Γ. Καφενταράκης: Αίσχος η καρατόμηση Ηλιάδη

Το αίσχος της καρατόμησης Ηλιάδη
Και το μοιραίο λάθος των λαθρόβιων του Αθλήματος

Του Βολιώτη εκλεγμένου Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο Δρ. ΙΩΑΝ. ΑΠ. ΚΑΦΕΝΤΑΡΑΚΗ..

 

…«Ουδείς προφήτης εν τη εαυτού πατρίδι»! Τι εθνική κατάρα κι αυτή από την Αρχαιότητα ακόμη! Τον Δίκαιο Αριστείδη τον εξόρισαν, γιατί ενοχλούσε η αρετή του τους περιθωριακούς και τους διεφθαρμένους. Η ίδια κατάρα και σήμερα. Όποιος στην Ελλάδα κάνει σωστά τη δουλειά του. Όποιος γίνεται καύσιμη ύλη ο ίδιος για να θεριέψει η φλόγα του ιερού σκοπού, που ανεβάζει την χώρα του στα βάθρα των διεθνών διακρίσεων. Όποιος με το έργο του υψώνει την εθνική μας σημαία στον υψηλότερο ιστό σε Ολυμπιακές και άλλες διεθνείς διοργανώσεις, αυτός αντί ν’ αναγνωρίζεται και να τιμάται, εκδιώκεται ατιμωτικά! Γιατί με το έργο του ακυρώνει την ύπαρξη των αναξίων….
Μιλάω για τον Εθνικό Προπονητή Τζούντο κ. Νίκο Ηλιάδη. Η ανήκουστη απόλυσή του από μια μικρή ομάδα απόντων του αθλήματος, που (με ασφαλιστικά μέτρα) ασκούν προσωρινά την Διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, με θλίβει και με εξοργίζει, όπως και όλον τον κόσμο του σπουδαίου αυτού αθλήματος (Συλλόγους, Προπονητές και Αθλητές) στο πανελλήνιο, αλλά και στο εξωτερικό. Κυρίως, όμως, με πονάει, λόγω της ατιμίας αυτής, ο διεθνής διασυρμός της Ομοσπονδίας και ο τραυματισμός της ψυχής των αθλητών – που είναι παιδιά μας – από την εμπάθεια προσώπων, που έχουν ηχηρά αποδοκιμασθεί στις πρόσφατες εκλογές της Ομοσπονδίας και τώρα γκρεμίζουν ό,τι με ιδρώτα και κόπο οικοδομήσαμε τα τελευταία χρόνια.
Παρέλαβα, το πρώτον, ως Πρόεδρος την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, το 2012 βουτηγμένη στα χρέη της κακοδιαχείρησης του προκατόχου μου, (δηλαδή του σημερινού διορισμένου προσωρινού Προέδρου της Ομοσπονδίας), ύψους 690.000 Ευρώ, με ποσά οφειλόμενα και από δεκαετίας! Με τους πανάξιους συνεργάτες μου στην Διοίκηση και τον Νίκο Ηλιάδη στην στρατηγική θέση του εθνικού προπονητή κατορθώσαμε σε λίγα χρόνια:
1. Να εξυγιάνουμε οικονομικά κατά 70 και πλέον τοις εκατό την Ομοσπονδία:
α. Χωρίς να περιορισθούν οι δαπάνες στην προετοιμασία των Εθνικών Ομάδων.
β. Χωρίς να διακοπεί ή καθυστερήσει η κανονική μισθοδοσία του προσωπικού της Ομοσπονδίας.
γ. Χωρίς να διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία της Ομοσπονδίας μας, παρά την υπάρχουσα κρίση στη χώρα. Και κυρίως:
δ. Χωρίς να δημιουργηθούν νέα χρέη και βάρη.
(Δυστυχώς, η αναγκαστική προσωρινή μας αποχή από την Διοίκηση καθυστερεί την ολοκλήρωση του έργου αυτού). 2. Να ενισχύσουμε το αγωνιστικό φρόνημα των αθλητών μας, συμμεριζόμενοι τους κόπους και τις αγωνίες τους, αγώνα με τον αγώνα, διάκριση με την διάκριση. 3. Να διοργανώσουμε ή να μας έχουν ανατεθεί κορυφαίας σημασίας διεθνείς αγώνες. 4. Να λειτουργήσουμε το 2014, με άδεια του υπουργείου Σχολή Προπονητών Γ’ Κατηγορίας, απ’ την οποία αποφοίτησαν 74 προπονητές Τζούντο. 4. Να προσδώσουμε διεθνές κύρος στην Ομοσπονδία μας, χάρη στο οποίο μας ανατέθηκε η επιτυχής διοργάνωση (τον περασμένο Δεκέμβριο στο Λουτράκι), του Συνεδρίου (Congress) της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τζούντο, από την Γενική Συνέλευση της οποίας επανεξελέγη στην Προεδρία ο αντιπρόσωπος της Ρωσίας κ. Σολοβέϊτσικ
Επιβράβευση της εργώδους αυτής προσπάθειας υπήρξε η επανεκλογή μας στην Διοίκηση της Ομοσπονδίας Τζούντο, με δημοψηφισματικό αριθμό ψήφων εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μας.
Δυστυχώς, όμως, το Ελληνικό Τζούντο και η Ομοσπονδία του βρέθηκαν στα διασταυρούμενα πυρά της προεκλογικής διαμάχης για την Προεδρία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Ο Τύπος και το Διαδίκτυο βοούν για το είδος, τα μέσα και το παρασκήνιο της συγκρούσεως και δεν θέλω να μολύνω την ψυχή μου αναφερόμενος σ’ αυτήν. Με καίει, όμως, η αποδόμηση – από τους προσωρινώς διοικούντες – των επιτευγμάτων μιας Αθλητικής Ομοσπονδίας – πρότυπο, όπως με αίμα και ιδρώτα είχαμε αναδείξει την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο. Με καίει η απογοήτευση, το παράπονο και η κατάρρευση του ηθικού των αθλητών μας.
Τυφλωμένοι, όμως από την εμπάθεια οι διορισμένοι της προσωρινής Διοίκησης διέπραξαν το μοιραίο λάθος: Με την απόλυση Ηλιάδη από την θέση του Εθνικού Προπονητή, έφτυσαν στο πρόσωπό του όλο του το έργο και τις διακρίσεις, που κέρδισε η Ελλάδα. Διέγραψαν τους ηρωϊκούς αγώνες και τις νίκες των αθλητών μας στους διεθνείς στίβους. «Κατάργησαν», στην μικρή τους ψυχή, τα μετάλλια των αγωνιστών αθλητών μας, Ολυμπιακά, Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια. Διέπραξαν ηθικό έγκλημα κατά της χώρας! Διότι ένα διεθνές αθλητικό μετάλλιο δεν αποτελεί μόνο προσωπική επιβράβευση ενός αθλητή. Όταν κατά την απονομή του ανακρούεται ο Εθνικός Ύμνος της Πατρίδας και υψώνεται η Σημαία μας, τότε αποκτά εθνικήν ιερότητα. Το μετάλλιο γίνεται εθνικό σύμβολο. Συνεπώς, τα εθνικά αυτά σύμβολα πέταξαν στη λάσπη της μικροψυχίας τους οι «μοιραίοι» αυτοί άνθρωποι.
Θέλω να πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα λήξει η περιπέτεια αυτή για την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, με την Δικαιοσύνη να επιτελεί το καθαρό της καθήκον. Εάν οδηγηθούμε σε νέες εκλογές, τότε πρέπει ο κόσμος του Ελληνικού Τζούντο να εξαλείψει με την ψήφο του δια παντός τους μικροβιακούς φορείς του διχασμού και της εμπάθειας στον χώρο του σπουδαίου μας αθλήματος. Έτσι, θα μπορέσουμε να αντιστρέψουμε τον κατήφορο, να ξαναδώσουμε στους αθλητές μας την ηθική ορμή που τους έκοψαν και να ξανατεντώσουμε το τόξο της Ομοσπονδίας μας για να πετύχουμε νέους και υψηλότερους στόχους.
Σε μια πατρίδα που κείται σε ερείπια, από κακές πολιτικές κακών πολιτικών, τα μόνα που μπορούν να μας κρατήσουν ακόμα όρθιους είναι η πίστη μας στον Θεό, ο Πολιτισμός, που μας κληροδότησαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι και δι’ αυτού ο υγιής, καθαρός και αμόλυντος από κάθε ύποπτο συμφέρον και σκοπιμότητα Αθλητισμός, που δοξάζει την πατρίδα και αναστηλώνει το ισοπεδωμένο ηθικό του Λαού μας. Αυτόν τον Αθλητισμό, όπως μας τον παρέδωσαν εκείνοι, υπηρετούμε ως περιεχόμενο και σκοπό της ζωής μας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις