Οι πέντε βασικές αλλαγές του νέου κανονισμού αδειοδοτήσεων

Καθησυχαστικός όσον αφορά την παραβίαση του δείκτη της «καθαρής θέσης» που έχει προκαλέσει την αντίδραση της Super League εμφανίστηκε ο επικεφαλής του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ Γιώργος Δημητρίου σε ενημέρωση προς τους συντάκτες της ΕΠΟ.

Το συγκεκριμένο άρθρο (52β) δεν θα ισχύσει τελικά για φέτος, αλλά η Super League με επιστολή της στην ΕΠΟ ζήτησε η αναστολή να είναι διετής.
Ο Δημητρίου είπε ότι όποια ομάδα παραβιάσει αυτόν τον δείκτη δεν σημαίνει ότι δεν παίρνει άδεια. Επίσης επιβεβαίωσε ότι το συγκεκριμένο άρθρο έχει ανασταλεί. Παραδέχθηκε εξάλλου ότι δεν περιλαμβάνεται στα ελάχιστα κριτήρια της UEFA, αλλά αποτελεί προσθήκη της ΕΠΟ και εξήγησε τη λογική της συγκεκριμένης διάταξης που δείχνει ότι κάποιες ΠΑΕ είναι σε κίνδυνο και θα πρέπει να μπορούν να καλύψουν το ποσό που αντιστοιχεί σε αρνητικά κεφάλαια με δάνειο από τράπεζα ή εγγυητική επιστολή από τράπεζα, ή μεταγραφή ποδοσφαιριστή κ.α.
Όσον αφορά τις βασικές αλλαγές που θα υπάρξουν στο φετινό σύστημα αδειοδότησης αυτές είναι:
α) Για πρώτη φορά διαχωρίζεται η ευρωπαϊκή από την εγχώρια άδεια.
β) Αποσύνδεση προϋπόθεσης αδειοδότησης για τη συμμετοχή ομάδας στα play offs.
γ) Αλλαγή σύνθεσης των δύο δικαιοδοτικών οργάνων αδειοδότησης τα οποία θα στελεχώνονται από πέντε και επτά μέλη αντίστοιχα που θα είναι ορκωτοί λογιστές και νομικοί ενώ οι πρόεδροι συνταξιούχοι δικαστικοί.
δ) Δημοσίευση στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ, περίληψης του σκεπτικού των δικαιοδοτικών οργάνων στις περιπτώσεις ΠΑΕ που δεν αδειοδοτούνται.
ε) Έναρξη ακροαματικής διαδικασίας στα μέσα Μαΐου και ολοκλήρωση το αργότερο στις 31 Μαΐου.
Υπενθυμίζεται ότι η ποινή που έχει προτείνει η Super League για τις ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν είναι ο υποβιβασμός εν αντιθέσει με την ποινή περιορισμού μεταγραφών που ίσχυε έως πέρυσι.
Όσον αφορά στη Football League η αδειοδότηση θα γίνει τον Ιούνιο αλλά τα κριτήρια και περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γνωστοποιηθεί, παρά μόνο ότι για να παίξει μία ομάδα στη Super League θα πρέπει να έχει αδειοδοτηθεί.
Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις