Απίστευτος Φέντερερ πέτυχε τον 18ο άθλο της καριέρας του (vids & pics)

Δε θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό- είναι σχεδόν εξωπραγματικό: προερχόταν από 6 ολόκληρους μήνες αποχής, βαδίζει στα 36 του χρόνια και απέναντί του είχε την προσωπική του Νέμεση: τον Ράφα Ναδάλ, ο οποίος τον είχε κερδίσει 23 φορές σε 34 παιχνίδια.

Οι πιθανότητες, λοιπόν, δεν ήταν σε καμία περίπτωση με το μέρος του. Όμως, είναι ο Ρότζερ Φέντερερ: ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών! Ο Ελβετός κόντρα σε όλα τα προγνωστικά πέτυχε τον 18ο άθλο της πασπαλισμένης με χρυσόσκονη καριέρας του, κερδίζοντας μετά από ένα εκπληκτικό παιχνίδι διάρκειας 3 ωρών και 37 λεπτών τον μεγαλύτερο μαχητή στην ιστορία του τένις, τον Ράφα Ναδάλ, με 3-2 σετ και κατακτώντας μετά το Wimbledon του 2012 τον πρώτο Major τίτλο της καριέρας του. 

Είναι, μάλιστα, πλέον ο μοναδικός τενίστας στην ιστορία που έχει κερδίσει τουλάχιστον πέντε φορές τρία από τα τέσσερα Grand Slam (Australian Open, Wimbledon, US Open).

Και από το… πουθενά,εκεί που όλοι τον είχαν ξεγράψει μετά την απουσία του λόγω τραυματισμού, επιστρέφει σε χρόνο-ρεκόρ στο Top 10! 

Ο Βασιλιάς ξεκίνησε δυνατά το πρώτο σετ, το backhand του- εκεί, δηλαδή, που σημάδευε συνέχεια ο Ναδάλ- ήταν αρκετά αξιόπιστο και στο 7ο game πέτυχε το πολυπόθητο break, παίρνοντας, εν τέλει, προβάδισμα με 6-4. Όπως πάντα, όμως, ο Ράφα είχε γι’ ακόμα μία φορά την απάντηση: ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του, πέτυχε δύο καθοριστικά breaks αναγκάζοντας σε πολλά λάθη τον αντίπαλό του και ισοφάρισε σε 1-1 με 6-3.  Στο τρίτο, όμως, ο Ελβετός αίφνης πάτησε το πόδι τέρμα στο γκάζι: με καθηλωτικό τένις, βρίσκοντας απίστευτα χτυπήματα στη μικρή και τη μεγάλη διαγώνιο, «καθάρισε» εύκολα με 6-1 και μπήκε εκ νέου μπροστά στο σκορ με 2-1. Ωστόσο- οποία έκπληξις…- ο Ναδάλ είχε κι άλλη βενζίνη στο ρεζερβουάρ του: συνεχές τρέξιμο στο κορτ, τρομερές επιστροφές όπως πάντα, «θανατηφόρο» forehand και μ’ ένα καμωμένο από χρυσάφι break στο δεύτερο game «έπιασε» και πάλι τον μεγάλο του αντίπαλο στο 2-2 στα σετ (6-3). 

Και σαν να μην έφτανε αυτό για τον Φεντ, ο Ελβετός θρύλος πήγε στα αποδυτήρια με ιατρικό τάιμ άουτ, λόγω του γνωστού προβλήματος στον προσαγωγό.

Πέμπτο σετ, λοιπόν. Εκεί που η προϊστορία δείχνει επίμονα «Ναδάλ»: ο Ισπανός πέτυχε break μόλις στο πρώτο game, έκανε hold στο δικό του και πήγε γρήγορα στο 2-0 υπέρ του και το 3-1, αγγίζοντας, σχεδόν, το τρόπαιο- το οποίο θα ήταν το 15ο στην καριέρα του και θα ξεπερνούσε τον Πιτ Σάμπρας στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας. Μόνο που… 

Μόνο που ο Ρότζερ δεν είχε πει, ακόμα, την τελευταία του λέξη: βγάζοντας όλα τα όπλα του από τη φαρέτρα και χτυπώντας ανηλεώς με το one- handed backhand του «βαθιά» στην baseline, ο Ελβετός πέτυχε δύο συναπτά breaks, κράτησε το δικό του σερβίς και προηγήθηκε με 5-3.

Αυτό που ακολούθησε ήταν ένα game απτής, σχεδόν, τενιστικής μαγείας: ο Ελβετός σέρβιρε για την κατάκτηση του τίτλου (μετά από δύο break points του Ράφα) και είχε δύο Championship Points στη ρακέτα του, όμως ο Ναδάλ αρνείτο πεισματικά να παραδοθεί, τα «έσβησε» και τα δύο στέλνοντας την αγωνία στην στρατόσφαιρα. 

Ο  Φέντερερ, ωστόσο, αποδείχτηκε ψύχραιμος στην πιο κρίσιμη στιγμή και μ’ ένα forehand- το οποίο αποδείχτηκε πως ήταν μέσα μετά από challenge- έφτασε, επιτέλους, στην κατάκτηση του «στοιχειωμένου», θαρρείς, 18ου Grand Slam!

 

Μετά από έναν επικό τελικό που προσέφερε το σπουδαιότερο rivalry στην ιστορία του τένις, ο Βασιλιάς κατάφερε να γυρίσει πίσω τον χρόνο και να κατακτήσει για πρώτη φορά μετά το 2010 το Australian Open, μεγαλώνοντας τη διαφορά του στα major τουρνουά από τον Ναδάλ (18-14).

Ναι, έχετε δίκιο: μιλώντας με ανθρώπινα κριτήρια, δε θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό.

Ποιος είπε, όμως, πως ο Ρότζερ Φέντερερ είναι ένας κοινός θνητός;

ρ Φέντερερ είναι ένας κοινός θνητός; 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις