Α’ ΕΠΣΘ: Το φιλμ της 15ης αγωνιστικής

Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των εορτών, αλλά κι εξαιτίας της κακοκαιρίας, επανήλθαμε σε αγωνιστική δράση για το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ. Από τα προγραμματισμένα παιχνίδια, ως επακόλουθο της θεομηνίας που έπληξε το νησί, δεν διεξήχθη η αναμέτρηση μεταξύ της Σκοπέλου και του ΓΣ Αλμυρού, αφήνοντας καταυτό τον τρόπο κι άλλες εκκρεμότητες…

Σε ότι έχει να κάνει με τα παιχνίδια που έγιναν, εκεί δεν είχαμε εκπλήξεις, παρόλο που η μεγάλη διακοπή θα μπορούσε να συντελέσει σ’ αυτό. Τα θεωρητικά φαβορί «πέρασαν», ωστόσο δεν έλειψαν και τα αποτελέσματα που έκαναν εντύπωση, όπως οι εκτός έδρας νίκες του Απόλλωνα στο Διμήνι (0-2) και του Θησέα στη Σούρπη (1-4), νίκες που έδωσαν σημαντική βαθμολογική ανάσα στις νικήτριες ομάδες που κάνουν μεγάλη προσπάθεια να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Μάλιστα η ομάδα των Καναλίων βρέθηκε πλέον «καθαρά» πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, εκμεταλλευόμενη την ήττα της Αγ. Παρασκευής από τον εξαιρετικό Πρωτεσίλαο (1-4).
Από εκεί και πέρα παίρνοντας τα πράγματα με τη σειρά και ξεκινώντας από τη κορυφή, διαπιστώνουμε ότι ο ΓΣ Αλμυρού εξακολουθεί να παραμένει στην πρώτη θέση, παρόλο που δεν αγωνίστηκε λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου της Σκοπέλου, βλέποντας μόνο τη διαφορά να μειώνεται στους τρεις πόντους, καθώς οι διώκτες του, Διαγόρας και Πύρασος, νίκησαν τους δικούς τους αντιπάλους Παγασητικό (0-3) και Σκιάθο (0-2) αντίστοιχα. Οι συγκάτοικοι της δεύτερης θέσης έκαναν το χρέος τους κι έτσι παραμένουν έκαστος στους 33 πόντους δίνοντας μια συναρπαστική μάχη στήθος με στήθος.
Ακριβώς πίσω τους ακολουθεί ο Άρης Μ., που κάνει τη δική του εξαιρετική πορεία, προσθέτοντας ακόμη μια νίκη στο ενεργητικό του. Αυτή τη φορά επικράτησε της Ακρόπολης με 0-1, αγωνιζόμενος στο γήπεδο της Αγ. Παρασκευής ως τυπικά φιλοξενούμενος, αφού στην πραγματικότητας γνωρίζει καλύτερα το συγκεκριμένο γήπεδο σε σχέση με τη ομάδα του Σέσκλου, αφού αποτελεί τη δική του έδρα.
Τέλος, ο Σαρακηνός πήρε μια δίκαιη νίκη απέναντι στον Ηρακλή (3-0) που προσπαθεί να βρει μια νέα αγωνιστική ταυτότητα, με τους νέους παίκτες που εντάσσει στο δυναμικό του. Ιδιαίτερο στοιχείο της αναμέτρησης που έγινε στο ΕΑΚ, είναι ότι ο Γ. Φασουράκης βρέθηκε για πρώτη φορά αντίπαλος με την ομάδα που πέρσι κατέκτησε το πρωτάθλημα.
Ολοκληρώνοντας υπενθυμίζουμε ότι το επόμενο σαββατοκύριακο (28-29/01) θα διεξαχθεί ετεροχρονισμένα η 14η αγωνιστική.

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής
Α.Ε. Διμηνίου-Απόλλων Καν. 0-2
Αγία Παρασκευή-Πρωτεσίλαος 1-4
Σαρακηνός-Ηρακλής Β. 3-0
Παγασητικός-Διαγόρας 0-3
Ακρόπολη-Άρης 0-1
Πύρασος-Σκιάθος 2-0
Αίας-Θησέας 1-4
Σκόπελος-Γ.Σ. Αλμυρού ΑΝΑΒΟΛΗ

Η βαθμολογία

Η επόμενη 14η αγωνιστική (28-29/1)

Πρωτεσίλαος-Α.Ε. Διμηνίου
Σκιάθος-Απόλλων
Ηρακλής Β.-Αγ. Παρασκευή
Θησέας-Πύρασος
Γ.Σ. Αλμυρού-Σαρακηνός
Άρης-Αίας
Διαγόρας-Σκόπελος
Παγασητικός-Ακρόπολη

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις