Έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια του ο Ολυμπιακός Βόλου

Τη νίκη μέσα από τα χέρια του έχασε σήμερα το απόγευμα στη Λευκάδα ο Ολυμπιακός Βόλου. Αν και προηγήθηκε με 0-1 στο 34′ με κεφαλιά του Κώστα Φλίγκου, χάνοντας σωρεία ευκαιριών στο πρώτο ημίχρονο, δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης στο 88′ με κεφαλιά του Ιασωνίδη, στη μοναδική καλή επιθετική στιγμή του Τηλυκράτη στο ματς, για να λήξει το παιχνίδι 1-1. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν το στραβοπάτημα του Απόλλωνα Λάρισας, με την ομάδα της Φιλιππούπολης αν μένει και αυτή στο 1-1 με την Αμβρακία Κωστακιών εκτός έδρας.

 

Πως έπαιξε ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με τερματοφύλακα τον Κατσούλη, με τους Ζώνα, Χολέβα, Ιωαννίδη αμυντική τριάδα. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Οικονόμου και Σταύρου. Οι Μουκάμ και Δωματάς ήταν οι παίκτες που έπαιξαν στις πτέρυγες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα). Οι Ευθυμιάδης και Μασάντο ήταν οι δύο επιθετικοί χαφ, με τον Φλίγκο να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης.

Εξαιρετικός Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο
Ένας εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο Ολυμπιακός Βόλου, κατάφερε να πάρει «κεφάλι» στο σκορ, στο παιχνίδι και να διαχειριστεί άψογα το παιχνίδι. Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν τις προθέσεις τους. Πίεσαν ψηλά τον Τηλυκράτη, ήλεγξαν απόλυτα την κυκλοφορία της μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με κινητήριους μοχλούς τους Μασάντο (κυρίως) και Ευθυμιάδη, ενώ σημαντική βοήθεια προσέφεραν και οι Οικονόμου και Σταύρου στον άξονα. Οι Μουκάμ και Δωματάς πλαγιοκόπησαν αρκετές φορές την άμυνα και σε μία από αυτές ήρθε και το γκολ του Φλίγκου στο 34′.
Αμυντικά ο Ολυμπιακός δεν κινδύνεψε, με τον Χολέβα να συνεργάζεται άψογα με τον Ζώνα και τον Ιωαννίδη. Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τον Ολυμπιακό, ο οποίος θα έπρεπε να είχε σημειώσει πέρα από το γκολ, τουλάχιστον ένα ακόμη τέρμα.
Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς σημειώθηκε στο 4′. Ο Μουκάμ έκανε το σουτ με τον Καραγκούνη να μπλοκάρει τη μπάλα. Στο επόμενο λεπτό είχαμε νέα καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Μασάντο έκανε το σουτ, με τον Καραγκούνη να μπλοκάρει στη δεξιά του γωνία.
Στο 16′ ο Ολυμπιακός έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκρο. Μετά από οργανωμένη επίθεση των “ερυθρολεύκων”, ο Φλίγκος έστρωσε τη μπάλα στον Μασάντο και αυτός με δυνατό σουτ έξω από τη περιοχή έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καραγκούνη.
Νέα μεγάλη φάση για τον Ολυμπιακό στο 19′. Ο Ευθυμιάδης ελίχθηκε έξω από την περιοχή, έπιασε και το σουτ, για να αποκρούσει σωτήρια σε κόρνερ ο Καραγκούνης. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν το επιθετικό κρεσέντο και στο 23′ «άγγιξαν» το γκολ. Ωστόσο, το σουτ του Μασάντο, μετά από πάσα του Σταύρου, δεν βρήκε το στόχο, με τη μπάλα να περνά λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Τηλυκράτη. Στο 28′ σε απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Μασάντο η μπάλα πέρασε άουτ, για να έρθει το πολυπόθητο γκολ για τον Ολυμπιακό στο 34′. Ο Μασάντο έβγαλε ωραία τη μπάλα στη δεξιά πλευρά στον Μουκάμ, αυτός επιχείρησε τη σέντρα και ο Φλίγκος με κεφαλιά έγραψε το 0-1, για τον Ολυμπιακό, πετυχαίνοντας το 17ο φετινό του τέρμα στο πρωτάθλημα.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός ήλεγξε τον ρυθμό του παιχνιδιού και μάλιστα στις καθυστερήσεις ο Μασάντο εκτέλεσε κόρνερ, δίχως οι Φλίγκος και Ζώνας να πάρουν την κεφαλιά, για να χαθεί ακόμη μία σπουδαία ευκαιρία για τον Ολυμπιακό.

«Έμφραγμα» στο 88′ για Ολυμπιακό
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε. Ο Ολυμπιακός το σκορ υπέρ του, φρόντισε να ελέγξει το ματς, την κυκλοφορία της μπάλας στο χώρο της μεσαίας γραμμής και να μην κινδυνέψει από τους γηπεδούχους. Παράλληλα, επεδίωξε να φτάσει σε δεύτερο τέρμα, για να «κλειδώσει» τη νίκη.
Η πρώτη καλή επιθετική στο δεύτερο ημίχρονο σημειώθηκε στο 64′, με τον Σταύρου να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχή και τον Καραγκούνη να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα.
Από εκεί και πέρα το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό, με τον Ολυμπιακό, πάντως, να ανεβάζει ρυθμούς, μετά το 75′. Ωστόσο, παρότι ο Καβακάς «φρεσκάρισε» την ομάδα μεσοεπιθετικά, βάζοντας στο παιχνίδι τους Σουάνη και Κέρι, ενώ στο 82′ μπήκε στο ματς ο Ντόκιτς για να «δέσει» τα μετόπισθεν, στο 88′ ήρθε η ισοφάριση. Στη μοναδική καλή στιγμή του Τηλυκράτη στο παιχνίδι, η άμυνα του Ολυμπιακού «κοιμήθηκε» στο γέμισμα που έγινε από το χώρο του κέντρου και ο Ιασωνίδης με κεφαλιά έγραψε το 1-1. Αξίζει να σημειώσουμε πως πριν τη φάση του γκολ του Τηλυκράτη, προηγήθηκε φάουλ πάνω στον Σουάνη στη μεσαία γραμμή, δίχως να υποδείξει την παράβαση ο διαιτητής Μπαλατσούκας.
Στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πετύχει το γκολ της νίκης, όμως στις καθυστερήσεις ο Οικόνομου μέσα από την περιοχή σούταρε, με τη μπάλα να κοντράρει σε σώμα αμυνομένου και να καταλήγει κόρνερ.

Διαιτητής: Μπαλατσούκας (Θεσπρωτίας)
Κίτρινες: Φλίγκος, Σταύρου, Οικονόμου
ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ: Καραγκούνης, Βρετός (61′ λ.τρ. Καλογέρης), Καταγής, Μπουρδούβαλης, Ιασωνίδης,Πολυχρονάκης, Κοντογιάννης (53′ Περιστέρης), Κτενάς (78′ Γιωργάκης), Σιδέρης, Παπαδόπουλος, Μακρυγιάννης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κατσούλης, Ιωαννίδης, Χολέβας, Ευθυμιάδης (59′ Κέρι), Ζώνας, Σταύρου, Δωματάς, Οικονόμου, Φλίγκος (73′ Σουάνης), Μασάντο (82′ Ντόικιτς), Μουκάμ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις