Συμμετοχή στα πλέι οφ χωρίς αδειοδότηση ανακοίνωσε η ΕΠΟ

Τον νέο κανονισμό για την αδειοδότηση των ομάδων του πρωταθλήματος της Super League ανακοίνωσε η ΕΠΟ, πραγματοποιώντας δύο βασικές αλλαγές τόσο για τα play-offs όσο και για τις άδειες. Η πρώτη αλλαγή έχει να κάνει με τη συμμετοχή των ομάδων στα play-offs, με όσες τερματίζουν στις θέσεις 2-5 να παίζουν κανονικά

στους αγώνες κατάταξης και στη συνέχεια θα κρίνεται αν θα πάρουν άδεια για συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ετσι, σε περίπτωση που μία ομάδα δεν πάρει άδεια, τότε τη θέση της θα πάρει η επόμενη που θα ανταποκρίνεται στα κριτήρια που έχει θέσει η UEFA.
Η δεύτερη αλλαγή έχει να κάνει με την παρουσία αδειών δύο… ταχυτήτων. Η πρώτη θα αφορά όσες ομάδες έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στις διοργανώσεις της UEFA και η δεύτερη θα αφορά όλες τις υπόλοιπες, με τα κριτήρια να είναι λιγότερο αυστηρά σε σύγκριση με αυτά της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας.
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα ίσχυαν για όλες τις ομάδες τα κριτήρια της UEFA, κάτι που δείχνει ότι η ΕΠΟ έκανε ένα βήμα πίσω.
Η σχετική ανακοίνωση:
“Από τη Διεύθυνση Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ανακοινώνεται ο νέος Κανονισμός Αδειοδότησης Ομάδων. Στην Έκδοση 2016 περιλαμβάνονται σειρά αλλαγών, με κυριότερες τον διαχωρισμό της εγχώριας από την ευρωπαϊκή άδεια και την αποσύνδεση της διαδικασίας αδειοδότησης με τη συμμετοχή σε αγώνες κατάταξης (η συμμετοχή στα playoffs βασίζεται αποκλειστικά στα αγωνιστικά αποτελέσματα).
Ο νέος κανονισμός εστάλη στις ΠΑΕ της Super League, για τις οποίες θα πραγματοποιηθεί σχετικό σεμινάριο κατά το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις