Ε. Τσιμπανάκος: Όποιος δεν θέλει να τραβήξει το καράβι, ας πέσει στον ωκεανό

Στον ΣΠΟΡ FM 89.5 και στην εκπομπή του Γιώργου Καρδαμάκη «Αθλητισμός χωρίς όρια» μίλησε σήμερα το απόγευμα ο αντιπρόεδρος της διοικούσας επιτροπής ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου, Ευριπίδης Τσιμπανάκος. Αναφέρθηκε στην αποχώρηση του Γιάννη Κωστόπουλου, τονίζοντας πως γίνονται ήδη κινήσεις για την αντικατάστασή του. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ευριπίδη Τσιμπανάκου:

«Ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου μπορεί να εκφράζει ανησυχία, μετά την αποχώρηση του Κωστόπουλου, ωστόσο, δεν θα πρέπει να υπάρχει κάτι τέτοιο. Ο Κωστόπουλος, τον οποίο ευχαριστούμε για την προσφορά του, όσο ήταν στην ομάδα μας, εδώ και μία εβδομάδα είχε σκεφτεί να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό για δικούς του προσωπικούς λόγους. Δεν ήταν θέμα διοίκησης, ενώ δεν είχε τεθεί θέμα από τον προπονητή για να αποχωρήσει από την ομάδα ο ποδοσφαιριστής. Αν υπήρχε θέμα Κωστόπουλου θα είχε αποχωρήσει νωρίτερα, όπως είχε αποχωρήσει και ο Σάκης Τέλλος και τα υπόλοιπα παιδιά.
Στο ποδοσφαιρικό τμήμα δεν υπάρχει καμία ανησυχία. Εμείς ήμασταν εντάξει σε όλα απέναντί του, μέχρι χθες που λύθηκε η συνεργασία και εξάλλου γνωρίζαμε και σε ποια ομάδα θα πάει. Δεν ήταν κάτι κρυφό. Πήγε στη Δόξα Δράμας, όπου και ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα. Θέλω να καταλάβει ο κόσμος, πως εμείς ως διοικούσα επιτροπή του Ολυμπιακού Βόλου, δεν είμαστε ούτε δικαστές, ούτε αυτοί που θα σταυρώσουμε έναν ποδοσφαιριστή. Όποιος ποδοσφαιριστής δεν ταιριάζει στη φιλοσοφία του προπονητή και της διοίκησης, γιατί στην ομάδα υπάρχουν κάποιες αρχές, δεν μπορεί να είναι μέλος αυτής της ομάδας.
Αν ένας ποδοσφαιριστής δεν θέλει να είναι στον Ολυμπιακό, εμείς δεν τον θέλουμε εκατό φορές. Να πάει να αναζητήσει την τύχη του σε όποια ομάδα επιθυμεί. Όποιος δεν θέλει να είναι στην ομάδα και να τραβήξει το καράβι και θέλει να πέσει στον… ωκεανό, ας πέσει. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας και το λιμάνι μας είναι τον Μάιο, η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εμείς έχουμε ένα στόχο και θα τον πετύχουμε. Είμαστε όλοι εδώ στην ομάδα και ο κόσμος είναι κοντά μας, αποτελώντας τον δωδέκατο παίκτη μας.
Εμείς κάναμε ηχηρές μεταγραφές, παίκτες που έχουν παραστάσεις από επαγγελματικές κατηγορίες και παίκτες που θα βοηθήσουν ουσιαστικά τον Ολυμπιακό. Σίγουρα ως διοίκηση κάναμε κάποια λάθη, αλλά δεν τα κάναμε σκόπιμα. Από το καλοκαίρι ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια, όταν στον Ολυμπιακό δεν υπήρχε τίποτα. Μόνο το όνομα του Ολυμπιακού υπήρχε, το οποίο είναι πάρα πολύ βαρύ.
Όλοι οι παίκτες που αγωνίζονται στον Ολυμπιακό, δεν είναι ποδοσφαιριστές Γ’ Εθνικής. Μερικές φορές τα μπάτζετ δεν καθορίζουν την άνοδο. Η άνοδος έρχεται όταν έχεις καλό κλίμα, καλά αποδυτήρια και καλούς ποδοσφαιριστές. Εμείς έχουμε όλα τα παραπάνω και είμαστε αισιόδοξοι πως στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Συνεχίζουμε ακάθεκτοι και δεν μπορεί να μας σταματήσει κανείς.
Φυσικά και κοιτάζουμε να αναπληρώσουμε το κενό του Κωστόπουλου. Ουδείς αναντικατάστατος. Έχουμε κάνει κάποιες κινήσεις και βρισκόμαστε κοντά σε κάποιους ποδοσφαιριστές. Από εκεί και πέρα, αν και εφόσον δεν βρούμε τον κατάλληλο, δεν μπορούμε να κάνουμε μία μεταγραφή που δεν θα είναι ουσίας. Θα κοιτάξουμε να πάρουμε έναν παίκτη, που πρώτα θα είναι καλός χαρακτήρας, καλός ποδοσφαιριστής και θα έχει παραστάσεις πρωταθλητισμού».

Απομαγνητοφώνηση: Goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις