Πάτσης: «Μπορεί να μη γίνει ποτέ εκκαθάριση»

Στον ΣΠΟΡ FM 89.5 και στην εκπομπή “Πρωινή Προπόνηση” μίλησε ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Ανδρέας Πάτσης. Ο πρώην ισχυρός άνδρας της βολιώτικης ΠΑΕ μίλησε για τις υποτιθέμενες αγωγές από επιχειρηματίες αλλά και για τη Γενική Συνέλευση μετόχων που δεν θα πραγματοποιηθεί αν δεν λάθει επίσημο έγγραφο από τον Ερασιτέχνη. Παράλληλα, μίλησε για τον εμπρησμό του τζιπ ιδιοκτησίας του χαρακτηρίζοντας «κοριτσάκια» τους δράστες.

Για τις αγωγές από επιχειρηματίες και φιλάθλους

«Η πλειοψηφία των διαφημιστικών πινακίδων είναι απλήρωτες. Υπάρχουν δυο τρεις επιχειρηματίες που πλήρωσαν έναντι τα χρήματα. Αλλά και οι επιχειρηματίες πρέπει να ξέρουν ότι σε κάθε συναλλαγή υπάρχει και το σχετικό ρίσκο.

Τα σενάρια για τις αγωγές τα ακούω και εγώ, αλλά το μόνο που μπορούν να προκαλέσουν είναι γέλιο. Η ΠΑΕ είναι μια ανώνυμη εταιρεία που έχει κανόνες».

Για τις μετοχές

«Αυτοί που αγόρασαν τις μετοχές, τις πήραν από αγάπη για την ομάδα. Όταν η ομάδα οδηγείται σε κατάρρευση οι μετοχές αυτές, και πρέπει να το καταλάβουμε όλοι, χάνονται. Όταν πτωχεύει μια ανώνυμη εταιρεία, έτσι γίνεται, οι μετοχές εξαφανίζονται».

«Πρώτη φορά υπήρξε μετοχολόγιο στην ΠΑΕ»

«Όλοι γνωρίζουν αλλά κανείς δεν θέλει να το πει. Ας πάνε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και να δουν ότι οι μετοχές ανήκουν προσωπικά σε εμένα. Αλλά εδώ υπάρχει η τακτική να στρέψουν τα πράγματα αλλού. Οι άλλοι έπαιρναν τις μετοχές μέσα από μπλοκάκι και περνούσαν πόρτα πόρτα και τις πουλούσαν. Έτσι έκαναν πριν από εμένα. Δεν υπήρχε μετοχολόγιο. Εμείς δημοσιοποιήσαμε στο site ποιοι ήταν οι μέτοχοι ονομαστικά και το μόνο που δεν κάναμε ήταν να βάλουμε και το ποσό των μετοχών που κατείχαν. Αλλά αυτό έγινε για να προστατεύσουμε κάποιους «Νικάρες» που πήραν μόνο μία μετοχή».

Για τις αξιώσεις φυσικών προσώπων

«Άκουσα χθες τον κ. Ξηρό που αναφέρθηκε σε αυτό το θέμα. Ο κ. Ξηρός δεν ασχολείται πολύ με το επάγγελμα της δικηγορίας και καταλαβαίνω την αγωνία του να κυνηγήσει κάποια δουλεία. Είναι το δεύτερο σφάλμα του γιατί και στο παρελθόν είχε εμφανιστεί και υποστήριξε ότι δεν μπορεί να ανοίξει γραφεία στο κέντρο της πόλης.

Είπε ότι μπορούν να υπάρξουν αξιώσεις κατά φυσικών προσώπων. Αν αλλάξουν οι νόμοι αυτό μπορεί να γίνει, αλλά αν δεν αλλάξουν αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Από πού και ως που βγαίνει ένας δικηγόρος να λέει τέτοια πράγματα; Αυτό δείχνει την αγωνία του να αυξήσει την πελατεία του.

Δεν υφίστανται αξιώσεις κατά φυσικών προσώπων. Η απόφαση για το ξενοδοχείο στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Ξηρός εκκρεμεί στα δικαστήρια και αν δεν υπάρχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση, δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν αξιώσεις. Δεν πρέπει να παρασύρονται κάποιοι και να νομίζουν ότι μπορούν να ανοίξουν δικαστικά ζητήματα».

Για όσους έλεγαν ότι θα αναλάβουν την ομάδα την επόμενη μέρα

«Απαιτήθηκε να φύγω να την ομάδα; Απαιτήθηκε. Υπήρχαν σενάρια που κινούνταν κάποιοι για να αναλάβουν την ομάδα την επόμενη μέρα; Το ερώτημα είναι όλοι αυτοί που απαιτούσαν να φύγει ο Πάτσης και έλεγαν ότι θα αναλάβουν την ομάδα και θα την πάνε στη Superleague μέχρι το τέλος, γιατί δεν το έκαναν; Επίσης γιατί αρνήθηκαν να παραλάβουν τα βιβλία;»

Για το μέλλον της ομάδας

«Η ομάδα μπορεί να μείνει και ανενεργή. Βέβαια και θα γίνει Γενική Συνέλευση για να αποφασιστεί το τυπικό κομμάτι. Μπορεί όμως να αποφασιστεί να μείνει ανενεργή και να μη γίνει ποτέ εκκαθάριση. Το νομικό πλαίσιο δεν ορίζει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα. Θα είναι μία από τις πολλές εταιρείες που θα μείνει ως νομικό πρόσωπο ανενεργή. Μπορεί να πάμε σε πτώχευση».

Για τη σύγκλιση γενικής συνέλευσης

«Όλα τα λένε στα γραφεία μεταξύ τους και ποτέ δεν μου κοινοποίησαν ένα έγγραφο που να ζητούν να κάνουμε συνέλευση για να αποφασιστεί τι θα γίνει με την εταιρεία και να γίνει η εκκαθάριση. Αλλά ουδέποτε έλαβα κάποιο χαρτί, αλλά τις σχετικές ερωτήσεις τις ακούω μόνο από δημοσιογράφους. Δεν έχω τίποτα στα χέρια μου που να μαρτυρά θέληση για να πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες ενέργειες.

Ποτέ δεν έλαβα έγγραφο από τον Ερασιτέχνη που να ζητάει να γίνει Γενική Συνέλευση. Η μόνη αλληλογραφία είναι που ζητούσαμε από τον Ερασιτέχνη να μας υποδείξει ποια είναι η επόμενη μέρα και ποιους θα βάλει να αναλάβουν τα ηνία. Και η επίσημη απάντηση που είναι και αναρτημένη στο site της ομάδας είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος να αναλάβει».

Γιατί ανέβασε την ομάδα στην Α’ Εθνική

«Όταν την ανέλαβα στη Γ’ Εθνική είχα δύο επιλογές ή να την ανεβάσω ή να τη ρίξω. Πείστηκα ότι υπήρχε η δυνατότητα να υποστηριχτεί η πορεία και η δυναμική της ομάδας. Άκουγα από διαφόρους μεγάλα λόγια και αυτό είναι και το μέγα σφάλμα μου. Με μέσο όρο 2.000 – 2.500 εισιτήρια η ομάδα μπορούσε να βγάλει τη χρονιά στη Σούπερ Λιγκ.. Πόνταρα σε μία διαδρομή. Αν ήξερα τι θα γινόταν όταν ήμασταν στη Γ’ Εθνική, θα είχα πράξει αλλιώς και θα ήταν άλλη και η πορεία της ομάδας».

Για την ύπαρξη απόφασης από το Υπουργείο Ανάπτυξης για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

«Όχι μόνο υπάρχει αλλά είναι και η πρώτη φορά που υπάρχει φάκελος της Νίκης Βόλου στο Υπουργείο. Πέρυσι υπήρξε έγγραφο ότι η Νίκη δεν είχε κανένα προαπαιτούμενο έγγραφο από το Υπουργείο στο παρελθόν. Υπήρχε απόφαση ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της εταιρίας και με προσωπική μου επικοινωνία με τον κ. Χατζηδάκη πέτυχα να μην ενεργοποιηθεί η απόφαση».

“Δεν είμαι ο ντελιβεράς του Ερασιτέχνη”

«Θα παραδώσω όλα τα βιβλία και τα έγγραφα της ΠΑΕ για να αναλάβουν την ομάδα. Δεν είμαι μικρό παιδάκι ούτε ο ντελιβεράς του Ερασιτέχνη για να ασχολούμαι με αυτούς που κάθονται και δεν ξέρουν τι να κάνουν όλη μέρα, μου είναι παγερά αδιάφορα όλα αυτά που ακούω στο ραδιόφωνο. Θα έπρεπε να ασχολούμαι με την κουταμάρα του καθενός και να αποδεικνύω συνέχεια ότι δεν είμαι ελέφαντας».

Για τη νομιμότητα της ΠΑΕ

«Ήμασταν και ακόμα είμαστε καθ’ όλα νόμιμοι. Αυτοί που θέλουν να τα ρίχνουν όλα στον Πάτση, πρέπει να ξέρουν ότι η ομάδα δεν διοικούταν από έναν αλλά από ένα διοικητικό συμβούλιο. Αν αποφάσιζα εγώ και μόνο εγώ δεν θα υπήρχαν διοικητικά συμβούλια. Ας αποφασίσουν τι είναι. Ή είχα 20 βλαμμένα μαζί μου και έπαιρνα μόνος μου τις αποφάσεις ή 20 σοβαρούς ανθρώπους που είναι και σοβαροί επιχειρηματίες και παίρναμε μαζί τις αποφάσεις. Κάθε βδομάδα κάναμε συμβούλια. Όλο αυτό τον καιρό αν υπήρχε κάποια παρατυπία, θα το είχε ανακαλύψει κάποιος από τους 20 και θα είχε παραιτηθεί»

Για τον εμπρησμό του τζιπ

«Ήταν αναμενόμενη αυτή η κίνηση. Απλά έχει κάποια χαρακτηριστικά. Ανήκει στη εταιρεία μου αλλά όλοι ξέρουν ότι δεν το οδηγώ εγώ. Ήμουν στην Αθήνα εκείνη τη μέρα. Ήταν μια απίστευτα ερασιτεχνική κίνηση. Βρέθηκαν αποτυπώματα γιατί πάνω στον πανικό τα «κοριτσάκια» τα έχασαν και άφησαν καπνογόνα στο σημείο.

Στην προανάκριση κατονόμασα τους ηθικούς αυτουργούς του εμπρησμού. Έστειλα εξώδικο σε ραδιοφωνικό σταθμό και έχω στείλει καταγγελία στο ΕΣΡ. Θέλω όλοι αυτοί που τόσο καιρό υποκινούν τέτοιες ενέργειες να τιμωρηθούν και θα εισπράττω μια ζωή ότι έχουν και δεν έχουν».

Για τη χρηματοδότηση της γυναικείας ομάδας μπάσκετ

«Απέσυρα τη χρηματοδότηση μου. Υπήρξαν κάποια γεγονότα που μου προξένησαν αηδία. Προσφέρθηκα να βοηθήσω και το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου, αλλά ο έφορος αρνήθηκε την όποια οικονομική ενίσχυση μου στην ανδρική ομάδα μπάσκετ. Η σύνδεση μου με τη Νίκη Βόλου θα υπάρχει μια ζωή. Εφόσον κάποιοι άνθρωποι του ερασιτέχνη έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο, απέσυρα και εγώ την πρόθεσή μου βοηθήσω το τμήμα».

«Δεν είναι προτεραιότητα μου η εκκαθάριση»

«Δεν με απασχολεί το πότε θα γίνει η λύση και η εκκαθάριση. Είναι στα θέματα που τα παρακολουθούμε και όταν υπάρξει η θέληση και ο χρόνος για τη συνέλευση θα πάρουν τα πράγματα το δρόμο τους. Κατά τη διαδικασία της εκκαθάρισης ορίζεται ένας διαχειριστής που προκύπτει από τη γενική συνέλευση. Αλλά δεν υπάρχει κάποιο χρονικό πλαίσιο από το νόμο για να γίνει αυτό. Αν ο ερασιτέχνης ζητήσει με έγγραφο συνέλευση, και υπάρχει σοβαρός λόγος, τότε θα γίνει.

Έχουν τελειώσει τα πάντα αλλά υπάρχει ακόμα η παραφιλολογία που δεν οδηγεί σε τίποτα. Η επανάληψη των σεναρίων, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να προκαλέσει το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις