Μ. Καπουρνιώτης: Άλλος ένας… τελικός με Πιερικό/Αρχέλαο

Στην Κατερίνη με αντίπαλο τον Πιερικό/Αρχέλαο, αγωνίζεται αύριο Τετάρτη (18/1) στις 16.00 η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, για την 10η εξ αναβολής αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 γυναικών και για τον βόρειο όμιλο. Το παιχνίδι επρόκειτο να γίνει στις 8/1, ωστόσο, είχε αναβληθεί λόγω της κακοκαιρίας.

Οι «ερυθρόλευκες» προέρχονται από νικηφόρο σερί 10 αγώνων, μετά και τη νίκη της περασμένης αγωνιστικής επί της Αναγέννησης Ρυσίου με 72-52 στο Βόλο, η οποία συνδυάστηκε και με καλό μπάσκετ. Παραμένουν αήττητες και στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, δείχνοντας πως φέτος είναι η χρονιά τους.
Ο Πιερικός/Αρχέλαος προέρχεται από τέσσερις συνεχόμενες νίκες, κερδίζοντας την περασμένη αγωνιστική τους Τιτάνες Δράμας εκτός έδρας με 60-53 (έχει να επιδείξει πέντε νίκες και πέντε ήττες στο πρωτάθλημα). Μέσα στην έδρα του είναι εξαιρετικά επικίνδυνος και χρειάζεται προσοχή, όπως τονίζει με δηλώσεις του στο goalpost.gr ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μιχάλης Καπουρνιώτης:
«Το παιχνίδι με τον Πιερικό/Αρχέλαο είναι ένας ακόμη τελικός. Έτσι όπως εξελίσσεται το πρωτάθλημα όλα τα παιχνίδια έχουν την ίδια αξία, καθώς όλα αποφέρουν δύο βαθμούς. Αντιμετωπίζουμε εκτός έδρας μια ομάδα που παρουσιάζεται ιδιαίτερα φορμαρισμένη το τελευταίο διάστημα, έχει βρει χημεία, γίνεται καλή δουλειά – όπως φαίνεται – κι αυτό βγαίνει και μέσα στο γήπεδο. Για μας αποκλειστικός στόχος είναι η νίκη. Έχουμε κάποιες απουσίες, καθώς η Δανάη Αγκάνη είναι τραυματίας, ενώ η Σταματία Διαμαντοπούλου, θα μείνει στο Βόλο, λόγω σχολικών υποχρεώσεων.
Η απουσία της Εύης Κυριατζίδου είναι πολύ μεγάλη, ωστόσο, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας, προκειμένου να επανέλθει στους αγωνιστικούς χώρους. Ήδη μετρά αντίστροφα για την επιστροφή της στην ενεργό δράση. Την περιμένουμε πως και πως, ενώ και η ίδια επιθυμεί γρήγορα να επιστρέψει στην ομάδα. Αν όλα πάνε καλά, ίσως και στο παιχνίδι της προσεχούς Κυριακής με τον ΑΟ Σερρών να τη δούμε – μετά από σχεδόν τρεις μήνες – και πάλι στο παρκέ.
Δουλέψαμε δύο μέρες πάνω στην τακτική που θα ακολουθήσουμε, απέναντι στον αυριανό αντίπαλο, τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά. Τα δεδομένα αλλάζουν από αγώνα σε αγώνα, έχουμε συλλέξει κάποιες πληροφορίες για τον Πιερικό/Αρχέλαο και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. Ελπίζω να παρουσιαστούμε, όπως και με τον Ρύσιο, με διάθεση, όρεξη, να πάρουμε τους δύο βαθμούς και στη συνέχεια του πρωταθλήματος να κερδίσουμε αυτό που μας αξίζει, την πρώτη θέση και την άνοδο στην Α1 εθνική κατηγορία.
Η καλή εμφάνιση στο παιχνίδι με το Ρύσιο συνοδεύτηκε και από rotation, στο οποίο δόθηκε η δυνατότητα να μην ταλαιπωρηθούν κάποιες αθλήτριες, όπως οι Ζέρβα, Ζήτη, Κοτσιάφτη και Αγαγιώτου, οι οποίες αγωνίστηκαν ελάχιστα. Κι αυτό γιατί υπάρχει ένα βαρύ πρόγραμμα, με τρία παιχνίδια σε διάστημα μιας εβδομάδας. Κάναμε, πιστεύω, σωστή διαχείριση, έτσι ώστε να είμαστε πανέτοιμοι στο αυριανό παιχνίδι».
Η προετοιμασία του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι με προπόνηση στο κλειστό του ΕΑΚ. Ο Μιχάλης Καπουρνιώτης και ο συνεργάτης του Μάριος Μπορίνος θα έχουν στη διάθεσή τους τις εξής παίκτριες: Νίκη Ζέρβα, Ελένη Ζήτη, Ραφαέλα Σουλτάνη, Άννα Ταντουρόφσκα, Νένα Παγκαλίδου, Κική Δημητριάδου, Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη, Λαμπρινή Αγαγιώτου, Ιωάννα Τότση, Χαρά Ντελή, Βάλια Χούτα, Κατερίνα Νούλα.
Το πρόγραμμα της εξ αναβολής 10ης αγωνιστικής στον βόρειο όμιλο της Α2 εθνικής κατηγορίας μπάσκετ γυναικών:
Τετάρτη 18/1
16.00 Ασπίδα Ξάνθης-Πυλαία
16.00 Πιερικός/Αρχέλαος-Ολυμπιακός Β.
18.00 ΑΟ Σερρών-Ολύμπια Λαρ.
19.00 Καλαμαριά-Τιτάνες Δρ.
19.00 Ηρακλής-ΠΑΣ Γιάννινα
20.00 Ρύσιο-Σταυρούπολη

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις