Βοσνιάδης: «Μετά το γκολ φύγαμε από το γήπεδο»

Στην απογοήτευση που έφερε στους παίκτες του το γκολ στην αρχή του 2ου ημιχρόνου από τον Απόλλωνα Σμύρνης, στάθηκε στις δηλώσεις του ο προπονητής της ομάδας των Τρικάλων, Αλέκος Βοσνιάδης. Ο κ. Βοσνιάδης ξεκαθάρισε ότι τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα ως προς τον στόχο της ανόδου στη Super League. Αναλυτικά:

«Είχαμε οργανώσει με τελείως διαφορετικό τρόπο το ματς. Είχαμε δώσει εντολή να μην σηκωθεί η μπάλα, ξέραμε ότι ο Απόλλων είναι πολύ καλός στα άλματα. Στο πρώτο ημίχρονο το κάναμε πολύ καλά. Είχαμε πολύ καλή κατοχή της μπάλας και κινδυνέψαμε μόνο από ένα λάθος που κάναμε.
Με απόφαση δική μου επιλέξαμε να βάλουμε τον Μουμίν στην άμυνα ο οποίος μπορεί να προωθήσει το παιχνίδι, βάλαμε τον Μαχαμάτ στην μέση για να ενισχύσει με τον Παντελή (σ.σ. Ριζογιάννης) τον χώρο και να κοιτάξουμε να φέρουμε πιο ορθόδοξα την μπάλα από τους πίσω χώρους.

Στην πρώτη φάση φάγαμε το γκολ, το οποίο το είχαμε συζητήσει ότι δεν πρέπει να δεχθούμε τέτοιες πάσες στην πλάτη και από κει και πέρα ως δια μαγείας φύγαμε από το γήπεδο. Άλλαξε το πλάνο. Προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε άμεσα την μπάλα στην περιοχή. Δεν δημιουργήσαμε συνεργασίες, δεν βγήκαμε από τα πλάι. Δεν παίξαμε ανεβάζοντας την μπάλα από τον μεσαίο χώρο να ψάξουμε το κάθετο που επιδιώκαμε. Δυστυχώς αφήσαμε το παιχνίδι επειδή μας πήγε κάτι ανάποδα. Πήγαμε δεύτεροι σε όλα. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Η ψυχολογία και αυτοπεποίθηση του πρώτου ημιχρόνου χάθηκε.

Είναι πράγματα τα οποία είναι καινούργια για εμάς γιατί είμαστε δύο εβδομάδες εδώ. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτά, να τα διαχειριζόμαστε και να τα αλλάξουμε. Αυτό που δεν πρέπει να επαναληφθεί είναι ότι όταν κάτι στραβώνει να φεύγουμε τελείως από το γήπεδο. Είναι κάτι που θα βρούμε τη λύση με τα παιδιά.
Έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας. Ξέρουμε ότι απογοητεύτηκε ο κόσμος που ήρθε να μας βοηθήσει με ενθουσιασμό και η στήριξή του ήταν όπως έπρεπε να είναι. Θα ξανακάνουμε την μεγάλη μας προσπάθεια για να επιστρέψουν στο γήπεδο, για να δει και καλύτερο ποδόσφαιρο και να πάρουμε τα αποτελέσματα που θα μας κρατήσουν κοντά στον στόχο.

Εγώ λέω ότι έχει πολύ δρόμο. Παιχνίδι με παιχνίδι να βρούμε την καλή μας εικόνα και τον χαρακτήρα μας και από κει και μετά να διεκδικήσουμε όσους βαθμούς παραπάνω μπορούμε.

Να δώσω συγχαρητήρια στον Απόλλωνα που μπόρεσε και βρήκε τις φάσεις στην πλάτη της άμυνας μας. Πέτυχε τέρμα στην πρώτη φάση του δεύτερου ημιχρόνου και διαχειρίστηκε το παιχνίδι και θα μπορούσε να πετύχει και άλλο τέρμα όταν ανοιχτήκαμε. Μεγάλη προσπάθεια από εμάς. Πιστεύω πολύ την ομάδα».

Για το αν υπάρχει χρόνος: «Ξέραμε από την αρχή ότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Αν πω ότι δεν υπάρχει χρόνος, κακώς είμαι εδώ. Στόχος είναι η ομάδα να διεκδικήσει νίκες και να μπορεί να βρει και παιχνίδια που αλλάζουν την εικόνα. Έχει πολύ καλό υλικό. Στην στραβή βρεθήκαμε τελείως απ’ έξω.

Έρχεται το γκολ, έφυγε η ψυχολογία μας, σαν να θολώσαμε. Απαγορεύεται να συμβαίνει αυτό από τέτοια παιδιά έμπειρα. Η εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου μας αδικεί και για τη δουλειά και για αυτό που είχαμε σχεδιάσει. Έγιναν τελείως διαφορετικά πράγματα. Υπάρχει χρόνος. Θα δώσουμε τη μάχη μας και θα πάμε μέχρι το τέλος».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις