Α’ ΕΠΣΘ: Το φιλμ της 16ης αγωνιστικής (+ πίνακας βαθμολογίας)

Συνεχίζει την προέλαση του ο ΓΣ Αλμυρού, που επικράτησε χωρίς να δυσκολευτεί επί του Παγασητικού με σκορ 5-0, έχοντας πετύχει τέσσερα τέρματα από το ημίχρονο. Αυτό που αποτελέι αξιοσημείωτο γεγονός για την ομάδα το Θ. Θεοδώρου, είναι ότι δεν αρκείται μόνο στα νικηφόρα αποτελέσματα, αλλά…

αυτό το κάνει με εμφατικό τρόπο καθώς σκοράρει πολλά τέρματα σε κάθε αναμέτρηση, δείχνοντας με απόλυτο τρόπο ότι αποτελεί το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την άνοδο.
Μόνος δεύτερος πλέον στη βαθμολογία, έμεινε ο Διαγόρας Στεφ., που επικράτησε δύσκολα στην έδρα του επί του Άρη Μελ. με 2-1, σε αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε στα τελευταία λεπτά. Αξιοσημείωτο, ότι η ομάδα του Άρη μετά από 16 αγωνιστικές, δεν έχει ακόμη ισοπαλία.
Την ίδια ώρα ο Πύρασος έχασε πολύτιμο έδαφος και είδε τη διαφορά του να αυξάνεται από τον πρωτοπόρο στους 8 πόντους, καθώς ήρθε ισόπαλος στα Κανάλια με τον τοπικό Απόλλωνα (1-1), που δίνει τη δική του μάχη για παραμονή στην κατηγορία.
Σε μια άτυπη ρεβάνς του ημιτελικού Κυπέλλου ο Πρωτεσίλαος πήρε δίκαιη νίκη με 2-1 επί του Σαρακηνού, καθώς ήταν καλύτερος και θα μπορούσε να έχει πετύχει περισσότερα, καθώς είδε δυο φορές τη μπάλα να σταματά στα αντίπαλα δοκάρια. Μ’ αυτή τη νίκη η ομάδα του Πτελεού ξεπέρασε τον αντίπαλό της και μπήκε στην τιμητική πεντάδα του πρωταθλήματος.
Η Ακρόπολη πήρε σημαντική εκτός έδρας νίκη επί του Θησέα (3-1) και μάλιστα με μεγάλο σκορ, επιστρέφοντας στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά από δυο ήττες και δυο ισοπαλίες που είχε στις τέσσερις προηγούμενες αγωνιστικές.
Τρίτη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη για την ομάδα της Σκιάθου που επικράτησε του Αίαντα Σούρπης με 3-1 κι αρχίζει να χτίζει διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Πολύ σημαντική νίκη- βαθιά βαθμολογική ανάσα για τη Σκόπελο και μάλιστα μακριά από την έδρα της, καθώς επικράτησε του Ηρακλή με 0-1, με γκολ στην εκπνοή του αγώνα. Οι νησιώτες ανέβασαν την απόδοσή τους στο β΄ μέρος κι εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τις αδυναμίες που έδειξε η ομάδα του Ηρακλή, που χτίζεται από την αρχή μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου.
Τέλος, η Αγ. Παρασκευή πέρασε ένα ξεκούραστο σαββατοκύριακο, προσθέτοντας στο ενεργητικό της ένα “τρίποντο” χωρίς ν’ αγωνιστει, αφού η αντίπαλος ΑΕ Διμηνίου έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής αναλυτικά:
Αγ. Παρασκευή – ΑΕ Διμηνίου 3-0 αα
Πρωτεσίλαος-Σαρακηνός 2-1
Θησέας-Ακρόπολη 1-3
Ηρακλής-Σκόπελος 0-1
Σκιάθος-Αίας 3-0
Διαγόρας-Άρης 2-1
Γ.Σ. Αλμυρού-Παγασητικός 5-1
Απόλλων Καν.-Πύρασος 1-1

Η βαθμολογία

Η επόμενη (17η) αγωνιστική (11-12/2)
Α.Ε. Διμηνίου-Πύρασος
Σαρακηνός-Αγ. Παρασκευή
Αίας-Απόλλων
Σκόπελος-Πρωτεσίλαος
Ακρόπολη-Σκιάθος
Παγασητικός-Ηρακλής Β.
Διαγόρας-Θησέας
Άρης-Γ.Σ. Αλμυρού

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις