Πάτσης: «Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα»

Ξεκάθαρος ήταν ο Ανδρέας Πάτσης όσον αφορά τις προθέσεις του για μία ενδεχόμενη επιστροφή στα διοικητικά του ποδοσφαιρικού τμήματος της Νίκης, φιλοξενούμενος τηλεφωνικά στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM 89.5 και στην εκπομπή του Άκη Μπούκλα, «Σφύριξα κι έληξες». «Ανταποκρίνομαι στο κάλεσματων φίλων της Νίκης», απάντησε σχετικά ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, δείχνοντας καταρχήν την πρόθεσή του να συζητήσει με τους ανθρώπους της κίνησης για την επιστροφή του κι εφόσον υπάρξουν οι σχετικές προϋποθέσεις να επιστρέψει για να αναλάβει το ποδοσφαιρικό τμήμα της Νίκης.

Η συνέντευξη του Ανδρέα Πάτση στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM 89.5:

Για την επιστολή κάλεσμα του ίδιου για να επιστρέψει στα διοικητικά δρώμενα της ποδοσφαιρικής Νίκης και τη σχετική ομάδα στο facebook

«Καταρχήν δεν θεωρώ είναι φίλοι του Πάτση, γιατί εγώ δεν έχω μπει σε διαχωρισμούς τύπου ‘’Πατσικοί – Μη Πατσικοί’’, κάτι που πολύ έντονα διακινείται στην πολύ μικρή κοινωνία της Νέας Ιωνίας. Θεωρώ πως είναι φίλοι της ομάδας. Είναι άνθρωποι οι οποίοι είδαν το πριν, τη διάρκεια και το μετά. Είδαν δηλαδή το πριν το 2012, το τι ίσχυε και τι γινόταν και το τι έγινε. Είδαν τι έγινε την τριετία 2012 -2015 και είδαν τι έγινε στη συνέχεια. Οι άνθρωποι αυτοί λοιπόν αναγνώρισαν το έργο, το οποίο έγινε, την επιτυχία την οποία κάναμε, με τα όποια λάθη και τις αδυναμίες και για μένα αποτελεί μία δικαίωση του έργου του οποίου παρήχθη στη Νίκη Βόλου, στη Νέα Ιωνία και γενικότερα σε όλο τον Βόλο.

Ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό, να βλέπεις ανθρώπους που δεν τους ήξερα, να βγαίνουν δημόσια, είτε μέσω της επιστολής, είτε μέσω της ομάδας στο facebook. Είναι ένα κάλεσμα, πρόσκληση, αγνών φιλάθλων της ομάδας στο οποίο εγώ οφείλω να ανταποκριθώ. Ακόμη και από λόγους ευγένειας και από λόγους ουσίας»

Για τη συνάντηση με τους ανθρώπους που θέλουν την επιστροφή του

«Προφανώς τους ανθρώπους που σε τιμούν και σου αναγνωρίζουν ένα έργο, δεν τους απαξιώνεις, ούτε τους αποστρέφεις το πρόσωπό σου. Δεν στέκομαι στο πόσοι είναι, μπορεί να είναι λιγότεροι, μπορεί να είναι περισσότεροι, μπορεί να είναι και αυτοί που εμφανίζονται. Δεν στέκομαι στα νούμερα. Εγώ στέκομαι σε μία δημόσια παρέμβαση πολλών επώνυμων φιλάθλων της ομάδας, οι οποίοι συνέκριναν τα γεγονότα και τα πράγματα και με τους οποίους τις προσεχείς ημέρες, την επόμενη εβδομάδα, θα συναντήσω στον Βόλο. Θα κουβεντιάσω μαζί τους και για αρχή ανταποκρίνομαι στο κάλεσμά τους. Από κει και πέρα υπάρχουν πάρα πολλά θέματα τα οποία συζητηθούν στη διαδρομή»

Για το υπάρχουν πιθανότητες να αναλάβει και πάλι το ποδοσφαιρικό τμήμα της Νίκης

«Στη ζωή ποτέ μη λες ποτέ. Είναι ένας βασικός κανόνας. Καταρχήν αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει μία διοίκηση που έχει έναν πρόεδρο που τρέχει την ομάδα και οφείλει να την τρέξει μέχρι τέλος της περιόδου. Έχει έναν Ερασιτέχνη ο οποίος έχει τις ευθύνες, του πού ανέθεσε, του πώς ανέθεσε και φέτος και πέρυσι και με ποιες προϋποθέσεις. Εγώ δεν είμαι ένας άνθρωπος αμφισβητώ τους θεσμικούς ρόλους τους οποίους έχουν κάποιοι, ούτε επιδιώκω βιαίως να ανατρέψω κανέναν. Από την άλλη μεριά έχω κάθε δικαίωμα να έχω λόγο για την ομάδα, να έχω άποψη, να μιλάω και να συναναστρέφομαι με ανθρώπους της ομάδας και να εξετάζω όλα τα ενδεχόμενα που μπορεί να προκύψουν στη διαδρομή μέχρι το καλοκαίρι ή και μετά»

Για την τοποθέτηση του κ. Ξάνθη για ενδεχόμενη επιστροφή του ίδιου στα διοικητικά της Νίκης

«Τον Γιάννη Ξάνθη, τον εκτιμώ. Εκτιμώ και την κοινωνική του υπόσταση και το ειδικό του βάρος και την αγάπη του για τη Νίκη και τη συνεισφορά του για την ομάδα. Δύο χρόνια δουλέψαμε μαζί. Έχω διαβάσει τις τοποθετήσεις του. Συντάσσομαι με την τοποθέτησή του. Δεν είναι κάτι δύσκολο αλλά δεν είναι και κάτι απλό. Παρά τα πολλά που λέγονται, εγώ δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα ανέτρεπα βιαίως, πολύ περισσότερο ο Γιάννης Ξάνθης ο οποίος έχει μία ευγένεια που σε κάποια σημεία μπορεί να είναι και ενοχλητική. Υπάρχουν διαδικασίες, υπάρχουν πράγματα που ενδεχομένως μπορεί να γίνουν. Όλα είναι ανοιχτά, όλα συζητιούνται, αλλά αυτό που ήθελα να τονίσω είναι ότι ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα των ανθρώπων της Νίκης Βόλου, που είναι ιδιαίτερα τιμητικό για μένα και μία αναγνώριση του έργου μου γιατί, κακά τα ψέματα, κι εγώ υπέστη πάρα πολλά, άκουσα πολλά περισσότερα και να έρχονται αγνοί φίλαθλοι μετά από 2,5 χρόνια και να σε δικαιώνουν γι’ αυτό το έργο που έχεις γράψει στην ιστορία της ομάδας είναι ιδιαίτερα τιμητικό και δεν μπορώ παρά να μην ανταποκριθώ σ’ αυτό το κάλεσμα. Όλα τα υπόλοιπα θα εξεταστούν στην πορεία. Ο χρόνος δεν είναι ούτε πολύς, ούτε και λίγος».

«Η βλακεία σε ορισμένους πάει σύννεφο»

«Μπήκανε πάρα πολλές υπόγειες δυνάμεις, που όλοι γνωρίζουμε αυτά τα χρόνια οι οποίοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν που προσπάθησαν να δημιουργήσουν μία απόσταση μεταξύ εμού, των φιλάθλων και της ομάδας. Μίας ομάδας που συνεχώς την απαξίωναν, την καθύβριζαν και αρνούνταν να έρθουν στο γήπεδο. Και παίκτες αυτής της ομάδας που εγώ επέλεξα, σήμερα παίζουν στη Σούπερ Λιγκ και έχουν και μία πάρα πολύ καλή παρουσία. Προχθές έβλεπα στην τηλεόραση τον Καρασαλίδη (παίκτης της Ξάνθης), μία ανακάλυψη δική μας. Επιχειρήθηκε και επετεύχθη να δημιουργηθεί μία απόσταση μεταξύ της διοίκησης και των φιλάθλων, ο κόσμος απέστρεψε το πρόσωπό του προς την ομάδα, τα χρέη ήταν δυσβάσταχτα ανεξαρτήτως αν κάποιοι αμφισβητούν και λένε κάτι ευφυολογήματα, αλλά ξέρετε η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας, δεν μπορούσε να υποστηριχθεί πλέον αυτό, παρέδωσα την ομάδα αφού είχα ενημερώσει έναν μήνα ολόκληρο πριν, παρέδωσα τα κλειδιά και από ‘κει και πέρα ρίχνουν το χρέος σε μένα. Η βλακεία σε ορισμένους ανθρώπους πάει σύννεφο. Δυστυχώς τους πάντες παλεύεις εκτός από τους ηλίθιους και δυστυχώς μπορεί να υπάρχουν λίγοι, αλλά ικανοί για πολλά κακά σ’ αυτή την ομάδα. Και βεβαίως ευθύνονται για την σημερινή κατάντια. Γιατί πρόκειται περί κατάντιας.

Όταν ήρθα στη Νίκη Βόλου αυτό παρέλαβα. Μία ομάδα της οποίας τη σύνθεση που θα παίξει την αποφάσιζαν δέκα οργανωμένοι, δέκα δήθεν ηγεμόνες, ηγήτορες και μέντορες της Νίκης και αυτό ξαναγίνεται και τώρα. Σε ποια ομάδα έχει ξαναγίνει να βγαίνουν οι ποδοσφαιριστές και να λένε εμείς δεν θέλουμε τον τάδε πρόεδρο; Η ομάδα γυρνάει στις τότε εποχές διότι σε κάποιους αρέσει αυτό το καθεστώς. Αυτό τους βολεύει, αυτό τους συντηρεί, σίγουρα απ’ αυτό ζούνε. Το να είσαι ένα ‘’τίποτα’’ στη ζωή, σου δίνει τάχα μου ένα κύρος αυτό που κάνεις μέσω της ομάδας. Αυτή είναι η κατάντια και βλέπετε καθημερινά τον ευτελισμό της ομάδας, η οποία ξαφνικά από τα πρωτοσέλιδα και αναφέρονταν ως το θαύμα των θαυμάτων, δυστυχώς σήμερα υπάρχει η απόλυτη απαξίωση».

«Κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν για τις επιλογές τους»

«Η ομάδα ότι κι αν έγινε, θες να πεις ότι έκανα λάθη. Έκανα. Θες να πεις ότι έκανα 1000; Θα πούμε ότι έκανα 1000. Δεν με πειράζει. Το έργο όμως ως έργο, δεν μπορείς να το παραγνωρίσεις. Ότι η ομάδα μετά από 49 χρόνια ανέβηκε στη Σούπερ Λιγκ και θα μπορούσε ενδεχομένως να κάνει κάποια πράγματα και στην τελική και τίποτα να μην έκανε και με μαθηματική ακρίβεια να έπεφτε από τη Σούπερ Λιγκ, λόγω των δισθεόρατων οικονομικών προβλημάτων που κανείς δεν θέλει να βλέπει ή και λόγω της μη αδειοδοτήσεως, κανείς δε θέλησε να ζήσει, να ευχαριστηθεί και να υποστηρίξει αυτό το όνειρο.

Να πως ένα παράδειγμα: έχασες στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό 3-1 και σε έβλεπε όλη η Ελλάδα. Σήμερα που έχασες με 5-0 και πέρσι που έχανες με τεσσάρες και τριάρες δε σε βλέπει κανένας. Κάνεις την επιλογή σου. Είναι πολύ απλό. Όμως ας αφήσουμε το παρελθόν, το ζήσαμε, το βιώσαμε, το ξέρουμε, αυτή είναι η πραγματικότητα. Είναι μία κατρακύλα που είναι απίστευτη η οποία δείχνει να είναι χωρίς σταματημό. Από κει και πέρα με το πέρας ή και κατά τη διαδρομή πρέπει να λογοδοτήσουν πάρα πολλοί για τις επιλογές που κάνανε. Εννοώ τη διαχείριση στη Γ’ Εθνική».

Για την εκκαθάριση και τα γραφεία στο κέντρο του Βόλου

«Έχει γίνει εκκαθάριση; Πέρσι, εγώ δεν μιλάω για τον κ. Τζήμα, έλεγαν θα ανεβάσουμε την ομάδα, έλεγαν για νέο ξεκίνημα κλπ. Χωρίς να έχει κάνει εκκαθάριση; Έχουν περάσει 2,5 χρόνια και είσαι η μοναδική ομάδα που δεν έχεις κάνει εκκαθάριση. Μήπως τελικά δε θες ποτέ να ανέβεις;

Δύο πράγματα μου έχουν κάνει τρομερή εντύπωση τα οποία πρέπει να διορθωθούν και θα διορθωθούν, όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Το πρώτο είναι η εκκαθάριση. Δεν μπορείς να λες ότι κάνω πρωταθλητισμό και μιλάω από πέρυσι, για να μην τα χρεώνουμε στον νυν πρόεδρο και δεν κάνεις την εκκαθάριση. Το δεύτερο, το οποίο και θεωρώ σημαντικό γεγονός, είναι ότι δε βλέπω στο Βόλο την ταμπέλα ‘’ΝΙΚΙ VOLOUFC’’ που είχαμε σηκώσει κάποτε και κλείσανε οι δρόμοι όλοι και μετά από 50 χρόνια, παρουσία πάνω από 10.000 λαού, οι οποίοι κατέκλυσαν όλο το κέντρο της πόλης, με τις ιαχές για τη Νίκη Βόλου.

Κανείς δε σκέφτηκε συμβολικά, έστω για την επανεκκίνηση έστω για την προσδοκία και η επόμενη κούπα να είναι εκεί, να κρατήσει αυτά τα γραφεία, έναντι ενός πενιχρού τιμήματος. Η μανία που υπήρχε, ακόμη και αυτό το συμβολικό μέρος γιατί εκεί ανήκει η κούπα, μέσα στο κέντρο του Βόλου γιατί η Νίκη είναι Βόλος, τα έχω ξαναπεί και στο παρελθόν, ακόμη κι αυτό έσπευσαν να το κατακρημνίσουν και να το σβήσουν από την ιστορία. Βεβαίως δεν θα σβήσει από τη μνήμη τη δική μου και θέλω να πιστεύω από τη μνήμη χιλιάδων Νικιωτών».

«Σιωπηλή εξέγερση της πλειοψηφίας των φιλάθλων της Νίκης»

«Χαίρομαι που βλέπω έστω και μια σιωπηλή εξέγερση της πλειοψηφίας των φιλάθλων της Νίκης, που δε θέλουν να ανέχονται άλλο τέτοιου είδους καταστάσεις και θέλουν να πάνε πάλι εκεί που ανήκουν. Αυτό είναι στο χέρι τους, στο χέρι μας, στο χέρι όλων, κάτω από προϋποθέσεις και προδιαγραφές να επιτευχθεί. Το αν θα γίνει ή όχι είναι άλλη ιστορία και συζήτηση. Θα ανταποκριθώ στο κάλεσμα των φιλάθλων της Νίκης και μέσα στις επόμενες μέρες θα έρθω στον Βόλο. Θα μιλήσω, θα δω, θα αξιολογήσω, θα γίνουν κάποια πράγματα».

«Αν αφήναν τον Ξάνθη θα την ανέβαζε την ομάδα»

«Αν αφήναν τον Γιάννη Ξάνθη, θα μπορούσε την ομάδα να την ανεβάσει. Αρκεί να τον άφηναν να δουλέψει. Ο Γιάννης Ξάνθης ξέρει. Έζησε συνθήκες και καταστάσεις μέσα από μία διαδικασία στη Β’ Εθνική και από τη Β’ Εθνική στη Σούπερ Λίγκ. Γνωρίζει όλη τη διαδρομή και το δρομολόγιο. Δεν ξύπνησε ένα πρωί από το πουθενά και είπε “Παιδιά, θέλω να γίνω πρόεδρος, σας τάζω λαγούς και πετραχήλια και θα κάνω παπάδες”. Όχι. Έχει την εμπειρία, έχει τεχνογνωσία στο ποδόσφαιρο, όση απέκτησε, γιατί είναι αρκετά ευφυής, και έχει και ένα ιδιαίτερο ειδικό βάρος. Κι αυτά είναι που πρέπει να συζητηθούν. Ο καθένας πρέπει να λογοδοτήσει. Όποιος πάρει τη Νίκη, θα πρέπει να την πάρει καθαρή. Δε φαντάζομαι πως υπονοεί κανείς ότι στη Γ’ Εθνική θα πληρώσει κανείς ‘’τζερεμέδες’’ άλλων. Αυτά είναι άλλη ιστορία. Θα τα δούμε αυτά. Είναι η μακρά η συζήτηση. Μια φορά πληρώσαμε τις αμαρτίες. Δεύτερη φορά… Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».

«Φέιγ βολάν ουσίας…»

«Επειδή βλέπω πολλούς ειδήμονες να γράφουν διάφορες σαχλαμάρες να σας στείλω το πόρισμα του ΣΔΟΕ και να το κάνετε φέιγ βολάν ουσίας. Όχι φέιγ βολάν σαχλαμάρες, χωρίς ορθογραφικά και συντακτικά λάθη, να έχουν ένα σωστό φέιγ βολάν. Το πόρισμα αφορά τη χρονική διάρκεια από το 2002 μέχρι τον Μάρτιο του 2012, χρονική διάρκεια που εγώ δεν είχα καμία σχέση με τη Νίκη Βόλου. Το πόρισμα του ΣΔΕΟ αυτά τα χρέη τα βεβαιώνει και τα βεβαιώνει με συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Εάν θέλουν να πουν ότι οφείλω και πριν το 2012 και δημιούργησα χρέη εγώ, τι να σας πω; Απλώς η εφορία από ανώνυμες καταγγελίες, αφού ανέλαβα την ομάδα, έκανε έλεγχο. Τα γραφεία του Ερασιτέχνη ξέρετε πού είναι; Είναι Ελπίδος 6, όχι στη Μαιάνδρου. Γιατί είναι και πονηροί. Σου λέει, θα τα βάλουμε εκεί, για να μη μας βρίσκουν. Τα χρέη ανήλθαν σε 11 εκατομμύρια ευρώ που αφορούν διαχειριστικές περιόδους που εγώ δεν είχα καμία σχέση με την ομάδα».

«Να τους ξεβρακώσεις και να τους πλακώσεις με βρεγμένη σανίδα»

«Παρόλ’ αυτά το πήρα εγώ το βάρος στην πλάτη μου, κι αυτό μπορείς να το πεις και λάθος μου, το διακανόνισα, το ρύθμισα και η ομάδα έκανε ταμείο. Χρωστάω τόσα, τόσα παίρνω. Εδώ δίναμε χαρτιά ότι η ομάδα χρωστάει και σε πρώην προέδρους για ταμειακές διευκολύνσεις. Αυτή ήταν η κακοδαιμονία. Ο κ. Γιδόπουλος ήταν μία χαρά. Τους είχε υπαλλήλους; Τους είχε μπάτλερ να του καθαρίζουν τα παπούτσια; Τους κράταγε στο χέρι; Κάτι γινόταν. Δεν μπορείς να βάζεις μία υπογραφή φαρδιά-πλατιά και να λες “χρωστάμε ένα εκατομμύριο”. Κάτι συνέβη. Έχουν άλλα γούστα; Το βράδυ έκαναν κάποια κόλπα μεταξύ τους; Τα παίρνουνε; Κάτι γινόταν. Πάντως λογική δεν έχει. Με λογική δεν πας. Τα φορτωθήκαμε κι αυτά. Τα διακανονίσαμε. Μας κατηγορούν, επειδή τα διακανονίσαμε; Αυτό είναι τρελό. Μας κατηγορούν, επειδή δεν καταποντίσαμε τη Νίκη να τη ρίξουμε στο τοπικό, επειδή την ανεβάσαμε στη Σούπερ Λίγκ σε 2,5 χρόνια, που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, επειδή κάναμε τη Νίκη Βόλου να είναι πρωτοσέλιδο παντού και πρώτη μούρη στα δελτία ειδήσεων, μέχρι και πρωινές εκπομπές. Ρυθμίσαμε 11 εκατομμύρια που δημιούργησαν όλοι αυτοί οι παπατζήδες εκεί. Όλοι αυτοί που βγαίνουν στα ραδιόφωνα και το παίζουν ότι “εγώ είμαι Νίκη”. Αυτοί είναι απατεώνες. Αυτοί να τους ξεβρακώσεις και να τους πλακώσεις με βρεγμένη σανίδα. Έναν-έναν.

Πήραμε λοιπόν τα χρέη αυτών των απατεώνων, τα ρυθμίσαμε, τα φέραμε μία βόλτα. Οπότε σου λένε: ανέβασε την ομάδα, που δεν το περίμεναν ποτέ, ρύθμισε τα χρέη, που ούτε αυτό το περίμεναν, έγινε αφεντικό στον Βόλο και δε μιλάει κανένας, ούτε αυτό το περιμένανε. Οπότε τι μπορούμε να κάνουμε; Θα διασπάσουμε τις σχέσεις με τον φίλαθλο κόσμο. Το έκαναν και από κει και πέρα ακολούθησε μία πορεία η ομάδα συγκεκριμένη. Αυτό είναι η όλη ιστορία».

«Αυτή τη φορά θα γίνει με άλλους κανόνες»

«Κατ’ αρχάς πρέπει να γίνει εκκαθάριση. Δεύτερον πρέπει να γίνει οικονομικός απολογισμός. Πού χρωστάει η Νίκη αυτή τη στιγμή ή μάλλον όταν θα τελειώσει με το καλό το πρωτάθλημα ή στο χρόνο που θα επιλεχθεί. Ποιοι έκαναν τις επιλογές μέχρι σήμερα; Εγώ διαβάζω αντιφατικές δηλώσεις. Τη μία υπέρ του Τζήμα την άλλη τον κατατροπώνουν. Τη μία ότι θα γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Νίκης, την άλλη του κάνουμε πρόταση μομφής να φύγει. Μιλάμε για απίστευτες καταστάσεις.

Απλώς πρέπει κάποια στιγμή ο δεσμός που έχει αναπτυχθεί μεταξύ εμού και του κόσμου να μπορέσει να επανέλθει, αν μπορέσει να γίνει αυτό, και να πούμε αυτή τη φορά τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη.

Έλα εδώ κύριε, ποιος είσαι εσύ; Γιατί έκανες αυτές τις επιλογές; Τι χαρτιά έχεις; Για τράβα πλήρωσε. Για φέρε την προσωπική σου περιουσία να τη δούμε. Για να δούμε τι έβαλες από το παντελόνι; Να καθίσει να λογοδοτήσει. Δεν είναι θέμα διαφάνειας. Τα μοντέλα τα οποία μπορούν να φτάσουν ψηλά δεν είναι τα μοντέλα που ισχύουν σήμερα. Μην κοροϊδεύομαστε.

Έτσι, όπως είναι δομημένη η ομάδα στον Ερασιτέχνη και ο κ. Φάτσης ξέρω πως ακούει τώρα με μεγάλο ενδιαφέρον, για να βγάλει καμία ανακοινωσούλα εκεί στο facebook, θα πρέπει να λογοδοτήσει για τις επιλογές του, για τις πράξεις του, για τα οικονομικά και για άλλα, ποιους καλύπτει ή δεν καλύπτει, τι κάνει, τι δεν κάνει. Αυτοί όλοι πρέπει να φύγουν σκούπα. Εγώ δε λέω ντε και καλά, ότι πρέπει να φύγουνε και δεν εκβιάζω κανέναν. Ο κ. Ξάνθης έχει απόλυτο δίκαιο. Όταν λες μία άποψη, δε σημαίνει ότι εκβιάζεις. Λες ότι η άποψή μου είναι αυτή, ότι εσύ είσαι παρελθόν, ότι εσύ είσαι κακός για τη Νίκη και φταις γι’ αυτήν την κατάντια. Σπίτι σου γρήγορα και φέρε μας και το ταμείο που έχεις πάρει μαζί σου και τι έχεις πάρει μέχρι τώρα και κάνε έναν απολογισμό για το τι πήρες. Υπάρχουν πολλά θέματα. Αυτή τη φορά, αν γίνει κάτι, θα γίνει με άλλους κανόνες. Όχι, όπως έγινε τότε».

«Η πλειοψηφία μπορεί να κυριαρχήσει της αισχρής μειοψηφίας»

«Σαφώς και λυπάμαι να βλέπω να διασύρεται η ομάδα δεξιά και αριστερά. Εγώ αυτοβούλως δε θα πάω πουθενά, δεν έχω κανέναν λόγο στην τελική. Αλλά μου κάνει εντύπωση ότι κανένας ποτέ, ούτε καν για τα τυπικά διαδικαστικά θέματα. Το πιο συγκινητικό είναι ότι με αναζήτησε ο κόσμος. Ευτυχώς η δικαίωση μου ήρθε προτού πεθάνω. Αυτό είναι το πιο συγκινητικό. Πραγματικά, σ’ αυτούς τους ανθρώπους θα μιλήσω, θα τους βοηθήσω και δεν μπορώ να ξέρω ποια θα είναι η κατάληξη. Δεν μπορώ να ξέρω. Πάντα θα είμαι δίπλα στην ομάδα. Την ομάδα την παρακολουθώ από την πρώτη μέρα που έφυγα. Δεν έφυγα με κακία για την ομάδα. Λύπη μου προκαλεί όλο αυτό το πράγμα.

Καταλαβαίνω το άγχος και την αγωνία των φιλάθλων για την επόμενη μέρα. Θα τους εξηγήσω και τις δυσκολίες που υπάρχουν. Ή μάλλον δεν είναι δυσκολίες, είναι θέμα απόφασης. Κάποια στιγμή πρέπει να κόψεις ‘’μαχαίρι’’ το κακό από τη ρίζα. Δεν υπάρχουν θεραπείες. Με παυσίπονα δεν βγάζεις άκρη. Το θέμα είναι η κοινωνία του Βόλου, οι αγνοί οπαδοί που θέλουν να βλέπουν ποδόσφαιρο, που θέλουν να χαίρονται. Δημιουργήσαμε μία νέα γενιά φιλάθλων και μία ομόνοια και στην κοινωνία του Βόλου και ποτέ δεν αντιπαρατεθήκαμε με τον Ολυμπιακό Βόλου. Ποτέ δεν είχαμε να χωρίσουμε τίποτα. Κρατούσαμε τις ισορροπίες. Οι Κυριακές είχαν γίνει γιορτή κι ευρύτερα. Χωρίς αντιπαραθέσεις. Εγώ θα έρθω και θα μιλήσω και ανταποκρίνομαι. Το λέω για πολλοστή φορά. Δε θέλω να βλέπω τη Νίκη έτσι. Δεν της αξίζει. Αλλά πρέπει και οι άνθρωποι της Νίκης και δεν εννοώ όσους είναι σε πόστα, αλλά τον απλό φίλαθλο, που δε μιλάει πολλές φορές, θα πρέπει κι αυτός να κάνει την επανάστασή του κα να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να αποδείξει για πρώτη φορά ότι η πλειοψηφία μπορεί να κυριαρχήσει της αισχρής μειοψηφίας».

Το ηχητικό της συνέντευξης:

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις