Στον Αλμυρό το πρώτο εισιτήριο του τελικού Κυπέλλου ΕΠΣΘ

Επικρατώντας εντός έδρας και σ΄ ένα πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο με 2-0 επί του Πυράσου, ο Γ.Σ. Αλμυρού πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΘ, με τους γηπεδούχους ποδοσφαιριστές να κάνουν το καλύτερο δώρο στον εορτάζοντα προπονητή τους, Θάνο Θεοδώρου. Αυτή η πρόκριση θα δώσει την ευκαιρία στην ομάδα του Αλμυρού να διεκδικήσει ένα τίτλο που έχει να κατακτήσει 20 χρόνια, από το 1997…

Οι γηπεδούχοι βρήκαν δυο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα, μια σε κάθε ημίχρονο και κατάφεραν με αυτό τον τρόπο να επικρατήσουν του Πυράσου, που είχε δυο δοκάρια, αλλά και δυο αποβολές όλα στο β’ ημίχρονο, όπου η απόδοση του ήταν σαφώς καλύτερη σε σχέση μ’ αυτή του α’ μέρους.
Για τον Πύρασο ήταν μια αναμέτρηση εκτάκτου ανάγκης, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο προπονητής Στ. Αρσένος, αφού από τη Δευτέρα το βράδυ που ενημερώθηκαν για το παιχνίδι, έπρεπε να οργανώσουν την ομάδα που ήταν σε απραξία ένα δεκαήμερο, προκειμένου να παραταχθεί σε μια τόσο σημαντική αναμέτρηση.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ επιθετικά και είχαν πολύ καλό ρυθμό σε όλο το πρώτο ημίχρονο, που ήταν σαφώς καλύτεροι. Μάλιστα μόλις στο 5′ σκόραραν με τον Κοντοβά, αλλά το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο σκόρερ καταλογίστηκε σε θέση οφσάιντ. Ακολούθησαν τρεις κλασικές ευκαιρίες με Κοντοβά, Αραμπατζή και Κοτσιαρίδη, πριν φτάσουν στο γκολ.
Στο 27′ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε καθαρό χέρι του Πλαβού, όπως ισχυρίζονται κι ενώ ο παίκτης του Αλμυρού είχε ήδη κίτρινη κάρτα. Για τους ανθρώπους του Πυράσου ήταν μια πολύ σημαντική φάση για την εξέλιξη του παιχνιδιού, καθώς αν ο διαιτητής Σκουλάς καταλόγιζε την παράβαση θα είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, αλλά ταυτόχρονα οι γηπεδούχοι θα συνέχιζαν με δέκα παίκτες.
Το 1-0 έγινε στο 38′, μετά από συνεργασία όλης της ομάδας, σε οργανωμένη προσπάθεια που ξεκίνησε από την άμυνα, μέχρι η μπάλα να καταλήξει στον Κοτσιαρίδη, που με σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων.
Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ανεβάσουν την απόδοσή τους, αλλά η τύχη δεν τους ευνόησε, καθώς στο 50′ έγινε μια πολύ ωραία συνεργασία, η μπάλα έφτασε στον Μαλισσόβα που με ψηλοκρεμαστό πλασέ την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων. Στην επαναφορά η μπάλα έφτασε και πάλι σε παίκτες του Πυράσου, ωστόσο δεν κατάφεραν να τη στείλουν στα δίχτυα.
Ακολούθησε το 2-0 στο 53′ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κοτσιαρίδη, κι αφού έγιναν διεκδικήσεις μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ώσπου η μπάλα έφτασε στον Αραμπατζή, που με αριστερό ανάποδο σουτ πέτυχε το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων.
Στο 60′ σημειώνεται η πρώτη αποβολή για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Στεφανής για μαρκάρισμα είδε δεύτερη κίτρινη για να μείνει η ομάδα του Πυράσου με εννέα παίκτες στο 67′, λόγω αποβολής του Σφάκα, επίσης με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά για διαμαρτυρία αυτή τη φορά.
Στο 75΄ είναι το δεύτερο δοκάρι για τον Πύρασο, με κεφαλιά του Π. Κόκα που σημάδεψε χαμηλά το κάθετο δοκάρι, με τη μπάλα στη συνέχεια να φτάνει στο Μπασδάνη που γλίστρησε και δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα.
Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πετύχουν έστω κι ένα τέρμα που θα τους ξανάβαζε στο παιχνίδι, ενώ και οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν σε κάποιες ευκαιρίες που δημιούργησαν να αυξήσουν το σκορ.
Ωστόσο τίποτε από τα δυο δεν συνέβη με αποτέλεσμα η αναμέτρηση να ολοκληρωθεί με τελικό σκορ το 2-0.
ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ: Χαλάτσης, Καψιώτης (70′ Μακανίκας), Παυλίδης, Λαγός, Κυριάκος, Ακασσού, (73′ Τσάτσιος), Κρανάς, Νασιακόπουλος (65′ Θωμαΐδης), Αραμπατζής, Κοτσιαρίδης, Κοντοβάς.
ΠΥΡΑΣΟΣ: Τσιλίγκος, Γιοβάνης, Ερρίκος Βαν Ντε Γουίχε (46′ Π. Κόκκας), Μπασδάνης, Στεφανής, Τανάγιας, Κοτζαθανάσης, Μαλισσόβας, Σφάκας, Κατής Σιώμος (64′ Δαμάσκος)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις