Τ. Καβακάς: Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε καλό δρόμο

Ευχαριστημένος από την εμφάνιση της ομάδας του παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον Ρήγα Φεραίο, ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Τίμος Καβακάς. Στάθηκε στις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε η ομάδα του, υποστηρίζοντας πως ο Ολυμπιακός δεν έχει μόνο παρόν, αλλά και μέλλον. Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού των «ερυθρολεύκων»:

 

 

«Θα ξεκινήσω και θα πω, πως σέβομαι και εκτιμώ πάρα πολύ τη γειτονική ομάδα του Ρήγα Φεραίου και παρά πολύ έναν προπονητή, τον Λάκη Μπακάλη, ο οποίος για έξι χρόνια δουλεύει στην ίδια ομάδα και έχει τις δικές του αγωνίες και δυσκολίες.
Υπάρχει όμως ένα αλλά… Μένω ικανοποιημένος από την ομάδα μου, όταν ο αντίπαλος δεν δημιουργεί ευκαιρίες. Η δική μου ομάδα δημιούργησε αμέτρητες ευκαιρίες. Δεν μπορώ να τις καταγράψω. Ακόμη και το γκολ που δεχθήκαμε, ξεκίνησε από δική μας χαμένη ευκαιρία. Ήταν η μοναδική ευκαιρία που δημιούργησε σε όλο το παιχνίδι ο Ρήγας Φεραίος.
Η κόκκινη κάρτα και οι κίτρινες κάρτες που έδωσε ο διαιτητής σε εμάς και στην αντίπαλη ομάδα, ήταν σωστές. Το πέναλτι είναι πέναλτι, τον έχει βάλει πλάτη και τον ανατρέπει πάνω στην κούρασή του. Είναι πεντακάθαρο. Δεν μας δόθηκε άλλο ένα πέναλτι, όταν σε σέντρα του Δωματά από πλάγια, ο Φλίγκος μόνος του ήταν έτοιμος να βάλει το γκολ, όμως τον έσπρωξαν και έχασε την ισορροπία του.
Αν μια ομάδα πίεσε, δημιούργησε και έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, αυτή ήταν ο Ολυμπιακός. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο η αποβολή για τον Ρήγα Φεραίο, όμως ακόμη και με 11 παίκτες εμείς είχαμε την μπάλα, εμείς δημιουργήσαμε επικίνδυνες καταστάσεις, εμείς κάναμε τις ευκαιρίες.
Αγωνιστήκαμε ξανά μετά από ένα μήνα, με καινούργιες προσθήκες στην ομάδα και θεωρώ πως παίξαμε αρκετά καλό ποδόσφαιρο.
Σ’ αυτό που θέλω να σταθώ είναι στον κόσμο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την συμπαράσταση των φιλάθλων μας σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Θα προσπαθούμε κάθε Κυριακή τίμια, να τον ευχαριστούμε με την απόδοσή μας και με τα αποτελέσματα. Ο Ολυμπιακός παίζει μόνο για ένα αποτέλεσμα, τη νίκη.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ποδοσφαιριστές, γιατί αυτή η ομάδα έχει παρόν, αλλά και μέλλον. Δουλέψαμε κάτω από αντίξοες συνθήκες όλες αυτές τις ημέρες. Δεν θα καλύψουμε τις αδυναμίες μας, όμως ποια ομάδα δεν έχει αδυναμίες…
Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Αν νομίζουν κάποιοι, πως θα παίζουμε και θα κερδίζουμε κάθε φορά με 3-0 και 4-0, επειδή είμαστε Ολυμπιακός Βόλου, κάνουν λάθος. Βλέπετε πως όλα τα παιχνίδια στην Β’ και Γ’ Εθνική είναι πολύ κλειστά και δύσκολα».
Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός παρά τις ποιοτικές προσθήκες που έγιναν στην ομάδα, αντιμετώπισε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια και τα γκολ ήρθαν δύσκολα στο τέλος του παιχνιδιού: «Αυτή η αδυναμία δεν υπάρχει μόνο στην Γ’ Εθνική, υπάρχει στη Σούπερ Λιγκ και σε υψηλού επιπέδου ομάδες, που έχουν παίκτες που είναι πολύ καιρό μαζί. Οι παίκτες που ήρθαν στην ομάδα δεν έχουμε καμία αμφιβολία πως είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Στο ποδόσφαιρο χάνονται τα πάντα. Χάσαμε δύο ευκαιρίες στην κυριολεξία πάνω από την γραμμή. Άλλες φορές το σκεπτικό μας ήταν σωστό να τελειώσουμε τις φάσεις, δεν είχαμε όμως επιτυχία, άλλες φορές βιαστήκαμε. Χρειάζεται υπομονή απ’ όλους μας. Η ομάδα είναι σε πολύ καλό δρόμο και εγώ είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνιση των παικτών μου στο σημερινό παιχνίδι. Είμαι πολύ αισιόδοξος. Να ξέρετε, πως οι ομάδες που γυρίζουν αποτελέσματα έχουν την ψυχή και την καρδιά να πάρουν και τα πρωταθλήματα. Αυτή την ομάδα την πιστεύω πάρα πολύ».

Λ. Μπακάλης: Οι παίκτες μου έδωσαν όσα μπορούσαν
Από την πλευρά του ο Λάκης Μπακάλης τόνισε πως οι παίκτες του είχαν άψογη αγωνιστική συμπεριφορά και η κούραση έπαιξε σημαντικό ρόλο στα τελευταία λεπτά, όπου ο Ολυμπιακός γύρισε το παιχνίδι, με τον Ρήγα να παίζει με δέκα παίκτες. Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού του Ρήγα:

 

«Ξεκινήσαμε τη χρονιά μ’ ένα δύσκολο παιχνίδι, το οποίο είχε υψηλές απαιτήσεις αγωνιστικά. Τα παιδιά προσπάθησαν και ο καθένας έδωσε ό,τι μπορούσε. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί πάλεψαν και στα 90′. Ήταν άψογοι όσον αφορά την αγωνιστική τους συμπεριφορά. Και στο επιθετικό κομμάτι, στο πρώτο ημίωρο που ήμασταν 11 με 11, αλλά και στη συνέχεια. Όταν μείναμε με παίκτη λιγότερο, έπρεπε να διαχειριστούμε διαφορετικά το παιχνίδι.
Στα τελευταία λεπτά υπήρχε κούραση, ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή, όχι όμως τις μεγάλες φάσεις από οργανωμένες επιθέσεις. Νόμισα ότι το παιχνίδι θα κριθεί στο ψηλό παιχνίδι. Δεν ρίσκαρα να βγάλω Τζόβαρα ή Σέττο, που ήταν και οι δύο πολύ κουρασμένοι, καθώς είχαμε χάσει και τον Σπαθή και ο Ολυμπιακός ήταν πολύ δυνατός στο ψηλό παιχνίδι.
Στο πρώτο ημίωρο ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα, ισορροπήσαμε το παιχνίδι στη συνέχεια, πετύχαμε ένα ωραίο γκολ, σε μια καλή αντεπίθεση και από εκεί και πέρα νομίζω πως το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο με καλή αγωνιστική συμπεριφορά από τη δική μου ομάδα.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος, είχε κατοχή της μπάλας, καθώς δώσαμε εσκεμμένα χώρο. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη που σημείωσε και να του ευχηθώ να βγει πρωταθλητής».
Για το πόσο καθοριστική ήταν για τον Ρήγα η αποβολή του Σπαθή: «Το να μένεις με δέκα ποδοσφαιριστές και να παίζεις για 60 λεπτά με παίκτη λιγότερο, είναι πολύ δύσκολο. Σ’ ένα παιχνίδι, μάλιστα, με μια πρωταγωνίστρια ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός Βόλου».
Για την κούραση που ενδεχομένως θα υπάρχει εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος: «Θα διαχειριστούμε την κούραση και θα βρούμε ρυθμό. Ο διαιτητής μας έδειξε με μεγάλη ευκολία κίτρινες κάρτες. Η απουσία του Σπαθή είναι σημαντική, καθώς είναι μια πολύτιμη μονάδα για μας».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις