Επεισοδιακή πρόκριση, με ανατροπές…

Σ’ ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, ένταση σε αρκετά σημεία του και με συνεχείς ανατροπές στο σκορ, ο γηπεδούχος Σαρακηνός πήρε τελικά στο εισιτήριο της πρόκρισης επικρατώντας του Πρωτεσιλάου με σκορ 3-2.
Δυο φορές προηγήθηκαν στο σκορ οι φιλοξενούμενοι, που διαμαρτύρονται και για..

ακυρωθέν γκολ (ως οφ-σάιντ), το οποίο θα τους έδινε σαφές προβάδισμα, καθώς το σκορ θα γινόταν 0-2 σ’ εκείνο το σημείο. Η εντυπωσιακή απόκρουση του τερματοφύλακα Κοντογιάννη που κράτησε το προβάδισμα- πρόκριση του Σαρακηνού στις καθυστερήσεις, αλλά και η ένταση/διαπληκτισμοί/ επεισόδια που επικράτησε τα τελευταία λεπτά, αλλά και με τη λήξη της αναμέτρησης, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα ενός κρίσιμου αγώνα, μιας κι έδινε πρόκριση σε τελικό.
Συγχαρητήρια πρέπει να δοθούν και στους δυο αντιπάλους για την προσπάθεια που κατέβαλαν κι αναμφισβήτητα προσέφεραν θέαμα σε όσους παρακολούθησαν την αναμέτρηση, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι και τα τρία γκολ των γηπεδούχων, αλλά και το δεύτερο των φιλοξενουμένων πέτυχαν ποδοσφαιριστές που μετεγράφηκαν στις ομάδες τους τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου!
Το σκορ άνοιξαν οι φιλοξενούμενοι όταν πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό (22”)
έγινε βαθιά μπαλιά από το χώρο του κέντρου προς την μεγάλη περιοχή, εκεί παίκτης του Σαρακηνού δεν κατάφερε να διώξει σωστά και ουσιαστικά έσπρωξε την μπάλα προς την περιοχή του, με τον Παπαδόπουλο να την κερδίζει και να μπαίνει στα καρέ, όπου κάνοντας κίνηση παράλληλα με το τέρμα των γηπεδούχων ανατράπηκε από τον Τσαγγαρά, με το διαιτητή να δείχνει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αλέκος Αραπίτσας, που ήταν εύστοχος, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του από πολύ νωρίς.
Στο 14′ ο Παπαδόπουλος έκανε τη σέντρα από δεξιά προς αριστερά στο χώρο που έμπαινε ο Αλ. Αραπίτσας κάνοντας αντίθετη κίνηση από τους αμυντικούς του Σαρακηνού, πήρε μια πολύ δύσκολη κεφαλιά, από τη γωνία της μικρής περιοχής και με τη βοήθεια του απέναντι κάθετου δοκαριού η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Ωστόσο ο α΄ βοηθός ( χΧΧΧ) υπέδειξε οφ σάιντ, σε μια φάση οριακή, με το βίντεο του αγώνα να μη τον δικαιώνει.
Στο 34′ έγινε μια πολύ γρήγορη επίθεση για τους γηπεδούχους οι οποίοι με δυο μπαλιές έφεραν τη μπάλα περίπου στη γωνία του αριστερού κόρνερ. Εκεί ο Σαμαράς αποφεύγοντας τον αντίπαλό του, έβγαλε τη σέντρα στο ύψος της γραμμής της μικρής περιοχής, εκεί όπου ο Μπέικος με ένα περίεργο τρόπο-πίσω κεφαλιά- έστειλε τη μπάλα στη ρίζα της αριστερής δοκού και στη συνέχεια στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας για την ομάδα του. Αφού δεν άλλαξε κάτι στο δεκάλεπτο που ακολούθησε ως την ολοκλήρωση του α’ ημιχρόνου οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το 1-1 να είναι το ως τότε αποτέλεσμα της αναμέτρησης.
Με τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου στο β’ ημίχρονο, πλέον οι φιλοξενούμενοι πήραν και πάλι το προβάδισμα (56′). Από ένα «τυφλό» διώξιμο πίσω από το κέντρο του γηπέδου, προς τον κενό χώρο όπου κινούνταν ο Γιάννης Αραπίτσας, αυτός έγινε κάτοχος της μπάλας προλαβαίνοντας την έξοδο του τερματοφύλακα του Σαρακηνού, οποίος «διάβασε» μεν τη φάση και βγήκε πολλά μέτρα έξω από την περιοχή του, ωστόσο δεν πρόλαβε τον αντίπαλο του, που αρχικά κέρδισε τη μπάλα, στη συνέχεια τον απέφυγε και κάνοντας μια κούρσα με μεγάλη ταχύτητα, σχεδόν μπήκε μαζί με τη πάλα στα δίχτυα της εστίας του Σαρακηνού, δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στον Πρωτεσίλαο.
Στο 68′ ήταν η σειρά των γηπεδούχων να σκοράρουν και να ισοφαρίσουν εκ νέου. Έγινε μια προσπάθεια διαρκείας και μια σέντρα από δεξιά έστειλε τη μπάλα να κινείται παράλληλα με την εστία, χωρίς κανένας αμυνόμενος να μπορέσει να τη διώξει, ώσπου από αριστερά πλέον ο επερχόμενος Σοάρες με δυνατό σουτ να τη στείλει στα δίχτυα.
Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 75′ όταν οι ποδοσφαιριστές του Σαρακηνού με ευκολία έφεραν τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή το Πρωτεσίλαου κι αριστερά, εκεί όπου ο αμαρκάριστος Κοντοβάς έκανε δυνατό διαγώνιο σουτ που έστειλε τη μπάλα στο απέναντι «παραθυράκι» του αδύναμου να αντιδράσει Τίτα.
Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων κερδισμένο φάουλ για τον Πρωτεσίλαο από δεξιά κι αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, το εκτελεί απευθείας ο Βούλγαρης, με τον Κοντογιάννη με υπερπροσπάθεια (ίσως και με τη βοήθεια του δοκαριού) να διώχνει τη μπάλα από το αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του και ουσιαστικά να σφραγίζει τα εισιτήριο της πρόκρισης.
Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε στο 90+9′, αφού από το 90+4′ και μετά δεν είχαμε ποδόσφαιρο, αλλά δυο συνεχόμενους ευρείας κλίμακας διαπληκτισμούς, στους οποίους ενεπλάκησαν σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές και παράγοντας των ομάδων που βρέθηκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, καθώς τα νεύρα όλων ήταν τεντωμένα.
Οι διαπληκτισμοί συνεχίστηκαν για αρκετά λεπτά μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, παρά την προσπάθεια που έκαναν οι ψυχραιμότεροι- ιδιαίτερα οι δυο προπονητές- να κατευνάσουν τα πνεύματα και σ΄ αυτό συντέλεσε το γεγονός ότι εντός αγωνιστικού χώρου εισήλθαν κι αρκετοί «θερμόαιμοι» οπαδοί, που συνέχιζαν να δημιουργούν ένταση.
ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Κοντογιάννης Δημητριάδης, Ιωάννου (58′ Σοάρες), Καλαμάτας, Τσαγγαράς, Σούδης, Τσεκούρας, Κοντοβάς, Μπέικος, Νιαώτης (93′ Ρέλος), Φραγκογιάννης (58′ Σαμαράς).
ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: Τίτας, Μιχόπουλος, Μαλλιαρός, Σαμουρδάνης, Χασιώτης, Κ. Κόρκος, Γ. Αραπίτσας, Σιαμανίκος (80′ Χρ. Παπαδόπουλος), Θ. Παπαδόπουλος (54′ Βούλγαρης), Τσόγκας (79′ Μαρικλέν), Αλ. Αραπίτσας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις