Τζήμας: «Σέντερ φορ και 10αρι»

Στο ραδιόφωνο του Volos 9.86 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κ. Τζήμας όπου μίλησε για τις επερχόμενες μεταγραφές ενός σέντερ φορ και ενός επιτελικού χαφ αλλά και για τα διοικητικά σενάρια που κυριαρχούν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην ειδησεογραφία της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης στους Σάκη Νταφέκα και Κώστα Μάμαλη:

«Πλέον θα πούμε αλήθειες, κάποια αδελφά σωματεία δήθεν το παίζουν Νικιώτες, από δω και πέρα ο κόσμος θα ακούει αλήθειες»

Για τις μεταγραφές που θα γίνουν

«Είναι αυτές που ζήτησε και ο προπονητής. Δύο μεταγραφές. Πολλοί βιαζόμαστε ή δεν ξέρουμε ελληνικά. Χθες μίλησα για τον αγώνα στο ραδιόφωνο και είπα είναι δύσκολο να βρεις κλασικό σέντερ φορ. Αμέσως πετάχτηκε ο δημοσιογράφος, με πληροφορήσανε σε μία εκπομπή, και είπε ο Τζήμας δεν θα πάρει σέντερ φορ. Εδώ είμαστε όλοι ειδήμονες σ’ αυτή την πόλη, όλοι τα γνωρίζουμε όλα. Ευτυχώς υπάρχετε κι εσείς κ. Νταφέκα, εκεί η παρέα σας, ο κ. Μάμαλης γιατί πλέον αρχίζω και καταλαβαίνω ότι μερικοί άνθρωποι, νομίζω ότι πονάνε όταν κερδίζει η ομάδα κι όταν παίρνει αποτελέσματα και κάνει υπεραξίες. Δημιουργούμε μεμψιμοιρίες από το τίποτα. Γι’ αυτό λοιπόν με ευχαρίστηση θα μιλήσω στο ραδιόφωνό σας κι από δω και πέρα, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα θα λέω μόνο αλήθειες και αργότερα φυσικά, όταν θα μπούμε στον προεκλογικό αγώνα και θα παίρνουμε ο καθένας θέση, εκεί θα πούμε και αλήθειες».

Για τις μεταγραφές και η παρένθεση για τον κ. Ξάνθη

«Μία παρένθεση να πω, όταν ένας άνθρωπος του επιπέδου του κ. Ξάνθη δεν μπορεί να καταλάβει μία δήλωση του προέδρου, του κ. Τζήμα… ε, τι να καταλάβει ο κόσμος; Είπε λοιπόν, ότι μ’ αυτή την κατάσταση εγώ δεν ασχολούμαι και θέλω να ασχοληθώ με τον κ. Πάτση. Κι απαντάω εγώ στην τηλεόραση: είναι προσβλητικό για τον Σύλλογο και για το πρόσωπό μου και βγαίνει ο άνθρωπος στο ραδιόφωνο και λέει, γιατί να ζητήσω συγγνώμη, εγώ βοήθησα δύο φορές οικονομικά όταν μου ζήτησε ο κ. Τζήμας. Εγώ δεν ζήτησα τίποτα. Το αν βοήθησε οικονομικά στα διαρκείας κι έδωσε κάποια χρήματα στην ομάδα που δεν είναι τόσο πολλά τα χρήματα, είναι ένα ποσό που ο κάθε παράγοντας πρέπει να βοηθάει την ομάδα στο μέγεθος που μπορεί. Άρα εδώ θα τρελαθούμε σ’ αυτή την πόλη. Άλλα απαντάει ο καθένας χωρίς να σκεφτεί. Εγώ είπα το εξής: δεν μπορεί να υποτιμήσει ούτε τον Ερασιτέχνη, γιατί με τις δυνάμεις που έχουν τα παιδιά, όλα τα τμήματα, ο κ. Φάτσης κάνει υπερπροσπάθεια, ούτε και το ποδοσφαιρικό. Ποιο ποδοσφαιρικό τμήμα να υποτιμήσεις; Όταν κάποιοι μας έβαλαν στη διαδικασία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, μας έστειλαν στη Γ’ Εθνική και κάποιοι πέρυσι έκαναν υπερπροσπάθειες, ξέρω τη δυσκολία αυτής της κατηγορίας, αλλάξαμε 3-4 προέδρους, έπρεπε να πάμε στην Πύδνα με 14 παίκτες και σήμερα φτάσαμε εδώ να έχουμε με τους καλύτερα πληρωμένους ποδοσφαιριστές, μία από τις καλύτερες ομάδες, με συνοχή και να θέλουμε να κάνουμε δύο προσθήκες και από τον Σεπτέμβριο να ασχολούμαστε με τον πρόεδρο και με τα διοικητικά. Πέρα απ’ όλα αυτά τα πράγματα εγώ θα κάνω το καλύτερο. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας, άρα θα πούμε τόσο οι παίκτες που θέλουν να έρθουν αλλά και οι εξωγενείς παράγοντες που όλοι τους γνωρίζουμε, αλλά κανείς δεν μιλά, προσπαθούν να σταματήσουν οποιαδήποτε μεταγραφή της Νίκης Βόλου, από τον Οκτώβριο. Οι παίκτες που έχει ζητήσει ο κ. Ξηροφώτος είναι ένα σέντερ φορ και ένα 10αρι».

Αν είναι συγκεκριμένοι οι στόχοι

«Ήμασταν τόσο κοντά στο να κλείσουμε, που νομίζω τις επόμενες ώρες θα βγει η αλήθεια στο φως. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Σήμερα έχω ακόμη δύο ραντεβού. Εγώ όταν είχα μιλήσει, αναφερόμουν σε κλασικό σέντερ φορ. Θα σας παραπέμψω στη δήλωση του κ. Θεοδοσιάδη, ο οποίος μετά την ήττα του Καραϊσκάκη στην έδρα μας τέθηκε εκτός στόχων. Είπε συγκεκριμένα: παρόλο που η ομάδα είχε την οικονομική δύναμη, έκαναν τόσα πολλά στερούνται αυτές οι κατηγορίες κλασικών σέντερ φορ. Αυτό είπε ο άνθρωπος. Αυτό πιστεύω κι εγώ γιατί το γνωρίζω είναι δύσκολα. Θα δείτε ότι κι εμείς εδώ στην περιοχή καλυπτόμαστε, τότε και τώρα, με τον Μπενίσκο, με τον Μανίκα, ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι μεγάλοι σε ηλικία. Δεν υπάρχουν δηλαδή τα κλασικά σέντερ φορ και το ξέρετε πάρα πολύ καλά. Θα επιδιώξουμε και επιδιώκουμε από την Τρίτη, μετά την παραμονή μου στη διοίκηση, να κάνουμε το καλύτερο και από κει και πέρα η Νίκη Βόλου, δέχεται έναν πόλεμο.

Είμαστε σε επαφή με τέσσερις ποδοσφαιριστές, δύο σέντερ φορ, ένα από τη Μακεδονία κι ένα από την περιοχή, ένα δεκάρι από τη Μακεδονία κι ένα από την περιοχή. Μαζί με τον Ξηροφώτο και τα άλλα μέλη της διοίκησης κάνουμε το παν για να ολοκληρώσουμε αυτή τη μεταγραφή. Να πούμε πως δεν είναι οικονομικοί οι λόγοι. Όταν ένας ποδοσφαιριστής μας λέει για τις συνθήκες της ομάδας του και η ομάδα του μας λέει άλλα, τότε τι να πούμε. Προσωπικά αρχίζω να κινούμαι εντατικά, τις επόμενες ώρες για να λήξουμε αυτό το θέμα, όσο μπορώ και όσο είναι δυνατό για την ομάδα».

Για τη διοικητική σεναριολογία

«Δεν υπάρχει θέμα τώρα. Το θέμα θα μπει μετά τις εκλογές και το καλοκαίρι. Επειδή αγαπώ τη Νίκη Βόλου, δεν ενθουσιάζομαι, γνωρίζω πάρα πολλά πράγματα από την εργασία μου για την οικονομική κατάσταση. Σωτήρες δεν υπάρχουν. Κι εγώ δεν θα είχα τη δύναμη αν η ομάδα δεν είχε αυτόν τον τεράστιο κόσμο. Μπορούμε όμως να δημιουργήσουμε μία μεγάλη Νίκη Βόλου. Μακάρι να βρεθούν αυτοί οι άνθρωποι κι εγώ φυσικά από τη μερίδα τη δική μου, εφόσον σιγουρευτώ ότι είναι για το καλό της ομάδας, φυσικά θα κάνω το καλύτερο. Κατά την προσωπική μου άποψη ούτε το ένα σενάριο πιστεύω, ούτε το άλλο. Είναι δύσκολα χρόνια. Όπως είδατε ο Καραϊσκάκης παρά τα χρήματα που διέθεσε είναι εκτός στόχων, η Σεβαστή μετά την ισοπαλία με μας είναι εκτός στόχων, το Κίτρος εκτός, μία μία οι ομάδες ξεκαθαρίζουν. Η ομάδα μας έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα, τον κόσμο»

-Αν η Σεβαστή που έχει 32 βαθμούς είναι εκτός στόχων τότε η Νίκη τι είναι;

«Το εννοώ με άλλη έννοια. Η Σεβαστή έχει έναν αγώνα περισσότερο αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Επειδή γνωρίζω τη φιλοσοφία και τον ενθουσιασμό προέδρων, κ. Νταφέκα είστε έξυπνος και ξέρετε ότι στο ραδιόφωνό σας μπορούμε να μιλάμε σοβαρά. Εγώ όταν λέω κάτι δεν το λέω έτσι. Επειδή γνωρίζω τη δύναμη των διοικήσεων, θέλω να πω πως πάνω στον ενθουσιασμό κάποιοι άνθρωποι κάνουν κάποια βήματα παραπάνω. Τώρα θα δείτε τις συνέπειες και το αποτέλεσμα. Εμείς βαδίζουμε πιο σταθερά απ’ όλες τις ομάδες του ομίλου μας κι αυτό θα αποδειχθεί στο μέλλον. Υπό αυτό το πρίσμα είπα ότι η Σεβαστή έκανε την υπέρβαση και τώρα θα υποστεί τις συνέπειες. Θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα. Είναι εύκολο να δώσεις 5-10 χιλιάδες να κάνεις μεταγραφές αλλά έχεις ακόμη 16 παιχνίδια μπροστά και τέσσερις μήνες που πρέπει να πληρώνεις».

Για το ματς με τον Απόλλωνα και το ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θέλει να το κερδίσουμε

«Ο Ολυμπιακός μπορεί να παρακαλάει να κερδίσουμε τον Απόλλωνα όμως εμείς θα κερδίσουμε και τον Ολυμπιακό. Το πιστεύω».

Απομαγνητοφώνηση: goalpost.gr

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις