Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας Αιολικού και των Αθλητικών τμημάτων της Ι.Μ. Δημητριάδος (photos)

Στις 26 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας των αθλητικών τμημάτων της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος. Ο Αιολικός Βόλου μαζί με το τμήμα μπάσκετ της Δημητριάδος που αγωνίζεται ως παιδικό Β’ στο πρωτάθλημα της Ε.Σ.ΚΑ.Θ. προσκλήθηκε στην εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης.

Σε ένα φιλικό, ζεστό, οικογενειακό και όμορφο περιβάλλον πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας για το 2017 στην αίθουσα του Συνεδριακού κέντρου στα Μελισσάτικα. Τελετάρχης ο πάτερ Μάξιμος. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Ιερείς, πολλοί προσκεκλημένοι και πλήθος κόσμου.

Το λόγο πήρε πρώτος ο πρόεδρος της Δημητριάδος κ.Κουτσός Δημήτριος και είπε μεταξύ άλλων ότι η αγάπη που τρέφει προς τα παιδιά τον οδήγησε στην δημιουργία των αθλητικών τμημάτων της Δημητριάδος(ποδόσφαιρο, κωπηλασία, μπάσκετ κ.τ.λ.).

Επίσης αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία με τους ανθρώπους του Αιολικούγια το καλό πάντα των παιδιών. Στη συνέχεια πήρε το λόγο η αντιπρόεδρος της Δημητριάδος και μέλος της Ε.Σ.ΚΑ.Θ. κ. Ευγενία Φραγκούλη, η οποία με τη σειρά της εξήρε την πολύ καλή συνεργασία με τον Αιολικό, όπως και την αγάπη της για τα παιδιά και το μπάσκετ. Μετά το λόγο είχε ο πάτερ Δημήτριος, ο οποίος ως πρώην αθλητής κωπηλασίας με συνεργάτες τον ολυμπιονίκη κ. Σκιαθίτη και τον προπονητή κ.Παπασταφίδα Κώστα αναπτύσσουν με επιτυχία το άθλημα της κωπηλασίας,όπως και της παράκτιας κωπηλασίας στην πλαζ των αλυκών έχοντας δημιουργήσει ένα υπερσύχρονο γυμναστήριο.

Η ψυχή του Αιολικού ο Σαμαράς Αντώνης είχε στη συνέχεια το λόγο, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: Ευχαριστώ τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Ιγνάντιο για την φιλοξενία του Αιολικού, ευχαριστώ όλους εσάς που έχετε εμπιστευθεί   τα παιδιά σας στην ακαδημία, ευχαριστώ τους ανθρώπους του Αιολικού που συμπαρίστανται σε κάθε δύσκολη στιγμή, ευχαριστώ τον νομικό σύμβουλο κ. Σαμαρά Ιωάννη που χωρίς την βοήθεια του δεν θα υπήρχε ο Αιολικός. Στη συνέχεια μίλησε για την αγάπη του προς τα παιδιά και ότι οι προπονητές είναι αυστηρά επιλεγμένοι και απαραίτητα πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής παιδαγωγοί διότι ο προπονητής είναι η εικόνα για κάθε παιδί και η ευθύνη είναι μεγάλη.

Στο τέλος είχε το λόγο ο οικοδεσπότης Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάντιος. Μίλησε για την μεγάλη αγάπη του στα παιδιά και ιδιαίτερα στα παιδιά των Ρομά. Αυτή η αγάπη τον οδήγησε να δημιουργήσει το γνωστό γήπεδο ποδοσφαίρου και την ομάδα ποδοσφαίρου των Ρομά που έχει δικό της προπονητή. Μάλιστα με τη βοήθεια της Μητρόπολης έχει τελειώσει σχολή προπονητών ποδοσφαίρου. Επίσης επισήμαινε ότι ο προπονητής, ο δάσκαλος είναι ο υπεύθυνος για τον μετέπειτα χαρακτήρα των παιδιών και χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις μικρές και εύπλαστες αυτές ηλικίες. Σε μια γιγαντιαία οθόνη προβάλλονταν τα καλύτερα στιγμιότυπα της χρονιάς του 2016 του Αιολικού και της Δημητριάδος.

Ο μπουφές και τα κεράσματα ήταν πλούσια για τα παιδιά και για όλους τους προσκεκλημένους. Ο τυχερός της βραδιάς ήταν ο αθλητής του Αιολικού Βόντσος Χρήστος ο οποίος κέρδισε ένα πολύ καλό ποδήλατο.

Παρακάτω παρατίθεται και η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Αιολικού για την καινούργια χρονιά: ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2017.Ευχόμαστε χρόνια πολλά με υγεία και δημιουργία. Το 2017 να μας φέρει στη ζωή μας νέα ελπίδα, νέες προσδοκίες και να είναι γεμάτο με όμορφες και ευτυχισμένες στιγμές. Να μην ξεχνάμε την αγάπη που κρύβουμε μέσα στην καρδιά μας να την μοιραζόμαστε με όλους.

Να έχουμε αλληλεγγύη και να βοηθούμε ανά πάσα στιγμή και σε κάθε ευκαιρία τους αδύναμους συνανθρώπους μας. ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ στους μαθητές αθλητές μας-αθλήτριες και τους υπενθυμίζουμε να δίνουν προτεραιότητα στην καλή επίδοση στο σχολείο και μετά στο μπάσκετ. Με το μπάσκετ τα παιδιά παίζουν, διασκεδάζουν και έτσι ξεφεύγουν από τις κακοτοπιές της ζωής, αξιοποιούν ευχάριστα και δημιουργικά το χρόνο τους, βελτιώνουν τη φυσική τους κατάσταση εμπεδώνοντας αρχές και αξίες.

Ο Αιολικός Βόλου βασιζόμενος από την ίδρυση του σε καθηγητές Φυσικής Αγωγής και με προπονητές αυστηρά επιλεγμένους επίσης πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής, όλοι παιδαγωγοί, είχε σαν αποτέλεσμα να τον εμπιστευθεί ο κόσμος και να αναπτυχθεί ραγδαία. Όσον αφορά τον αγωνιστικό απολογισμό του 2016 ξεχωρίζει η άνοδος της αντρικής μας ομάδας από την Β’ Ε.Σ.ΚΑ.Θ. στην Α2 Ε.Σ.ΚΑ.Θ. που σ’ αυτή τη χρονική στιγμή βρίσκεται τρίτη με την ελπίδα να πρωταγωνιστήσει ακόμη περισσότερο στη συνέχεια.

Οι πρωταγωνιστές για την άνοδο ήταν: Κομμάτας, Κωστόπουλος, Γιαννίκος, Καπραβέλος, Νταιλιάνης, Λογοδότης, Δραγατζίκης, Νικόπουλος, Τσιβγιούρας, Χατζηεφραιμίδης, Κούτε,Φερχάτι, Μπούρας, Νικολαίδης, Ντίνας, Μαστραφτσής, Παπαγιώτης, Ζουρναντζής.

Ξεχωρίζει επίσης η δεύτερη θέση της παιδικής μας ομάδας , η τρίτη θέση της εφηβικής μας ομάδας, και η τέταρτη θέση της ομάδας των κορασίδων στο Ν.Μαγνησίας. Η κλήση του Παναγιώτη Βαγιόπουλο στην εθνική κωφών όπως και η κλήση του Παναγιώτη Λογοδότη στο κλιμάκιο βορείου Ελλάδος της εθνικής παμπαίδων.

Ευχαριστούμε τους νομικούς συμβούλους μας κ.κ.Σαμαρά Ιωάννη και Λασκαράκη Περικλή για την αφιλοκερδή τους προσφορά στα νομικά θέματα, ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς μας που μας στηρίζουν και οι οποίοι είναι: ΜΠΑΚΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ, ΑΡΤΟΠΟΛΙΣ, ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ, PIZZAROMEO, ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΕΡΡΩΝ, ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΚΥΚΝΟΣ, ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΟ FRESHFISH, ΤΣΙΠΟΥΡΑΔΙΚΟ DOCTORΜΠΑΤΗΣ, ΟΙΝΟΣ & ΑΛΛΑ, ΠΤΙ ΦΟΥΡ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ, ΚΩΣΤΑΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΙΑΜΠΟΣ, ΧΡΥΣΟΛΙΘΟΣ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΩΡΟΛΟΓΙΑ, GEORGETHEBARBER, MEGASALES, POWERCOPY ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΓΥΡΑΔΙΚΟ ΠΑΝΟΙ ΓΥΡΟΙ, ZOUMBOSUB, ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΤΣΙΤΣΙΓΙΑΝΝΗ ΑΝΝΑ ΚΑΙ ΣΜΑΡΟΥΛΑ ΒΟΥΡΟΥΚΟΥ.ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙO ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΒΡΑΖΗΣ, COUGARSPORT, ΟΠΤΙΚΑ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ, COFFEEISLAND, BESTELECTRICSAMARASA.E., RE/MAX ΔΟΜΗ, ΤΗΕ BODYSHOP, THECOFFEELΑΒ, ΕΝTAXIS ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, CALZEDONIA, ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ ΚΑΡΠΙΔΑΣ-ΠΡΕΒΕΖΙΑΝΟΣ, ACTION, ΥΔΡΟΚΙΝΗΣΗ ΑΒΔΕΛΙΔΗΣ-ΜΠΟΙΛΗΣ, ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΕΦΕΡΕΙΑΔΗ, ΚΟΤΡΟΥΤΣΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ, ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ ΒΑΦΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΝΤΑΦΟΣ ΒΑΛΑΝΤΗΣ.