Οσμή νέου σκανδάλου στην ΕΠΟ, εξηγήσεις ζήτησε ο Δρόσος

Εξηγήσεις ζήτησε ήταν ο πρόεδρος της ΠΔΕ της ΕΠΟ Γιάννης Δρόσος από τον υπηρεσιακό εκτελεστικό γραμματέα Π. Παπανικολάου με αφορμή την ανακάλυψη της ύπαρξης της εταιρείας «Ευ Αγωνίζεσθαι» η οποία είναι θυγατρική εταιρεία της ΕΠΟ και έχει ως μέλη του ΔΣ, μέλη των προηγούμενων

αιρετών διοικήσεων της ομοσπονδίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Soccerplus, στο τέλος του ΔΣ της ΕΠΟ που έγινε την Πέμπτη 19/1 ο Δρόσος απευθύνθηκε και σε έντονο ύφος του είπε: Είναι δυνατόν να μαθαίνω από την έρευνα της Deloitte ότι υπάρχει θυγατρική εταιρεία στην ΕΠΟ; Γιατί δεν ενημερώθηκα; Tι θα παραδώσω στον επόμενο πρόεδρο σε τρεις μήνες που λήγει η θητεία μου χωρίς να ξέρω τι υπάρχει και τι χρέη έχουν δημιουργηθεί;
Ο Παπανικολάου δεν έδωσε καμία απάντηση και τότε ο Δρόσο συνεχίζοντας του είπε ότι την επόμενη εβδομάδα θέλει να έχει πλήρη ενημέρωση για τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας και για τα πρόσωπα που συμμετείχαν στα διοικητικά της συμβούλια.
H εν λόγω εταιρεία είχε δημιουργηθεί την προηγούμενη δεκαετία για να διοργανώνει στοίχημα Αφού ο βασικό σκοπός ήταν εκείνη την περίοδο contra legem και δεν μπορούσε να υλοποιηθεί τη συνέχεια, κατά πληροφορίες, σκοπός της εταιρείας ήταν, μεταξύ άλλων, η παραγωγή, διαφήμιση και πώληση προϊόντων ποδοσφαίρου και η διοργάνωση κοινωνικών εκδηλώσεων σχετικών με το ποδόσφαιρο.
Mάλιστα η ύπαρξη της εταιρείας και ο σκοπός της είχε περιληφθεί σε παλαιότερο καταστατικό της ΕΠΟ. Ωστόσο και στο υπάρχον καταστατικό προβλέπεται η συμμετοχή της ΕΠΟ σε εταιρείες κάθε είδους (αρ. 70).
Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η ανακάλυψη της εταιρείας από την ΠΔΕ ενδέχεται να οδηγήσει σε ένα ακόμα σκάνδαλο οικονομική κακοδιαχείρισης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις