμόρφωσε στο 80′ ο Αλέις Βιδάλ με το πρώτο του γκολ στη Μπαρτσελόνα, έπειτα από ασίστ του Αλκάθερ.


All Goals & highlights HD – Barcelona 5-0 Las… από Live1Goals

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις