Ξάνθης: «Μ’ αυτή την κατάσταση, ούτε εγώ, ούτε κι ο Πάτσης»

Στο ραδιόφωνο του “9.86” μίλησε ο Γιάννης Ξάνθης με αφορμή την αναφορά του ονόματός του στην επιστολή κάλεσμα φίλων της Νίκης για επιστροφή του Ανδρέα Πάτση στα διοικητικά δρώμενα του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ο πρώην πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης τόνισε πως αν αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση στον Ερασιτέχνη και ο ερχομός του σηματοδοτήσει την επιστροφή του Ανδρέα Πάτση, τότε είναι πρόθυμος να βοηθήσει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Ξάνθη:

Για την επιστολή που υπογράφουν κάποιοι φίλοι της Νίκης με την οποία καλούν τον κ. Πάτση να επιστρέψει στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Συλλόγου

«Απ’ ότι μαθαίνω γίνεται μία κίνηση από κάποιους φίλους της Νίκης, οι οποίοι βλέποντας το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ομάδα και τον διχασμό, γιατί πλέον πρόκειται για διχασμό, Οι μισοί βρίζουν τους άλλους μισούς. Πρόκειται για κατάντια. Για μία ομάδα είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί. Βλέποντας αυτό το χάλι που επικρατεί ενεργοποιήθηκαν και μάζεψαν κάποιες υπογραφές.

Σε ανύποπτο χρόνο με ρωτήσανε αν είμαι σύμφωνος μ’ αυτή την κίνηση. Τους απάντησα πως αυτή τη στιγμή η ομάδα πρέπει να πάει ως έχει για να μην υπάρξει πρόβλημα και από ‘κει και πέρα αν επιθυμούνε την επιστροφή του Ανδρέα Πάτση, ας του κάνουν μία πρόταση για να επιστρέψει στη Νίκη. Με ρωτήσανε αν εγώ συμφωνώ να αναλάβω εγώ τον Ερασιτέχνη και το ποδοσφαιρικό τμήμα να το αναλάβει ο κ. Πάτσης.

Δεν κρύβω πως μίλησα με τον κ. Πάτση, μετά από τις υπογραφές που μαζεύτηκαν για διαπιστώσω ότι έχει υπόψη του αυτές τις ενέργειες. Ο άνθρωπος ενημερώνεται για τη Νίκη, δεν έχει πάψει να την αγαπάει. Είναι γνώστης όλων των πραγμάτων που συμβαίνουν και μου είπε πως υπό αυστηρές προϋποθέσεις θα τον ενδιέφερε να επιστρέψει. Είναι όμως πολύ νωρίς ακόμη γιατί ο Ανδρέας μίλησε για καλοκαίρι. Άλλωστε ενδιάμεσα υπάρχουν και οι εκλογές της Ερασιτεχνικής και θα έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Οι άνθρωποι που συνέταξαν και υπέγραψαν την επιστολή με ρώτησαν για να χρησιμοποιήσουν το όνομά μου σ’ αυτή. Τους απάντησα ότι το βλέπω θετικά αλλά υπό πάρα πολλές προϋποθέσεις. Γι’ αυτές τις προϋποθέσεις είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε καθώς θα εξαρτηθεί από την κατάσταση που θα βρίσκεται και ο Σύλλογος»

Για τις εκλογές της Ερασιτεχνικής Νίκης

«Ο Ανδρέας Πάτσης δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιστρέψει μ’ αυτό το σχήμα του Ερασιτέχνη που υπάρχει τώρα. Ούτε κι εγώ θα εμπλακώ με την υπάρχουσα κατάσταση. Άλλωστε εγώ δεν είμαι επαγγελματίας πρόεδρος. Ούτε μ’ ενδιαφέρουν τα μεγαλεία και οι τίτλοι. Αν όμως ο ερχομός μου στον Ερασιτέχνη σηματοδοτήσει την επιστροφή του Ανδρέα Πάτση, θα το κάνω. Σε άλλη περίπτωση με αφήνει ασυγκίνητο. Τους τίτλους δεν τους κερδίζεις από τις ομάδες αλλά από τη ζωή κι εγώ έχω τους τίτλους μου».

Για την έκτακτη Γ.Σ. της Νίκης και αν βγήκε δυνατός ο κ. Τζήμας

«Δυνατός δεν βγήκε κανένας. Χαμένη βγήκε η Νίκη».

Ολοκληρώνοντας ο κ. Ξάνθης τόνισε:

«Αφήστε να σχηματοποιηθεί η όλη κατάσταση και από ‘κει και πέρα θα μπορέσουμε να πούμε και περισσότερα ή λιγότερα ή και τίποτα. Όλα είναι ανοιχτά».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις