Φυλάκιση σε Θ. Μητρόπουλο και Ριαβόγλου για το «Koriopolis»!

Με 4 και 2 έτη φυλάκισης αντίστοιχα καταδικάστηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Κωνσταντίνος Ριαβόγλου και ο Θωμάς Μητρόπουλος, για δωροδοκία στο πλαίσιο του σκανδάλου «Koriopolis». Αθώωση για Αμανατίδη και Κωτούλα.

Οι πρώτες τελεσίδικες αποφάσεις της Δικαιοσύνης για το σκάνδαλο «Koriopolis» είναι γεγονός, καθώς το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε την Παρασκευή, 27/1 να επιβάλλει ποινή φυλάκισης 4 και 2 ετών αντίστοιχα στους Κωνσταντίνο Ριαβόγλου και Θωμά Μητρόπουλο.

Επίσης, το Δικαστήριο του επέβαλε χρηματική ποινή 35.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι η ποινή του Κωνσταντίνου Ριαβόγλου είναι με τετραετή αναστολή, υπό τον όρο της εμφάνισής του στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας του το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα και υπό την επιμέλεια και επιτήρηση επιμελητή κοινωνικής αρωγής.

Με 2 έτη φυλάκισης τιμωρήθηκε από την Δικαιοσύνη ο πρώην ιδιοκτήτης του Ηλυσιακού, κ. Μητρόπουλος, για το αδίκημα της δωροδοκίας με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα Ηλυσιακός-Αγροτικός Αστέρας 3-2 (27/4/2009). Επίσης, του επεβλήθη χρηματική ποινή 30.000 ευρώ. Η ποινή φυλάκισής του Θωμά Μητρόπουλου είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.

Η απόφαση για την καταδίκη των κ.κ. Ριαβόγλου και Μητρόπουλου πάρθηκε κατά πλειοψηφία (4-1) από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Παράλληλα, το Δικαστήριο κύρηξε αθώο από τις κατηγορίες τον προπονητή Περικλή Αμανατίδη και τον πρώην ιδιοκτήτη της Αναγέννησης Καρδίτσας, Θωμά Κωτούλα.

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις