Τ. Καβακάς: Συγκεντρωμένοι, αλλά αναποτελεσματικοί

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Τίμος Καβακάς, στις δηλώσεις που έκανε μετά το παιχνίδι αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι παίκτες του ήταν συγκεντρωμένοι στο ματς, όμως στάθηκε στην αναποτελεσματικότητα που έδειξαν, χάνοντας πολλές ευκαιρίες για γκολ που τους παρουσιάστηκαν. Μίλησε, επίσης και για τα σκαμπανεβάσματα που παρουσιάζει η ομάδα από παιχνίδι σε παιχνίδι. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τίμου Καβακά:

 

«Να ευχαριστήσω τον συνάδελφο και φίλο, τον Μίκι (σ.σ. Τσίρκοβιτς), για τα καλά λόγια που είπε για την ομάδα μας. Γνωρίζαμε πάρα πολύ καλά ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα, που πλέον δεν παρουσιάζει την εικόνα που παρουσίαζε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Η Ιστιαία ξέρει να παίζει ποδόσφαιρο κι αυτό βέβαια είναι καθαρά θέμα προπονητή και φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Ξέρει να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες που θα παρουσιαστούν. Το θετικό είναι ότι οι ποδοσφαιριστές σε καμία περίπτωση δεν μπήκαν χαλαροί στο παιχνίδι. Ήταν συγκεντρωμένοι και αυτό που με προβληματίζει είναι η αναποτελεσματικότητα στις φάσεις που δημιουργούμε. Είναι ένα θέμα που παρουσιάζεται για δεύτερο παιχνίδι και θα πρέπει να βρούμε λύσεις.
Να ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά τον κόσμο. Στο σημείο το οποίο τον χρειαστήκαμε έδωσε ώθηση στους παίκτες και στην ομάδα. Το αποτέλεσμα νομίζω ότι ήταν δίκαιο. Κλείσαμε μια τριάδα αγώνων εντός έδρας, καταφέραμε να τους κερδίσουμε και πλέον προετοιμαζόμαστε για το επόμενο σημαντικό παιχνίδι με τον Τηλυκράτη εκτός έδρας. Θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα.
Συγχαρητήρια στα παιδιά για το καλό ποδόσφαιρο που έπαιξαν και εύχομαι καλή συνέχεια στην Ιστιαία, για την οποία είμαι σίγουρος πως θα πάει πολύ καλύτερα στο πρωτάθλημα, γιατί γνωρίζω πόσο πολύ καλά δουλεύει ο Μίκι Τσίρκοβιτς».

Για τα σκαμπανεβάσματα που παρουσιάζει η ομάδα στην απόδοσή της: «Δυστυχώς, έχουμε παραπονάκια γιατί γνωρίζουμε ποια είναι η ποιότητα των ποδοσφαιριστών. Χάνουμε εύκολα γκολ, καθώς θέλουμε να είμαστε πιο εύστοχοι στην επίθεση, για να απαλλαγούμε και από την πίεση που μπορεί να έχουμε τη δεδομένη στιγμή. Διαθέτουμε έμπειρους παίκτες που μπορούν να το διαχειριστούν, αλλά στο ποδόσφαιρο ένα σημαντικό κομμάτι είναι η ψυχολογία. Εμείς αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε ένα πόντο πίσω στη βαθμολογία και καταλαβαίνετε ότι έχουμε την πίεση, αλλά είμαστε συνηθισμένοι από την πίεση του πρωταθλητισμού.
Το σημαντικό – και αυτό που βλέπω στην ομάδα στους δύο μήνες – είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει ταχύτητα. Μπορεί και κυνηγάει τα παιχνίδια μέχρι και τις καθυστερήσεις του αγώνα και έχει μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι του.
Για τα σκαμπανεβάσματα υπάρχει μία εξήγηση. Είναι μια ομάδα, μ’ έναν καινούργιο προπονητή και δεν πατάς το κουμπί, έτσι ώστε να μπορούμε να παίξουμε αυτό που θέλουμε σε απόλυτο βαθμό. Έγιναν αρκετές μεταγραφές, με πολλούς από αυτούς τους παίκτες να ξεκινούν στο βασικό σχήμα. Θέλει χρόνο».

Για το γεγονός, πλέον, ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει την καλύτερη άμυνα του ομίλου: «Οι ομάδες πρέπει να έχουν ισορροπία και σε θέση άμυνας και επίθεσης. Είναι πολύ σημαντικό ότι στα τελευταία έξι παιχνίδια έχουμε δεχθεί ένα γκολ, παίζοντας επιθετικά. Αυτό κάνει ακόμη πιο σημαντικό το γεγονός. Είμαστε ικανοποιημένοι, όμως χρειαζόμαστε διαρκώς βελτίωση, σταθερότητα. Αυτό που παίζουμε αυτή τη στιγμή να είναι η βάση μας και να γίνουμε ακόμη καλύτεροι».

Για το γεγονός ότι τόσο ο Ευθυμιάδης με τον Ρήγα, όσο και ο Αναστασίου με την Ιστιαία μπήκαν ως αλλαγές στο παιχνίδι και σκόραραν, δίνοντας τη νίκη στον Ολυμπιακό: «Ασφαλώς και οι αλλαγές μας βοήθησαν και στα δύο παιχνίδια και η συμβολή τους στη νίκη ήταν πολύτιμη. Δεν έχω ενδοιασμούς για τους παίκτες που ξεκινούν τα παιχνίδια ή που μπαίνουν ως αλλαγή. Κάποιοι παίκτες που θα έρθουν στην πορεία για να παίξουν, είναι έτοιμοι. Έχουμε λύσεις. Ασφαλώς και ψάχνουμε για έναν κεντρικό αμυντικό. Είναι δύσκολο να βρούμε κάποιον που θα ταιριάξει στην ομάδα. Επιβάλλεται, ωστόσο, να αποκτηθεί ένας στόπερ. Η διοίκηση στοχεύει σε κάποιους ποδοσφαιριστές, βρίσκονται σε συζητήσεις και μέχρι την Δευτέρα-Τρίτη θα έχουμε έναν ακόμη ποδοσφαιριστή στην ομάδα μας».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις