Από την… κόλαση στον παράδεισο ο Ολυμπιακός, 2-1 τον Ρήγα (photos)

Από την… κόλαση στον παράδεισο γύρισε ο Ολυμπιακός Βόλου. Μέχρι το 82′ έχανε με 0-1 από τον Ρήγα (με γκολ του Τζοβάρα στο 28′), για να καταφέρει στη συνέχεια να πετύχει δύο γκολ, με τους Μασάντο (πέναλτι στο 82′) και Ευθυμιάδη στο 87′ για να πάρει τελικά τη νίκη με 2-1 και να μπει με το «δεξί» στη νέα χρονιά. Αγχωτική νίκη για τους «ερυθρόλευκους», απέναντι σε μια πολύ δυνατή και πειθαρχημένη ομάδα, η οποία από το 33′ έπαιζε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Σπαθή.

 

Πως έπαιξαν οι ομάδες
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με τερματοφύλακα τον Κατσούλη, ενώ οι Στουρνάρας και Ιωαννίδης ήταν οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Ντόικιτς και Ζώνας. Στον άξονα έπαιξαν οι Σταύρου και Οικονόμου. Οι δύο παίκτες στις πτέρυγες ήταν οι Μουκάμ (δεξιά) και Δωματάς (αριστερά). Ο Μασάντο αγωνίστηκε ως επιτελικός μέσος, με τον Φλίγκο να παίζει στην κορυφή της επίθεσης.
Από την άλλη πλευρά ο Λάκης Μπακάλης παρέταξε τον Ρήγα με διάταξη 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Παπαγιάννης. Οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες ήταν οι Χατζηαθανασίου (δεξιά) και Σπαθής (αριστερά). Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Γκάγκας και Βουραζέρης. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Αλεξίου και Γεωργατζής ως κεντρικά χαφ, ο Γκίκας έπαιξε στην αριστερή πλευρά, ο Κιπτίου στη δεξιά, με τους Τζοβάρα και Σέττο να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο.

Ευκαιρίες ο Ολυμιακός, γκολ ο Ρήγας
Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που είχε την υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, μετά το πρώτο 15λεπτο, ωστόσο, ο Ρήγας φρόντιζε να αμύνεται σωστά και να κλείνει τους διαδρόμους για το τέρμα του Παπαγιάννη. Οι «ερυθρόλευκοι» δημιούργησαν ορισμένες πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ, όμως ο Ρήγας ήταν η ομάδα που κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 28′ με τον Τζοβάρα.
Ο Ρήγας είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς στο 2′. Μετά από σέντρα του Σπαθή από τα αριστερά, ο Τζοβάρας έπιασε την κεφαλιά, με τη μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κατσούλη.
Ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Παπαγιάννη στο 9′, με τον Φλίγκο να σουτάρει και τους αμυνόμενους του Ρήγα να διώχνουν τη μπάλα, πριν αυτή περάσει τη γραμμή του τέρματος.
Μετά το 15’ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που είχε μεγαλύτερη κατοχή μπάλας και προσπάθησε να φτάσει στο γκολ, κυρίως από στημένες φάσεις. Στο 17′ ο Μασάντο εκτέλεσε φάουλ, ο Ζώνας πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Οικονόμου τη δεύτερη στην καρδιά της άμυνας του Ρήγα, με τη μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παπαγιάννη.
Χρειάστηκε να περάσουν οκτώ λεπτά για να βρεθεί και πάλι ο Ολυμπιακός σε θέση βολής. Στο 25′ ο Δωματάς έκανε το μονομόκατο σουτ, με τον Παπαγιάννη να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ.
Και ενώ στο 27′ από εκτέλεση κόρνερ του Μασάντο ο Ντόικιτς μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Παπαγιάννη, αμέσως μετά έγινε το 0-1.
Στο 28′ ο Τζοβάρας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μετά από σέντρα του Γκίκα από τα αριστερά.
Ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 31′. Ο Φλίγκος βρέθηκε σε θέση βολής από πλάγια θέση, ο Παπαγιάννης του έκλεισε το οπτικό πεδίο, με τον επιθετικό του Ολυμπιακού να σουτάρει άουτ.
Στο 33′ ο Ρήγας έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο αρχηγός, Χρήστος Σπαθής αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα (κόκκινη), για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Στουρνάρα.
Με παίκτη παραπάνω ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να γίνει πιεστικός για το τέρμα του Ρήγα, με εξαίρεση τη φάση του 38′. Ο Μουκάμ έξω από την περιοχή, ελίχθηκε, σούταρε, με τη μπάλα να περνά λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Ρήγα. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή προσπάθεια του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος.

«Λυτρωτής» ο Ευθυμιάδης
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και άσκησε μεγάλη πίεση στην άμυνα του Ρήγα. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν διαρκώς στο προσκήνιο, όμως οι φιλοξενούμενοι άντεχαν με δέκα παίκτες. Ο Τίμος Καβακάς ανακάτεψε την τράπουλα, έριξε στο 46′ στο παιχνίδι τον Ευθυμιάδη και στο 62′ τον Αναστασίου, θέλοντας να πιέσει ακόμη περισσότερο την άμυνα του Ρήγα.
Στο 51′ δυνατό σουτ του Μασάντο έδιωξε σωτήρια ο Παπαγιάννης, ενώ στο 56′ ο Ολυμπιακός έχασε πολύ σπουδαία ευκαιρία. Το σουτ του Μασάντο βρήκε το αριστερό δοκάρι του Παπαγιάννη και έφυγε άουτ. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να είναι στην επίθεση και στο 60′ σέντρα του Μασάντο από τα δεξιά, ο Ντόικιτς με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ, για να χαθεί νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό.
Στο 61 ‘σε σουτ του Μουκάμ η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 68’ σουτ του Μασάντο μπλόκαρε ο Παπαγιάννης
Στη συνέχεια στο 71′, σε σέντρα-σουτ του Μασάντο, κεφαλιά του Ευθυμιάδη η μπάλα πέρασε άουτ.
Η πίεση του Ολυμπιακού έγινε ακόμη πιο έντονη στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τους «ερυθρόλευκους» να χάνουν δύο σπουδαίες ευκαιρίες, πριν ισοφαρίσουν σε 1-1.
Στο 80′ ο Δωματάς έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Φλίγκος δεν μπρόρεσε εξ επαφής να στείλει με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα. Στο επόμενο λεπτό σε σουτ του Ευθυμιάδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Παπαγιάννης έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. Για να φτάσουμε στο 82′ όπου ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι. Ο Δωματάς ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Τζοβάρα, με τον Μασάντο να εκτελεί εύστοχα και να γράφει το 1-1.
Στο 84′ ο Σέττος από πολύ κοντά μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκίκα έστειλε τη μπάλα άουτ, για να γίνει στο 87′ το 2-1 για τον Ολυμπιακό. Ο Μουκάμ από τα αριστερά έβγαλε μπαλιά στην καρδιά της άμυνας του Ρήγα
και ο Ευθυμιάδης με διαγώνιο σουτ έγραψε το 2-1, λυτρώνοντας τον Ολυμπιακό, αποτελώντας τη «χρυσή» αλλαγή του Τίμου Καβακά.
Διαιτητής: Μπεκιάρης (Καρδίτσας), Βοηθοί: Τακόπουλος, Παπαλίτσας (Καρδίτσας)
Κόκκινη: 33′ Γκάγκας
Κίτρινες: Δωματάς, Φλίγκος, Στουρνάρας, Σταύρου-Γκάγκας, Βουραζέρης, Αλεξίου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κατσούλης, Στουρνάρας, Ιωαννίδης (46′ Ευθυμιάδης), Ζώνας, Ντόικιτς, Σταύρου (92′ Πότσι), Οικονόμου (62′ Αναστασίου), Δωματάς, Μουκάμ, Μασάντο, Φλίγκος.
ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάνης, Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης, Σπαθής, Γκάγκας, Αλεξίου (92′ Καναβός_, Κιπτίου, Γεωργατζής (92′ Τσελεπής), Τζοβάρας (90′ Μπόρας), Γκίκας, Σέττος

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις