Α’ ΕΠΣΘ: Το φιλμ της 14ης αγωνιστικής (+ πίνακας βαθμολογίας)

Με την ετεροχρονισμένη διεξαγωγή της 14ης αγωνιστικής ολοκληρώθηκε ο α’ γύρος του Πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΘ. Πρωταθλητής χειμώνα, όπως συνηθίζουμε να αποκολλούμε την πρωτοπόρο ομάδα με την ολοκλήρωση του πρώτου μισού του πρωταθλήματος, αναδεικνύεται ο ΓΣ Αλμυρού, που αποτελεί άλλωστε και το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έχοντας…

παιχνίδι λιγότερο (με τη Σκόπελο που θα διεξαχθεί την προσεχή Τρίτη), προηγείται με τρεις βαθμούς των βασικών αντιπάλων του, έχοντας υποστεί μόνο μια ήττα από τον Πύρασο, ενώ στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου έκανε μεταγραφές επιπέδου Γ’ ή και Β’ εθνικής, αποδεικνύοντας ότι και διοικητικά είναι πολύ ισχυρός. Μάλιστα η εμφατική νίκη επί του Σαρακηνού (4-1) του έτερου φιναλίστ στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΘ, δείχνει ξεκάθαρα και πόσο δυνατό είναι το συγκρότημα του Θ. Θεοδώρου.
Στον αντίποδα η μη παρουσία της ΑΕ Διμηνίου στον Πτελεό για να αγωνιστεί με τον τοπικό Πρωτσίλαο, αποτελεί μαύρη σελίδα στην ιστορία του Συλλόγου και φυσικά όταν συμβαίνει μια ομάδα να μην κατεβαίνει να αγωνιστεί, αποτελεί λυπηρό γεγονός για όλους τους φιλάθλους
Κατά τα λοιπά νίκη με μεγάλο σκορ με το Διαγόρα επί της Σκοπέλου (4-2), με την ομάδα του Στεφανοβικείου να προηγείται στο σκορ και θεωρώντας ότι έχει «καθαρίσει» το παιχνίδι επέδειξε σχετική χαλάρωση, με αποτέλεσμα η μαχητική Σκόπελο να φτάσει στην ισοφάριση. Όμως η ομάδα του Μιχ. Βαγγόπουλου αντέδρασε και με άλλα δυο τέρματα μετά το 70′ πρόσθεσε ακόμη νέα τρίποντο στο σερί των τελευταίων αγωνιστικών.
Δύσκολη νίκη και για τον Πύρασο, που ήρθε με γκολ στις καθυστερήσεις επί του Θησέα (0-1) με την ομάδα της Αγριάς να επανεμφανίζεται στη φυσική της έδρα, για πρώτη φορά, μετά την ανακατασκευή του καλοκαιριού. Έτσι στην κορυφή της βαθμολογίας η κατάσταση παραμένει αναλλοίωτη, αφού οι τρεις πρωτοπόροι συνέχισαν με νίκες.
Ο Άρης Μελισσατίκων έχοντας «ξεχρεώσει» τα παιχνίδια που χρωστούσε λόγω αναβολών και την ήττα από τη Σκιάθο σ’ ένα περιπετειώδη αγώνα, επανήλθε στα νικηφόρα αποτελέσματα επικρατώντας στο γήπεδο της Αγ. Παρασκευής επί του Αίαντα Σούρπης με 4-1.
Ο Ηρακλής Β., προσπαθώντας να βρει και πάλι τα πατήματά του, έκανε μια σηαμντική νίκη με 1-0 επί της Αγ. Παρασκευής που βρίσκεται πλέον στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Μια θέση πάνω, δηλαδή προτελευταίος της βαθμολογίας, είναι πλέον ο Απόλλων Καναλίων που ηττήθηκε με 2-1 στη Σκιάθο, η οποία με τις δυο συνεχόμενες νίκες που έκανε (προηγήθηκε η νίκη επί του Άρη με 1-0), έφτασε τους 12 πόντους και βρίσκεται πλέον στη 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Ολοκληρώνοντας, πρέπει να αναφέρουμε ότι σε ένα παιχνίδι που κατά τη διάρκειά του είχε πολλή ένταση, αλλά ολοκληρώθηκε σε άριστο κλίμα, ο γηπεδούχος Παγασητικός πέτυχε την πρώτη του νίκη με το Χρ. Καψιώτη στον πάγκο ως προπονητή, επικρατώντας της Ακρόπολης με 1-0.

Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής αναλυτικά:
Παγασητικός – Ακρόπολη 1-0
Πρωτεσίλαος – ΑΕ Διμηνίου ΔΔ
Άρης – Αίας 4-1
Ηρακλής Β. – Αγία Παρασκευή 1-0
Θησέας – Πύρασος 0-1
Διαγόρας – Σκόπελος 4-2
Σκιάθος – Απόλλων Καν. 2-1
Γ.Σ. Αλμυρού – Σαρακηνός 4-1

Η βαθμολογία

Η επόμενη (16η) αγωνιστική (4-5/2)
Αγ.Παρασκευή-Α.Ε. Διμηνίου
Απόλλων-Πύρασος
Πρωτεσίλαος-Σαρακηνός
Σκιάθος-Αίας
Ηρακλής Β.-Σκόπελος
Θησέας-Ακρόπολη
Γ.Σ. Αλμυρού-Παγασητικός
Διαγόρας-Άρης

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις