“Λυτρωτής” ο Αναστασίου, 2-0 ο Ολυμπιακός την Ιστιαία (photos)

Με σκόρερ τον Αλέξανδρο Αναστασίου, ο οποίος αποτέλεσε «χρυσή» αλλαγή του Τίμου Καβακά, ο Ολυμπιακός έκαμψε την αντίσταση της Ιστιαίας, επικρατώντας με 2-0, ύστερα από καλή εμφάνιση. Ο δυναμικός επιθετικός των «ερυθρόλευων» μπήκε στο 73′ στο παιχνίδι και πέτυχε δύο γκολ , στο 80′ με κεφαλιά και στο 92′ με σουτ. Πάρα πολλές χαμένες ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι, ο οποίος δικαιούταν να σκοράρει από το πρώτο ημίχρονο.

 

Πως έπαιξε ο Ολυμπιακός
Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν το παιχνίδι με διάταξη 3-5-2, με τον Κατσούλη κάτω από τα δοκάρια, ενώ την τριάδα στην άμυνα αποτέλεσαν οι Ιωαννίδης, Ζώνας και Ντόικιτς. Στη μεσαία γραμμή ο Οικόνομου ήταν ο ανασταλτικό μέσος, οι Σταύρου και Ευθυμιάδης αγωνίστηκαν ως εσωτερικοί μέσοι, οι Μουκάμ (δεξιά) και Δωματάς (αριστερά) έπαιξαν στις πτέρυγες, με τον Μασάντο να παίζει πίσω από τον Φλίγκο.

Πολλές τελικές, όχι όμως γκολ
Ο Ολυμπιακός επέβαλε πλήρως το ρυθμό του στο πρώτο ημίχρονο, κυκλοφόρησε τη μπάλα, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν πάρα πολλές τελικές προσπάθειες, κλασικές χαμένες ευκαιρίες, όχι όμως και το πολυπόθητο γκολ.
Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι παίκτες του Ολυμπιακού πίεσαν την άμυνα των φιλοξενουμένων και στο 5′ είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο ματς. Ο Σταύρου έκανε την επέλαση από το χώρο της μεσαίας γραμμής, έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να περνά άουτ.
Στο επόμενο λεπτό ο Δωματάς έξω από την περιοχή επιχείρησε το σουτ, η μπάλα χτύπησε στο σώμα αμυνομενου της Ιστιαίας και κατέληξε κόρνερ.
Η πρώτη σημαντική ευκαιρία των «ερυθρολεύκων» στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 17′. Ο Μασάντο εκτέλεσε φάουλ, οι αμυνόμενοι της Ιστιαίας έδιωξαν τη μπάλα, αυτή στρώθηκε στον Ευθυμιάδη μέσα στην περιοχή, αυτός επιχείρησε το σουτ με τη μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μάλτζαρη.
Η πίεση του Ολυμπιακού ολοένα και μεγάλωνε, η Ιστιαία φρόντιζε να αμύνεται με δύο ζώνες, με τους «ερυθρόλευκους» να μην είναι εύστοχοι στην τελική προσπάθεια.
Στο 21′ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Δωματάς από τα αριστερά έβγαλε τη σέντρα, ο Φλίγκος πήρε την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της Ιστιαίας.
Δύο λεπτά αργότερα, στο 23′, ο Σταύρου έκλεψε τη μπάλα κάτω από τη μεσαία γραμμή, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, σούταρε, με τον Μάλτζαρη να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ, κρατώντας το μηδέν για την εστία του.
Η Ιστιαία δεν μπορούσε να βγει μπροστά, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν διαρκώς στο προσκήνιο και στο 27′ το σουτ του Φλίγκου μπλόκαρε ο Μάλτζαρης.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός δημιούργησε και έχασε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες. Στο 37′ ο Λαμπρόπουλος μέσα στην περιοχή έχασε την μπάλα από τον Φλίγκο, ο επιθετικός του Ολυμπιακού καθυστέρησε και όταν έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυντικού και κατέληξε κόρνερ.
Το κόρνερ εκτελέστηκε και ο Μουκάμ έξω από την περιοχή με σουτ έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Μάλτζαρη.
Η τελευταία καλή φάση στο πρώτο μέρος σημειώθηκε στο 45′ με τον Σταύρου να σουτάρει από πλάγια θέση, με τη μπάλα να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

«Χρυσή» αλλαγή ο Αναστασίου
Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε, ο Ολυμπιακός ήταν μόνιμα στην επίθεση, το γκολ όμως δεν ερχόταν για τους «ερυθρόλευκους». Ο Τίμος Καβακάς ανακάτεψε την τράπουλα, στο 60′ έριξε στο ματς τον Σουάνη, παίζοντας δεύτερος επιθετικός δίπλα στον Φλίγκο, ενώ στο 73′ «φόρτωσε» κι άλλο την επίθεση, με τον Αναστασίου να περνά στο παιχνίδι.
Κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ο Μασάντο, καθώς ο Πορτογάλος ήταν αυτός που είχε τις περισσότερες καλές στιγμές.
Στο 49′ ο Μασάντο εκτέλεσε φάουλ με τον Μάλτζαρη να αποκρούει σωτήρια. Από το σημείο εκείνο και μέχρι το 60′ οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους για την αντίπαλη εστία. Στο λεπτό εκείνο ο Σουάνης από τα δεξιά πάσαρε στον Μασάντο, με τον Πορτογάλο να σουτάρει ψηλά άουτ.
Στο 64′ σε νέο σουτ του Μασάντο η μπάλα έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι της Ιστιαίας, ενώ την ίδια τύχη είχε σουτ του Πορτογάλου μέσου των «ερυθρολεύκων» στο 66′.
Στο 70′ ο Μασάντο εκτέλεσε κόρνερ, ο Ζώνας πήρε την κεφαλιά δίχως η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα, για να έρθει τελικά το πολυπόθητο γκολ για τον Ολυμπιακό στο 80′. Ο Δωματάς από τα αριστερά έβγαλε τη σέντρα και ο Αναστασίου με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 1-0 για τον Ολυμπιακό, μέσα σε αποθέωση. Ο Αλέξανδρος Αναστασίου αποδείχθηκε η «χρυσή» αλλαγή του Τίμου Καβακά.
Μάλιστα στο 83’ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να κάνει το 2-0, με την τύχη να του γυρνά την πλάτη. Ο Σουάνης ταχύτατα έφυγε από τα αριστερά, σέντραρε, με τον Φλίγκο να σουτάρει μέσα από τη μικρή περιοχή, με τη μπάλα να βρίσκει το εσωτερικό του οριζόντιου δοκαριού δίχως η μπάλα να περνά τη γραμμή του τέρματος της Ιστιαίας.
Μπορεί ο Φλίγκος να μην σκόραρε στο 83′, όμως ο Αλέξανδρος Αναστασίου κρατούσε άλλο ένα γκολ για το φινάλε. Ο δυναμικός επιθετικός στο 92′ έγραψε το 2-0, ύστερα από ωραία προσπάθεια και σέντρα του Μουκάμ από τα δεξιά. Με δυνατό σουτ μέσα από την μικρή περιοχή «κεραυνοβόλησε» τον Μάλτζαρη.

Ολυμπιακός Β.-Ιστιαία 2-0
Σκόρερ: 80′, 92′ Αναστασίου
Κίτρινες: Μασάντο-Νικολέτος, Τσαούσης
Διαιτητής: Τρέβλας (Ημαθίας)
Βοηθοί: Δεμερτζής, Δέλλιος (Πέλλας)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κατσούλης, Ιωαννίδης, Ντόικιτς, Ζώνας, Σταύρου (73′ Αναστασίου), Οικονόμου, Ευθυμιάδης (58′ Σουάνης), Μασάντο, Μουκάμ, Δωματάς, Φλίγκος (91′ Πότσι)
ΙΣΤΙΑΙΑ: Μάλτζαρης, Μπουλγουρίδης, Τσαούσης, Λαμπρόπουλος, Πανάκης (86′ Στεργίου), Στασινόπουλος (84′ λ.τρ. Καλίτσης), Μπιμπάι, Γεωργιάδης, Ανέστης, Νικολέτος (78′ Βασιλείου), Αλεξίου.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις