«Στα φορτηγά του ο κ. Ξάνθης θα έβαζε οδηγούς με ερασιτεχνικά διπλώματα;»

Στο ραδιόφωνο του “Volos 9.86” φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης όπου και σχολίασε τη σεναριολογία των τελευταίων ημερών για το ποδοσφαιρικό τμήμα αλλά και την τοποθέτηση του κ. Ξάνθη για τις εκλογές της Ερασιτεχνικής. Ο κ. Φάτσης τόνισε πως η επαναφορά του ονόματος του κ. Πάτση δεν προσφέρει όραμα για την ομάδα, ενώ στον κ. Ξάνθη περί επαγγελματιών προέδρων απάντησε με το ερώτημα αν ο ίδιος θα χρησιμοποιούσε οδηγούς με ερασιτεχνικό δίπλωμα στη δουλειά του. Επίσης ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής επανέλαβε πως υπάρχει στα σκαριά πολύ δυνατή πρόταση για το ποδοσφαιρικό τμήμα από Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Φάτση στον Σάκη Νταφέκα και στο ραδιόφωνο 9.86:

Για την επιστολή-κάλεσμα στον Ανδρέα Πάτση

«Με μία λέξη θα πω: déjà vu. Για όσους δεν γνωρίζουν τι σημαίνει η λέξη, είναι όταν κάποιος βλέπει μπροστά του αυτό που έχει συμβεί στο παρελθόν. Το ίδιο περιστατικό που έχει συμβεί στο παρελθόν αν το ξαναδείς τώρα, αυτό λέγεται déjà vu. Δεν έχω να πω τίποτα παραπάνω. Είναι μία τακτική, η οποία δυστυχώς είναι πάλι το παρελθόντος. Δεν είναι κάποια νέα πρόταση για την ομάδα. Εγώ είμαι από τους ανθρώπους δεν θέλουν να μιλάνε για το παρελθόν. Εμένα μ’ ενδιαφέρει το μέλλον της ομάδας. Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο σχέδιο δεν μπορεί να προσφέρει νέο όραμα στην ομάδα. Το όραμα δεν είναι μόνο οι κατηγορίες. Δεν μπορεί ένας γίγαντας να έχει γυάλινα πόδια. Αποδείχθηκε αυτό σε προηγούμενη φορά όπου όταν φύγαμε από την Α’ Εθνική, δεν είχαμε ούτε ένα παιδί στις Ακαδημίες, δεν είχαμε τίποτα. Θεωρώ ότι θα επαναληφθεί το έργο και δεν είναι μία νέα πρόταση που θα δώσει προοπτική στην ομάδα. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη».

Για την πρόθεση του κ. Ξάνθη να κατέβει στις εκλογές υπό προϋποθέσεις

«Το έχουμε ξαναζήσει το έργο αυτό. Το ζήσαμε μία βραδιά, όπου ή θα έπρεπε να παραιτηθούμε ή θα μας άφηνε ο κ. Πάτσης την ομάδα. Μετά από μεγάλες πιέσεις παραιτηθήκαμε. Ήρθε ο κ. Ξάνθης πρόεδρος. Προκάλεσε εκλογές, ξαναβγήκε πρόεδρος και τώρα δεν μπορώ να καταλάβω με ποιον τρόπο το λέει. Στις εκλογές μπορεί να βάλει υποψήφιος όποιος θέλει, που σημαίνει πως ο κ. Ξάνθης θα πρέπει να προκαλέσει την μη υποψηφιότητα κάποιου για να έχει σίγουρο το αποτέλεσμα πως θα είναι πρόεδρος. Αυτό για μένα είναι αντιδημοκρατικό».

-Αν κατέβει ένα ψηφοδέλτιο…

«Υποχρεωτικά θα πρέπει να κατέβει ένα ψηφοδέλτιο λόγω καταστατικού. Πρέπει να είναι ένα κι ενιαίο το ψηφοδέλτιο. Δεν μπορούν να κατέβουν δύο ψηφοδέλτια».

Για την αναφορά του κ. Ξάνθη περί επαγγελματιών προέδρων

«Όσον αφορά τον κ. Ξάνθη κι επειδή διάβασα όλες τις δηλώσεις που έκανε στην χθεσινή (19/01) εκπομπή, θέλω να σταματήσω σ’ ένα σημείο και δεν θα το πάω παραπέρα γιατί δεν θέλω να δημιουργώ κόντρες και ανησυχία, γενικά στην ομάδα, αλλά το βάζω επί προσωπικού. Είπε πως δεν είναι επαγγελματίας πρόεδρος. Προφανώς απευθύνεται σε μένα. Εγώ θα απαντήσω με ερώτηση: στα φορτηγά του ο κ. Ξάνθης έχει οδηγούς με ερασιτεχνικά διπλώματα; Τίποτα άλλο».

Για πρόταση που βρίσκεται στα σκαριά την οποία θα κάνουν Έλληνες και ξένοι επιχειρηματίες και αφορά τόσο τις Ακαδημίες όσο και την ποδοσφαιρική ομάδα για την οποία ο κ. Φάτσης ανέφερε στο επίσημο ραδιόφωνο, σχολιάζοντας σχετικά πως πρόκειται για πρόταση που δεν την έχουν δει κάποιοι ούτε στον ύπνο τους

«Επειδή δεν θέλω ο κόσμος της Νίκης να ζήσει σεναριολογία, οράματα και πράγματα που έχουν ζήσει στο παρόν και στο άμεσο παρελθόν και δεν θέλω να υπόσχομαι πράγματα αν δεν είναι χειροπιαστά και αν δεν είναι κατοχυρωμένα. Υπάρχει όντως μία πρόταση που είναι πολύ δυνατή, θεωρώ κάτι μοντέρνο για τη λειτουργία της ομάδας γενικότερα. Σήμερα υπάρχει μία συνέντευξη του Φάτζιο Μπούις, ο οποίος είναι ο Υπεύθυνος των Ακαδημιών. Θεωρώ πως αυτά που θα πει δεν έχουν ξανακουστεί σε καμία ακαδημία της περιοχής μας. Ξεκινάμε λοιπόν τις ακαδημίες γιατί όπως είπα ένας γίγαντας δεν μπορεί να έχει γυάλινα πόδια. Αν δεν έχεις ακαδημίες και δεν βγάλεις δικά σου παιδιά, δεν μπορείς να πας πουθενά. Βλέπετε όλες οι μεγάλες ομάδες, γυρνάνε σε όλη την Ελλάδα και βρίσκουν τέτοια παιδιά. Έτσι όταν είσαι σε μία περιοχή που γεννάει παίκτες, πρώτα απ’ όλα πρέπει να παίζει στη δική σου ομάδα ο παίκτης που βγαίνει. Δεν μπορεί να έχουμε παραδείγματα παικτών που δεν έπαιξαν ποτέ στην πρώτη σου ομάδα κι αυτή τη στιγμή να είναι στη Σούπερ Λιγκ ή στο εξωτερικό. Άρα ξεκινάμε από της βάσεις. Ξεκινάμε σήμερα από τη συνέντευξη Τύπου. Όντως υπάρχει ένα πλάνο, το οποίο κομμάτι-κομμάτι το παζλ θα ολοκληρωθεί».

Αν ο Ερασιτέχνης έχει κέρδος από τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών των ακαδημιών

«Έτυχε να ήμουν στο Δ.Σ. όταν μετακινήθηκαν δύο ποδοσφαιριστές του Συλλόγου, οι μετακινήσεις έγιναν όπως έπρεπε να γίνουν. Μιλάω για τον Λημνιό και τον Ζέρη. Ο Ζέρης έφυγε με οικονομικό αντάλλαγμα, χρήματα που έδωσαν οι γονείς του, έτσι πήγε στον Ολυμπιακό Βόλου. Όσον αφορά τον Λημνιό, έγινε επίσης με κάθε επισημότητα, παρουσία του τιμ μάνατζερ του Ατρομήτου. Υπάρχει ένα συμφωνητικό το οποίο απέφερε 10 χιλιάδες ευρώ με την πρώτη επίσημη εμφάνισή του ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και βάσει των κανονισμών της FIFAκαι της UEFAυπάρχουν και τροφεία μεταπώλησης ύψους 5%. Το ποσό θα το λάβουν οι Νέοι Αθλητές γιατί μετακινήθηκε μέσω Νέων Αθλητών. Μάλιστα, λόγω καλής συνεργασίας ο τιμ μάνατζερ του Ατρομήτου, επικοινώνησε με τον Σπανό και του είπε πως ήμασταν πολύ συνεργάσιμοι για την μετακίνηση του παιδιού και αν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Ο κ. Σπανός το 5% το έκανε 10%. Που σημαίνει σε περίπτωση μεταπώλησης του Λημνιού, η Νίκη έχει να λαβαίνει ένα 10% του ποσού».

Απομαγνητοφώνηση – επιμέλεια: Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις