Στις 10 Φεβρουαρίου η δίκη του Σοφοκλή Πιλάβιου

Για τις 10 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε η δίκη του πρώην προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ψευδορκίας έπειτα από δίωξη που ασκήθηκε από την Αντεισαγγελέα Εφετών, Βιργινία Σακελλαροπούλου. Η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων έχει οριστεί για τις 20 Ιανουαρίου, ωστόσο κατόπιν αιτήματος του Σοφοκλή Πιλάβιου αναβλήθηκε για τις 10/2.

Η δίωξη ασκήθηκε από την Αντεισαγγελέα Εφετών, Βιργινία Σακελλαροπούλου, η οποία ήταν εισαγγελέας έδρας στην δίκη του «μικρού Koriopolis» με αφορμή την κατάθεση του πρώην προέδρου της ΕΠΟ καθώς και σχετικών δημοσιευμάτων της Καθημερινής και του SoccerPlus.

Ο Πιλάβιος κατηγορείται ότι κατά την κατάθεσή του ως μάρτυρας στο «μικρό Koriopolis» α) απέκρυψε την ύπαρξη του «integrity officer» (υπεύθυνος ακεραιότητας) της ΕΠΟ και β) απέκρυψε τις πειθαρχικές αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης που λήφθηκαν το καλοκαίρι του 2011 για τις τιμωρίες της Καβάλας από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για χειραγώγηση αγώνων.

Στις αρχές του 2014 η Αντεισαγγελέας Εφετών διενέργησε προκαταρκτική έρευνα στην οποία κατέθεσαν στελέχη ως επί το πλείστον της τότε διοίκησης της ΕΠΟ (κατά πληροφορίες οι Σαρρής, Τοπολιάτης, Παπακωνσταντίνου, Κουρίδης, Υφαντής, Θεοφίλου, Ντζούφρας). Ανωμοτί κατέθεσε ο κ. Πιλάβιος. Η προκαταρκτική έρευνα περατώθηκε τον Δεκέμβριο του 2015.

Η κα Σακελλαροπούλου άσκησε ποινική δίωξη επειδή από την προκαταρκτική έρευνα διαπίστωσε ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για το αδίκημα της ψευδορκίας.

Τι ισχυρίζεται ο Πιλάβιος

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ αντικρούει της κατηγορίες ισχυριζόμενος ότι οι πειθαρχικές ποινές που επιβλήθηκαν από την Εφέσεων της ΕΠΟ στην Καβάλα ήταν ευρέως γνωστές γι’ αυτό δεν τις επανέλαβε.

Για τον «integrity officer» υποστηρίζει ότι η τοποθέτησή του στην ΕΠΟ ήταν μεταγενέστερη των αγώνων που εξέτασε το δικαστήριο και συνεπώς δεν είχε γνώση των συγκεκριμένων φακέλων.

Μάλιστα Σακελλαρόπουλου και Πιλάβιος ήρθαν πριν λίγο καιρό τετ α τετ στον δεύτερο βαθμό της δίκης του «μικρού Koriopolis». Η εισαγγελέας ζήτησε από τον Πιλάβιο να κατονομάσει αυτούς που όπως ο ίδιος ο Πιλάβιος ισχυρίζεται τον απειλούσαν όταν ήταν πρόεδρος της ΕΠΟ.

Ο Πιλάβιος απάντησε λέγοντας ότι δεν πρόκειται να τους κατονομάσει ακόμα και γίνει ξανά κατηγορούμενος, αφήνοντας μια σαφή αιχμή για την παραπομπή του στο ακροατήριο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις