Τέλος από τη Φόρμουλα 1 ο Έκλεστοουν

Ο ισχυρός άνδρας της Φόρμουλα 1 για περισσότερα από 40 χρόνια αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του CEO, καθώς μετά την εξαγορά των δικαιωμάτων από την Liberty Media θ’ αναλάβει το ρόλο ο Τσέις Κάρεϊ.

Βρίσκεται στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού εδώ και πολύ καιρό- για την ακρίβεια εδώ και πάρα πολύ καιρό: ο, 86χρονος σήμερα, Μπέρνι Έκλεστοουν είναι στο χώρο της F1 από τα μέσα της δεκαετίας του 1950, ενώ είχε στα χέρια του τα δικαιώματα του σπορ για περισσότερα από 30 χρόνια.Είχε, όμως. Γιατί όπως έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα ο Βρετανός αναμένεται να παραιτηθεί αύριο και επίσημα από τη θέση του CEO, καθώς η Liberty Media εξαγόρασε το συνολικό πακέτο της Φόρμουλα 1 και ο Τσέις Κάρεϊ θα γίνει ο νέος πρόεδρος, με τον Σιν Μπράτσις ν’ αναλαμβάνει το εμπορικό κομμάτι.

Ο Έκλεστοοουν δήλωσε στ’ αγγλικά μέσα ότι «Σήμερα… απολύθηκα. Ο Τσέις Κάρεϊ θα είναι ο νέος πρόεδρος. Μου πρότειναν μια τιμητική θέση στην F1, ωστόσο δε θα ήθελα να έχω έναν τίτλο τιμής χωρίς να ξέρω τι ακριβώς σημαίνει».

Ο άνθρωπος που γιγάντωσε την Φόρμουλα 1 από τα 80s και μετά, λοιπόν, δε θα έχει θεσμικό ρόλο στη νέα εποχή κι αυτό, με καθαρά ρομαντικούς όρους, είναι λιγάκι θλιβερό.
Δεδομένου, όμως, πως τα τελευταία χρόνια οι δικές του, κυρίως, λανθασμένες κινήσεις έφεραν την F1 σε ιστορικό χαμηλό με τα χασμουρητά να είναι απείρως περισσότερα από τις κραυγές ενθουσιασμού, τότε μάλλον είχε έρθει (προ πολλού…) η ώρα του.

Ένα «αντίο κι ευχαριστούμε» από κάθε φαν του μηχανοκίνητου βασιλιά είναι επιβεβλημένο, όμως…

Όμως, ας είμαστε ειλικρινείς: δεν πρόκειται να λείψει σε κανέναν.

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις