Επιτυχημένο χειμερινό καμπ καράτε στα Χάνια

Το 4ο WINTER CAMP του KYOKUSHIN KARATE διοργάνωσε ο Εκπρόσωπος του συστήματος της Χώρας μας κ. Ιωάννης Στεφάνου στα Χάνια του Πηλίου το Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Ιανουαρίου με την συμμετοχή αθλητών του Kyokushinkai Karate. Το εν λόγω Χειμερινό Σεμινάριο πρόσφερε στους αθλητές την δυνατότητα να αθληθούν σε ένα διαφορετικό περιβάλλον όπως αυτό του γυμναστηρίου και συγκεκριμένα πάνω στο χιόνι φορώντας μόνο την φόρμα του…

…Καράτε σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες λόγω κρύου κόντρα στα καιρικά φαινόμενα της φύσης.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων: “Το χειμερινό Καμπ έγινε στα πλαίσια της ολοκληρωμένης εκπαίδευσης των αθλητών του Kyokushinkai Karate καθώς μέρος της δυναμικής τους εκπαίδευσης περιέχει προπονήσεις στην φύση εκμεταλλευόμενοι τις καιρικές συνθήκες του χειμώνα. Οι αθλητές που έλαβαν μέρος σε αυτή την διοργάνωση βγαίνουν πιο δυνατοί τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Παράλληλα μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται το περιβάλλον.

Ο Νομός μας προσφέρεται για τέτοιου είδους διοργανώσεις καθώς έχει όλα εκείνα τα κατάλληλα φυσικά στοιχεία και εγκαταστάσεις όπως τα Χάνια του Πηλίου μας. Οι αθλητές και αθλήτριες που έλαβαν μέρος διδάχθηκαν από τον Εκπρόσωπο του συστήματος κ. Ιωάννη Στεφάνου, ειδικό πρόγραμμα αγωνιστικών τεχνικών και προετοιμασίας αγώνων προσαρμοσμένο στις συνθήκες ανωμάλου δρόμου και χιονισμένου εδάφους.

Οι προπονήσεις έγιναν σε τρείς περιόδους: το Σάββατο 28 Ιανουαρίου από τις 13:00 έως τις 15:00, δύο ώρες εκπαίδευση στο χιόνι και το απόγευμα 18:00 – 20:00 τζόκινγκ στα Χάνια και στην συνέχεια αγωνιστική εκπαίδευση στις εσωτερικές εγκαταστάσεις στο < Χάνι του Κοκκίνη>, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 10:00 – 12:00 το πρωί είχε μεγάλο πρόγραμμα τζόκινγκ στις χιονισμένες διαδρομές των Χανίων, αναρρίχηση με σχοινί καθώς και ειδικές ασκήσεις ενδυνάμωσης και τεχνικών αγώνων.

Όλοι οι αθλητές και αθλήτριες ενθουσιάστηκαν τόσο με την εκπαίδευση όσο και με την απερίγραπτη ομορφιά των χιονισμένων τοπίων. Ο κ. Ιωάννης Στεφάνου αναφέρθηκε στην ιστορία του Kyokushinkai Karate από Παγκόσμια Πρωταθλήματα όπου αγωνίστηκε ο ίδιος και ιστορικά ντοκουμέντα του Θρυλικού Ιδρυτού Sosai Mas Oyamas 10 Dan τον οποίο γνώρισε προσωπικά. Στο τέλος του διήμερου Winter Camp όλοι οι αθλητές που έλαβαν μέρος πήραν Δίπλωμα Συμμετοχής από τον Αρχηγό του συστήματος κ. Ιωάννη Στεφάνου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά την Τελετή Απονομής των Διπλωμάτων στο τέλος του Winter Camp ο Εκπρόσωπος του συστήματος κ. Ιωάννης Στεφάνου βράβευσε με τιμητική Πλακέτα τον κ. Μάνο Κοκκίνη τόσο για την προσφορά του στον Σύλλογο μέσω του Astra Tv , που προβάλει το αξιόλογο έργο του Συλλόγου μας καθώς τα τελευταία 15 Χρόνια έχουμε διοργανώσει Ευρωπαικά, Διεθνή, Βαλκανικά και πολλά Πανελλήνια Πρωταθλήματα στην Πόλη μας τον Βόλο, όσο και για την άριστη διαμονή και διατροφή που παρέχει στους αθλητές μας κατά την παραμονή μας στο <Χάνι του Κοκκίνη> και στο Ξενοδοχείο <Τασία>. Επίσης βραβεύτηκε με τιμητική Πλακέτα η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Λουκία Κατσαμπέκη για την πολυετή προσφορά της στον Σύλλογο. Τέλος ο κ. Ιωάννης Στεφάνου αισθάνεται την ηθική υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια τους εκατοντάδες φίλους, παλαιούς και νέους αθλητές του από τον Βόλο και τον Αλμυρό που μέσω του διαδικτύου και προσωπικών τηλεφωνημάτων τους εξέφρασαν τα θερμά συγχαρητήρια τους καθώς διδάχθηκαν από τον ίδιο ακούραστα όλα αυτά τα χρόνια το ήθος, την αξιοπρέπεια, τον σεβασμό στους ανθρώπους, στη θρησκεία, στην ιστορία της Πατρίδας μας, πράγματα που τους έλεγε και έκανε αναφορά καθημερινά στο τέλος κάθε μαθήματος. Γαλουχήθηκαν κοντά του με πατρική αγάπη, υπομονή και αυστηρότητα όταν έπρεπε για την συγκέντρωση και συγκρότηση του μυαλού στο μάθημα με σκοπό τα καλά αποτελέσματα για τους ίδιους τόσο στο άθλημα όσο και στα μαθήματα του σχολείου. Ο κ. Ιωάννης Στεφάνου τους υπόσχεται ότι θα συνεχίσει ακούραστα να μεγαλώνει και να διαπαιδαγωγεί με τις ηθικές αξίες και άλλες γενιές νέων παιδιών όσο ο Θεός τον έχει καλά, αυτή άλλωστε είναι και η ηθική υποχρέωση του προς την κοινωνία μας από την θέση του προπονητή”.

Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις